Euro 2024

Γκάζωσε με «εξάρα» για την πρωτιά η Αγγλία!

Αγριεμένα «λιοντάρια»! Η Αγγλία επικράτησε 6-1 του Παναμά, σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ και πάει να διεκδικήσει στα ίσα την πρωτιά του ομίλου στο ντέρμπι με το Βέλγιο.

Εξάσφαιρη Αγγλία και… πάει στο ντέρμπι για την πρωτιά!

Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 6-1 του Παναμά (πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 5-0) και την Πέμπτη θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου, κόντρα στο Βέλγιο. Αυτήν τη στιγμή έχουν το ίδιο goal average (8-2) οι δύο ομάδες, αν και αυτή του Σάουθγκεϊτ είχε υπέρ της την κατάσταση μέχρι το 78’ με το σκορ στο 6-0 και με αυτά τα δεδομένα θα της έκανε και η ισοπαλία στο προσεχές ντέρμπι.

Χατ-τρικ έκανε ο Χάρι Κέιν, σκοράροντας δις (22’, 45+1’) από την άσπρη βούλα και μέσω… καραμπόλας στο 62’ και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Μουντιάλ, καθώς βρέθηκε στο +1 από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δύο τέρματα πέτυχε ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Τζον Στόουνς, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 8’ και «χτύπησε» ξανά στο 40ο λεπτό, ενώ ο Λίνγκαρντ με πανέμορφο τέρμα έγραψε το 3-0 στο 36ο λεπτό.

O 7ος όμιλος
inner

Πώς έπαιξαν
inner

Το ματς


Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, στο οποίο, πάντως, λίγο έλειψε με τη συμπλήρωσή του ο Παναμάς να κάνει τη ζημιά (άτσαλο σουτ του Γοδόι στο 5’ από πολύ καλή θέση) εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, η Αγγλία πήρε… μπρος και παρέσυρε τον αντίπαλό της. Ουσιαστικά, η ομάδα του Γκόμες υπήρχε στο γήπεδο για δεκαπέντε λεπτά περίπου και από εκεί και μετά ήταν… αλλού, αγωνιστικά και πνευματικά, διότι το μόνο που έκαναν οι -εμφανώς εκνευρισμένοι - παίκτες του ήταν το να διαμαρτύρονται.

Για να μπει το νερό στ’ αυλάκι για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ, χρειάστηκε ο… βρετανικός τρόπος. Ο Τρίπιερ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, Στόουνς, δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Ο Μπαρσένας κατάφερε να βρει ευάλωτη την Αγγλία στο 16’, όταν ο Μπαρσένας λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε γλυκό σουτ, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία και εκείνη η στιγμή ήταν η τελευταία όπου ένιωσε πίεση (αφού το παιχνίδι ήταν στο 1-0) στο ματς.

Μετά το 20λεπτό, η Αγγλία «πάτησε» τον αντίπαλό της. Κάθε… κατεβασιά μύριζε γκολ και σε κάποια σημεία, όχι απλά μύριζε, αλλά «έγραφε» και το κοντέρ. Δείγμα της κακής συγκέντρωσης και της τρικυμίας του Παναμά, ήταν και ο τρόπος που «γεννήθηκε» το 2-0. Ο Εσκομπάρ έπεσε πάνω Λίνγκαρντ και ο συμπαίκτης του πρώτου, Τόρες, έπεσε με φόρα πάνω στον παρτενέρ του στην άμυνα, με αποτέλεσμα να βγάζει μάτι ότι έγινε παράβαση. Ο Κέιν με άψογη εκτέλεση έγραψε λίγο μετά (22’) το 2-0. Στο 36’, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος, «ζωγράφισε» το 3-0 με σουτ εκτός περιοχής.

inner

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Στόουνς πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Πενέδο στην κεφαλιά του Στέρλινγκ (ο μοναδικός που δεν ήταν καλός από την ομάδα του μεσοεπιθετικά), που δεν μπόρεσε να σκοράρει από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής και από κοντά έγραψε το 4-0 στο 40’, με τον γνώριμό του τρόπο. Την τελευταία της λέξη για το πρώτο μέρος την είπε στις καθυστερήσεις η ομάδα του Σάουθγκεϊτ. Το πέναλτι που κέρδισε ο Στόουνς από την… αγκαλιά του Μουρίγιο, την έκανε γκολ ο Κέιν με μια εκτέλεση… καρμπόν του 22’.

Η ανάπαυλα έκανε καλό στον Παναμά, που θύμισε και πάλι ομάδα στο δεύτερο μέρος, έχοντας συνολικά αρκετά καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η αντίπαλός της έκοψε κάπως ταχύτητα. Δεν φρέναρε, αλλά έριξε… στροφές. Ειδικά μετά το 6-0, που της έδινε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Βέλγιο. Για να έρθει αυτό, χρειάστηκε και τύχη, καθώς μετά το σουτ του Λόφτους-Τσικ εκτός περιοχής, ο Κέιν με το τακουνάκι άλλαξε πορεία στην μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα.

Το «καμπανάκι» χτύπησε δις για την Αγγλία, που παρουσιάστηκε αρκετά χαλαρή στα αμυντικά της καθήκοντα από εκεί και πέρα και ιδιαιτέρως στο τετ-α-τετ του Μουρίγιο στο 66’ και στην προβολή του Τόρες στο 76ο λεπτό. Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, με τον Μπαλόι να κάνει ωραία προβολή στο 78’ για το 6-1. Παρά την προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά για κάτι καλύτερο και με τον Στέρλινγκ να είναι ο μοναδικός εκτός κλίματος μεσοεπιθετικά, δεν ήρθε το έβδομο γκολ που θα άλλαζε αισθητά τις ισορροπίες εν όψει Πέμπτης.





Οι συνθέσεις


Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ (70' Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63' Ντελφ), Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν (63' Βάρντι).

Παναμάς (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες (69' Μπαλόι), Κούπερ, Γοδόι (64' Αβίλα), Μπαρσένας (69' Αρόγιο), Ροντρίγκες, Πέρες.

Διαιτητής: Γκρίζα Γκχεντ (Αίγυπτος)

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x