Γενικά

Η χειρότερη επίδοση της Αφρικής από το Μουντιάλ του 1982

Για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1982, καμία εθνική ομάδα της Αφρικής δεν κατάφερε να περάσει στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέσα στις 16 ομάδες που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν θα βρει κανείς καμία από την Αφρική, κάτι που έχει να συμβεί από το Μουντιάλ του 1982. Αίγυπτος, Μαρόκο, Νιγηρία, Τυνησία και Σενεγάλη δεν τα κατάφεραν στη φάση των ομίλων.

Παρά τις εξαιρετικές σεζόν που έκαναν ορισμένα αστέρια αφρικανικών ομάδων, όπως ο Σαλάχ και ο Μανέ, θα περίμενε κανείς πως κάποια ομάδα της Αφρικής θα περνούσε έστω και δύσκολα στις 16 καλύτερες.

Τόσο η Νιγηρία, όσο και η Σενεγάλη, έφτασαν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων με αρκετές πιθανότητες πρόκρισης, αλλά οι ήττες από Αργεντινή και Κολομβία τις άφησαν εκτός. Ειδικά οι Σενεγαλέζοι ήταν εκείνοι που… ήπιαν το πιο πικρό ποτήρι, αφού αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία λόγων καρτών.

Αν και καμία από τις ομάδες της CAF δεν ήταν φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, παραδοσιακά υπήρχε μια εκπρόσωπος στη δεύτερη φάση.

Τελευταία φορά το 1982, ούτε η Αλγερία, αλλά ούτε και το Καμερούν τα είχαν καταφέρει. Από τότε ως σήμερα υπήρχε έστω μία ομάδα της CAF στη δεύτερη φάση.

1986: Μαρόκο
1990: Καμερούν
1994: Νιγηρία
1998: Νιγηρία
2002: Σενεγάλη
2006: Γκάνα
2010: Γκάνα
2014: Νιγηρία και Αλγερία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x