Stoiximan Super League

«Μπλόκο» σε ΠΑΣ!

Χαμένη ευκαιρία για ΠΑΣ!Οι Γιαννιώτες «κόλλησαν» κόντρα στον Λεβαδειακό (0-0), είδαν να μην τους καταλογίζεται κανονικό γκολ και δεν μπόρεσαν να αποσπαστούν μόνοι στη δεύτερη θέση της Super League.

Ιστορικό μπορούσε να αποδειχθεί για τον ΠΑΣ Γιάννινα το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, αφού με νίκη θα έφτανε μόνος στη δεύτερη θέση της Super League, αλλά η αλάνθαστη αμυντική λειτουργία των Βοιωτών και η λανθασμένη υπόδειξη του α' βοηθού για οφσάιντ του Γιάκου στο 26', αν και καλυπτόταν ξεκάθαρα από την άμυνα των φιλοξενούμενων, στέρησαν από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη το «τρίποντο».

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν ήταν καλύτεροι από τον Λεβαδειακό, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ωστόσο στο β' μέρος ήταν πιο απειλητικοί, αλλά έπεσαν πάνω στον... Ναμάσκο, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών».

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να αποδεικνύεται μοιραίος για τους Βοιωτούς, αφού στη φάση του 57' και εγωιστικά λειτούργησε, αφού μπορούσε να σιγουρέψει το γκολ, πασάροντας στον Καραμπουέ και πραγματοποίησε κακό πλασέ για τη δική του κλάση.

Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα ναι μεν είναι με τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση (στην ισοβαθμία οι «πράσινοι» προσπερνούν τον ΠΑΣ), αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει διαφορά δύο βαθμών.

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε περισσότερο το ματς και φρόντισε να το δείξει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, κλείνοντας τον Λεβαδειακό μέσα στην περιοχή του και δεν τον άφηνε καλά-καλά να φτάσει με την μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, ο τρόπος ανάπτυξης παιχνιδιού για τους γηπεδούχους ήταν προβλέψιμος και... μονότονος, αφού ο Καρανίκας από τα δεξιά και ο Κούτρης από αριστερα προσπαθούσαν με συνεχόμενες σέντρες να βρουν το κεφάλι είτε του Κοντε είτε του Μαμπουλού. Με αυτό τον τρόπο γινόταν πιο εύκολη η δουλειά για τους Τριποτσέρη και Ουόν, που σαφώς και υπερίσχυαν στις εναέριες μονομαχίες.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μπορεί να μην έκανε κλασικές ευκαιρίες, αλλά πέτυχε το γκολ, που όμως λανθασμένα δεν μέτρησε. Ο Γιάκος κατάφερε στο 26' με το κεφάλι να νικήσει τον Ναμάσκο, ωστόσο δεν πανηγύρισε, αφού ο α' βοηθός Γρεβένης τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Το ριπλέι εκθέτει ανεπανόρθωτα τον α' βοηθό, καθώς ο Ισπανός επιθετικός καλυπτόταν τουλάχιστον ένα μέτρο από τον Μιλιάζες.

Τα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου αποτέλεσαν φυσική συνέχεια των όσων (δεν) έγιναν στο α', παρ' όλα αυτά η χαμένη ευκαιρία του Λίλα στο 55' έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να πετύχουν το «χρυσό» γκολ, αφού φαινόταν ότι όποιος σκόραρε θα έπαιρνε και το παιχνίδι.

Ο Αλβανός διεθνής χαφ του ΠΑΣ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, υποχρεώνοντας τον Ναμάσκο για πρώτη φορά στον αγώνα να επέμβει καθοριστικά και να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να χάσει τη δική του ευκαιρία στο ματς (και μοναδική όπως αποδείχθηκε), αφού ο Καραμπουέ βρήκε πολύ ωραία τον Μάντζιο, αλλά το πλασέ του τελευταίου μπλόκαρε ο Περιστερίδης. Μάλιστα, ο έμπειρος επιθατικός μπορούσε να δώσει την μπάλα και πάλι στον Καραμπουέ, αλλά επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Τη δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία του στο ματς ο ΠΑΣ την έχασε στο 63', όταν ο Καρανίκα πάσαρε στον Ακόστα που βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής, αλλά ο Ναμάσκο μπλόκαρε το αδύναμο πλασέ του Αργεντινού.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο, αλλά και οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν να παίρνουν οποιοδήποτε δημιουργικό ρίσκο, αφού τους ενδιέφερε μόνο ο βαθμός και όχι απαραίτητα η νίκη, με το 0-0 να προκύπτει ως φυσιολογική εξέλιξη του ματς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (62' Ακόστα), Λίλα, Γιάκος, Μαμπουλού (68' Ζάιρο), Κόντε (76' Βιντάλ)

Λεβαδειακός (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (46' Καλτσάς), Ζεζίνιο (87' Μεντί), Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ (72' Γιακουμάκης), Μάντζιος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x