Euro 2024

Εκπληκτική Ισλανδία, σταμάτησε Αργεντινή και Μέσι!

Ένα καλό μάθημα στην Αργεντινή έδωσε η Ισλανδία! Οι Σκανδιναβοί με τρομερό πλάνο εξόντωσης πήραν τον βαθμό (1-1) και έθεσαν από νωρίς σε προβληματισμό τους «αλμπισελέστε». Έχασε πέναλτι ο Μέσι (64').

Σφαλιάρα με το... καλημέρα με την Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι!

Η εκπληκτική Ισλανδία αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί «πυροτέχνημα» η πορεία της τα τελευταία χρόνια, έβαλε ένα μεγαλοπρεπέστατο «στοπ» στους «αλμπισελέστε», καθώς πήρε έναν δίκαιο βαθμό (1-1) στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

Το ματς άρχισε με τον ιδεατό τρόπο για την ομάδα του Σαμπάολι, καθώς μόλις στο 19' ο Αγουέρο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ ανοίγοντας το σκορ, ωστόσο στο 23' ο Φινμπόγκασον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καμπαγέρο και έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία.

Στη συνέχεια το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... πολιορκία στα καρέ των Ισλανδών και μάλιστα στο 64' η Αργεντινή κέρδισε πέναλτι. Την ευθύνη ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι που νικήθηκε από τον Χάλντορσον, γράφοντας την ιστορία του τελικού 1-1.

Πώς έπαιξαν:

Εικόνα live 21962122/21839.jpg

Σε ένα πιο ορθολογικό σχηματισμό συγκριτικά με ό,τι μας έχει συνηθίσει προχώρησε ο Χόρχε Σαμπάολι, προτιμώντας το 4-2-3-1. Οταμέντι και Ρόχο ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Σάλβιο και Ταλιαφίκο ήταν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, αμυντικά χαφ οι Μαστσεράνο και Μπίλια τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από τον Αγουέρο, ήταν οι Μέζα, Μέσι και Ντι Μαρία.

Από τη μεριά της η Ισλανδία παρουσιάστηκε με ενισχυμένο κέντρο, έχοντας πεντάδα (Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον, Χάλφρεντσον και Μπιάρνασον από τα δεξιά στα αριστερά), μοναδικός προωθημένος ήταν ο πρώην άσος του Ολυμπιακό, Άλφρεντ Φινμπόγκασον και στην άμυνα οι Μάγκνουσον, Σίγκουρντσον, Άρνασον και Σέβαρσον.

Το ματς:

Καμία έκπληξη ως προς τη μορφή του αγώνα από το πρώτο λεπτό κιόλας, αφού η Αργεντινή όχι μόνο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο στόχος της για ένα γκολ από νωρίς, που θα άνοιγε την άμυνα των Ισλανδών ήταν εμφανής. Μέχρι το 8’ οι παίκτες του Σαμπάολι είχαν χάσει δύο ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά οι κεφαλιές των Οταμέντι και Ταλιαφίκο πέρασαν εκτός εστίας.

Ωστόσο, η καλύτερη ευκαιρία ήταν για τους Ισλανδούς στο 9’, όταν ο Μπιάρνασον ευνοήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καμπαγέρο, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. Το γκολ για την Αργεντινή, όμως, δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 19’ ο Αγουέρο πήρε την μπάλα εντός περιοχής και με πλάτη στην εστία, γεγονός που δεν τον δυσκόλεψε να κάνει το 1-0 με εκπληκτικό αριστερό σουτ.

Εικόνα live 21962122/80309.jpg

Η απάντηση των Σκανδιναβών ήταν άμεση και μέσω του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο υψηλόσωμος σέντερ-φορ πήρε το ριμπάουντ από την κακή αντίδραση του Καμπαγέρο και με ψύχραιμο πλασέ σε κενή εστία, δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίζει πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Μάλιστα, στο 44' χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία από τον Σίγκουρντσον, αλλά ο γκολκίπερ της Σίτι είχε καλύτερη αντίδραση απομακρύνοντας με το αριστερό του χέρι.

Εικόνα live 21962122/30095.jpg

Στο β' μέρος όπως αναμενόταν, η Αργεντινή έπαιξε την Ισλανδία σαν τη γάτα με το ποντίκι, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, αλλά κανένα από αυτά δεν μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους στην άμυνα των Σκανδιναβών. Η λύση φάνηκε να δίνεται στο 63'... Ο Αγουέρο σπρώχθηκε ίσα-ίσα από τον Μάγκνουσον, ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι και ο Μέσι ανέλαβε την ευθύνη. Νικητής, όμως, δεν ήταν εκείνος, αλλά ο γκολκίπερ των Ισλανδών, Χάλντορσον, που πέφτοντας στη δεξιά του γωνία είπε «όχι» στον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Εικόνα live 21962122/50123.jpg

Στη συνέχεια και παρά την είσοδο (πολύ καθυστερημένα) του Ιγκουαιν, η Αργεντινή δεν μπόρεσε να βρει το γκολ και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, θέτοντας τους «αλμπισελέστε» από νωρίς στην εσωστρέφεια.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (4-2-3-1): Καμπαγέρο – Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο – Μαστσεράνο, Μπίλια (54’ Μπανέγα) – Μέσα (83’ Ιγκουαΐν), Μέσι, Ντι Μαρία (75’ Παβόν) – Αγουέρο

Ισλανδία (4-5-1): Χάλντορσον – Σέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον – Γκούντμουντσον, Γκούναρσον (76’ Σκούλασον), Γκίλφι Σίγκουρτσον, Χάλφρεντσον, Μπιάρνασον – Φινμπόγκασον (87' Σίγκουρντσον)

Τo live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:



Εικόνα live 21962122/69221.jpg

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x