Euro 2016

«Μυαλό και πάθος για να νικήσουμε»

Αν δεν νικήσει η Εθνική την Ουγγαρία δεν υπάρχει... αύριο για την υπόθεση πρόκριση στο EURO 2016 και οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χριστοδουλόπουλος μίλησαν για τα στοιχεία που θα δώσουν τη νίκη.

Η Εθνική θέλει να κάνει την Κυριακή ένα νέο ξεκίνημα στην Ουγγαρία στη μετά Ρανιέρι εποχή έχοντας τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της και τρεις παίκτες που το καλοκαίρι έζησαν μεγάλες στιγμές στη Βραζιλία μίλησαν για αυτό το παιχνίδι. Οι Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Λάζαρός Χριστοδουλόπουλος έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στο αυριανό παιχνίδι της Βουδαπέστης για τα προκριματικά του Euro 2016 και τις δυσκολίες που ήρθαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Οι στιγμές που ζήσαμε, είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Εμείς προετοιμαστήκαμε σε ξένο έδαφος γι' αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ο προπονητής ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και γνωρίζει τη νοοτροπία μας. Είναι ευχάριστος άνθρωπος και βοηθάει στο καλό κλίμα», ανέφερε αρχικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για τον νέο τεχνικό της γαλανόλευκης και για την κακή συγκομιδή μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε:

«Υπήρχαν μικρά προβλήματα που στη συνέχεια έγιναν ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο οι λεπτομέρειες μετράνε πολύ. Μετά το καλό καλοκαίρι στο Μουντιάλ, είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και κάποια παιδιά αποχώρησαν. Με την έλευση νέου προπονητή, πήγαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Δεν ήταν όμως αυτό που θέλαμε. Από σήμερα δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν και έχουμε παιχνίδια για να γυρίσουμε την κατάσταση και να τα καταφέρουμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε από αύριο. Πολλά δεν πήγαν καλά για μας. Εγώ θα σταθώ στο ότι η ομάδα πρέπει να έχει όρεξη και να είναι πεινασμένη. Δεν το είχαμε αυτό μέχρι τώρα και αυτό το ματς είναι τελικός. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με όρεξη και να δείξουμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα».

inner

Από τον αμυντικό της Ντόρτμουντ ζητήθηκε να πει αν πιστεύει ότι ο Έλληνας λειτουργεί καλύτερα όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο. «Υπάρχει αυτό και το έχουμε δει στην Ελλάδα να γίνεται. Και δε μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι όσοι ήρθαν και όσοι έχουν φύγει, έχουν δώσει το 100%. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν και τα άλλα παιδιά, παίζοντας σε μεγάλες διοργανώσεις», απάντησε.

Για τους Στίβερς και Σάλαι ρωτήθηκε και είπε: «Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Αύριο πιστεύω ότι θα βγάλουμε έναν πολύ καλό εαυτό στο γήπεδο».

Ο Βασίλης Τοροσίδης είπε στην αρχική του τοποθέτηση αναφερόμενος στις ατυχίες: «Είχαν την ατυχία να τραυματιστούν και να λείψουν από ένα σημαντικό ματς όπως αυτό με την Ουγγαρία. Το μήνυμα που θέλω να τους στείλω όπως και στους Έλληνες φιλάθλους, είναι ότι όσοι θα παίξουμε και γι' αυτούς, προκειμένου να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του ΕURO», ενώ για τα φαβορί σχολίασε: «Αυτές που έχουν τους περισσότερους βαθμούς. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εμείς είμαστε έμπειροι. Μπορούμε το 6 στα 6 για να πάρουμε την τρίτη θέση και να παίξουμε στα μπαράζ».

inner

Για τη διάθεση που υπήρξε στην προετοιμασία σε ουδέτερο μέρος στην Αυστρία ρωτήθηκε ο δεξιός μπακ της Ρόμα και απάντησε: «Η ομάδα πάντα έχει διάθεση και οι παίκτες θέλουν να κάνουν προπόνηση. Σίγουρα, κάθε αλλαγή προπονητή, αλλάζει την ψυχολογία. Η Εθνική τουλάχιστον, πάντα είχε αυτή την διάθεση. Όλα τα παιχνίδια είχαν όρεξη και πάθος και φαινόταν με τις επιτυχίες που είχαμε, που ελπίζω να έρθουν και άλλες».

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Ήταν μια καλή εβδομάδα για μας. Βρεθήκαμε ύστερα από καιρό, σε μία δύσκολη κατάσταση και είχαμε όρεξη για δουλειά και έναν καινούργιο προπονητή. Έχουμε φιλοδοξίες ξανά, δουλέψαμε καλά και ετοιμάσαμε το παιχνίδι. Κάναμε πράγματα που πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

inner

Για την τακτική της Εθνικής ο μεσοεπιθετικός της Ελλάς Βερόνα, είπε: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, αλλά κάποια πράγματα τα κρατάμε για εμάς. Φυσικά και θέλουμε τη νίκη, αλλά πρέπει να την διεκδικήσουμε με μυαλό. Δεν πρέπει να μπούμε φουριόζοι. Προετοιμαστήκαμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x