Euro 2024

Οι χορηγοί γυρίζουν την πλάτη στην FIFA ενόψει Μουντιάλ

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έχει ξεκινήσει με τις 32 που θα συμμετέχουν σε αυτό να έχουν γίνει γνωστές, όμως η FIFA δεν βρίσκεται στην καλύτερή της φάση.

Στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία υπάρχει έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι οι διοργανωτές έχουν καλύψει μόλις μία από τις 20 διαθέσιμες θέσεις για εγχώριους χορηγούς, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα όταν και σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν υπήρχε ούτε ένα κενό.

Πάντως, η FIFA αντιμετωπίζει γενικότερα πρόβλημα με τους χορηγούς, καθώς οι περισσότερες συμφωνίες προέρχονται από τις χώρες που θα φιλοξενούσουν τις επόμενες διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων (Ρωσία, Κατάρ), αλλά και από την Κίνα που θέλει να κάνει άνοιγμα στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τους γνωστούς χορηγούς της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας να κρατούν αποστάσεις λόγω και των σκανδάλων διαφθοράς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θεωρήθηκε και εξακολουθεί να είναι ένα τοξικό εμπορικό brandname. Αν δεν είναι από την Κίνα ή κάποια άλλη τέτοια χώρα, όπου το γεγονός ότι η FIFA βρίσκεται στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης και σχετίζεται με τη διαφθορά δεν έχει σημασία, καμία εταιρεία δε θα θεωρήσει ότι είναι ασφαλές να ασχοληθεί με τη FIFA», παραδέχτηκε το έμπειρο στέλεχος στον χώρο του αθλητικού μάρκετινγκ που πριν από τέσσερις δεκαετίες βοήθησε την τότε διοίκηση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας να αποκτήσει το πρώτο της διεθνές χορηγικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, ο Νάλι δεν αποκλείει ακόμα και να προκύψει αλλαγή του ονόματος της FIFA , σημειώνοντας ότι «πρέπει να πάρουν σπουδαία μυαλά και να στήσουν όλο το πράγμα από την αρχή. Υπάρχει τόσο βάρος από το παρελθόν. Όπου και να κοιτάξεις θα βρεις ένα χάος πληροφοριών για διαφθορά στο εσωτερικό της FIFA. Η ίδια η λέξη έχει ταχτοποιηθεί με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να προμοτάρεις και να πουλήσεις το προϊόν σου όσο αυτά τα τέσσερα γράμματα έχουν γίνει το απόλυτο συνώνυμο της διαφθοράς. Δεν είναι ελκυστικό».

Οι διοικούντες την FIFA δεν σχολιάζουν την ένδεια στις χορηγίες, περιμένοντας να δουν αν τα χρήματα που θα μαζευτούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας φτάσουν τα 1,6 δις ευρώ της προηγούμενης διοργάνωσης στη Βραζιλία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x