Γενικά

Γερμανία, υποκλίσου στο Μεξικό!

Σοκ για Γερμανία! Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ηττήθηκε στην πρεμιέρα της (για πρώτη φορά) με 1-0 από το Μεξικό και μπήκε σε μπελάδες, δείχνοντας ότι χρειάζεται βελτίωση για να επιστρέψει στο «Λουζνίκι».

Συνήθως υποκλίνονται οι άλλοι σε αυτήν, σήμερα πρέπει να το κάνει η ίδια!

Το Μεξικό επικράτησε 1-0 της Γερμανίας στο «Λουζνίκι» (που θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 15 Ιουλίου) για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Μουντιάλ, σοκάροντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια και βάζοντάς την σε μπελάδες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο πολύ δραστήριος Λοσάνο στο 35ο λεπτό.

Σαφώς ανώτερη η ομάδα του Οσόριο στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλο γκολ, ενώ η απογοητευτική στο σε αυτό το χρονικό διάστημα, Nationalmannschaft, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 39’, όταν ο Κρόος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ.

Ανέβηκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λεβ, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του και μετά το 60’ τον πίεσε πολύ (με ανορθόδοξο τρόπο πολλές φορές), αλλά αυτό δεν έφτανε.

inner

6ος όμιλος
Γερμανία-Μεξικό 0-1
(35’ Λοσάνο)
Σουηδία-Νότια Κορέα (18/06, 15:00)

Επόμενη αγωνιστική (23/06)
Νότια Κορέα-Μεξικό (18:00)
Γερμανία-Σουηδία (21:00)

Το γκολ



Τα highlights του ματς


Το ματς


Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα τις αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν το… dna τους, παίζοντας επιθετικά από την αρχή. Αυτή που μπήκε πιο δυνατά ήταν το Μεξικό, που είχε ενθουσιασμό από το ξεκίνημα και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά με το «καλημέρα».

Ο Λοσάνο προκάλεσε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, που πιάστηκε στον… ύπνο, αλλά ο Μπόατενγκ έσωσε την ομάδα του την ύστατη στιγμή και λίγο μετά η… τρικυμία στη στημένη φάση ανάγκασε τον Νόιερ να μπλοκάρει. Οι Λατίνοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν καλύτερη ισορροπία στις γραμμές τους και η Γερμανία έδειχνε να μην είναι «εκεί». Μέχρι αυτό το σημείο είχε μια καλή επίθεση, με τον Βέρνερ να σουτάρει εκτός από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Η ομάδα του Λεβ έβαλε… μπρος τις μηχανές μετά το πρώτο δεκάλεπτο και είχε στο 15’ καλή στιγμή, αλλά ο Κεντίρα δεν κατάφερε να φτάσει στην μπάλα, που παραλίγο να καταλήξει στην εστία με την παρέμβαση του Σαλσίδο που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο Βέρνερ λίγο μετά έκανε ωραία κίνηση χωρίς, ωστόσο, να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Οτσόα. Συνολικά, πάντως, η εικόνα της Γερμανίας ήταν προβληματική στο πρώτο μέρος, με λίγα (για τις απαιτήσεις της αναμέτρησης) καλά λεπτά και πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν. Ουσιαστικά, μόνο μια… σφήνα καλή είχε και το Μεξικό κέρδισε τις εντυπώσεις, έχοντας Λοσάνο, Βέλα και Λαγιούν σε κέφια και παίζοντας πολύ καλά στην κόντρα επίθεση.

inner

Τα αρκετά σουτ εκτός περιοχής με τον Λαγιούν κατά βάση δεν προβλημάτισαν τον Νόιερ, αλλά η τιμωρία για τη Γερμανία ήρθε στο 35’, όταν μετά από ακόμη μια κακή αντίδραση στην άμυνά της, ο Βέλα έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση και βρήκε τον Τσιτσαρίτο που την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Λοσάνο που άδειασε τον Οζίλ και έγραψε το 1-0. Η ποιότητα της ομάδας του Λεβ είναι δεδομένη και μέσω του Κρόος παραλίγο να έρθει το 1-1 στο 39’ με την εκτέλεση φάουλ του άσου της Ρεάλ, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Οτσόα να τη βρίσκει με τα ακροδάκτυλα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, προσπάθησε η Γερμανία να κλείσει στην περιοχή του το Μεξικό, αλλά δίχως να καταφέρει με ευκολία να φτιάξει φάσεις. Μετά το πρώτο τέταρτο, βελτίωσε σταδιακά την απόδοσή της η «Nationalmannschaft», με την είσοδο του Ρόις (αντί του Κεντίρα) να δίνει νέα πνοή στην ομάδα του. Η «Τρι» έπαιξε πολύ πιο πίσω μετά από εκείνο το σημείο και γενικότερα στο δεύτερο, πιθανόν και επειδή την… ώθησε η Γερμανία, έχοντας, πλέον, στο μυαλό τους οι παίκτες του να απειλήσουν ΜΟΝΟ μέσω κόντρα επιθέσεων.

Κάπως έτσι, άλλωστε, παραλίγο να γίνει και το 2-0 στο 57’, με τον Τσιτσαρίτο να μην καταφέρνει να τροφοδοτήσει τον Βέλα και αν αυτό συνέβαινε θα τον έβγαζε φάτσα με τον Νόιερ. Από εκεί και πέρα έκανε λίγες επιθέσεις, αλλά… φαρμακερές το Μεξικό. Λίγο έλειψε η Γερμανία να φέρει στο 65’ την κατάσταση στα ίσα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Κίμιχ έκανε ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Οτσόα. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του δεύτερου μέρους η Γερμανία πίεσε ασφυκτικά, δίχως να καταφέρει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, διότι ο Ντράξλερ (67’) ζύγισε το σουτ και δεν βρήκε στόχο, όπως και Βέρνερ από εξαιρετική θέση μετά από γέμισμα.

inner

Λίγο μετά, ο Τσιτσαρίτο βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Χούμελς σε μια δύσκολη φάση, που λογίζεται ως μη γενόμενη διότι ο έμπειρος επιθετικός υποδείχθηκε -λανθασμένα- σε αντικανονική θέση.

Το σκηνικό συνέχιζε να είναι ίδιο: Η Γερμανία στην επίθεση σχεδόν μόνιμα, το Μεξικό σε θέση άμυνας, αλλά με τον ρυθμό να πέφτει σταδιακά και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πάντως, φλέρταρε με το 1-1 στο 76’ με το κλασικό-φαλτσαριστό σουτ του Κρόος, ενώ λίγο μετά ο Ντράξλερ καθυστέρησε και πάλι να εκτελέσει. Ο Λαγιούν δεν κλειδώσει» τη νίκη στο 77’ και το 82’, αλλά η ομάδα του δεν το πλήρωσε, αφού ο Γκόμεζ που είχε μπει αλλαγή λίγο πριν, αστόχησε με το κεφάλι από θέση που δεν το συνηθίζει. Όπως και στο 89’ με τακουνάκι και ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπραντ δεν αποδείχθηκε ούτε αυτός «χρυσή» αλλαγή. Αυτή ήταν η τελευταία καλή απόπειρα της Γερμανίας για να πάρει κάτι από το παιχνίδι.



Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ, Κρόος, Κεντίρα (60' Ρόις), Εζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (86' Μπραντ).

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσίδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74' Μάρκες), Βέλα (58' Άλβαρες), Λαγιούν, Λοσάνο (66' Χιμένες), Τσιτσαρίτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x