Euro 2024

Τρομερή Κολομβία έστειλε σπίτι της την Πολωνία!

Η Κολομβία είναι εδώ! Οι «καφετέρος» έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στο Λεβαντόφσκι και την παρέα του, επικράτησαν 3-0 και έμειναν ολοζώντανοι στο κυνήγι της πρόκρισης. Αποκλείστηκε οριστικά η Πολωνία.

Μία Κολομβία φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα!

Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Πολωνίας, φώναξε «παρών» στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των «16».

Κουαδράδο, Χάμες και Φαλκάο έκαναν... σμπαράλια την πολωνική άμυνα, αναγκάζοντας τον Λεβαντόφσκι και την παρέα του να ετοιμάσουν… βαλίτσες για το ταξίδι της επιστροφής.

Ο Μίνα με καρφωτή κεφαλιά στο 30’ μετά τη σέντρα του Χάμες άνοιξε το σκορ για τους «καφετέρος» και μαζί το δρόμο προς τη νίκη.

Ο Φαλκάο στο 69’ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, τελειώνοντας ιδανικά τη φάση μετά την ασίστ του Κιντέρο, με τον Κουαδράδο να διαμορφώνει το 3-0 στο 75’ και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Κολομβιανών.

Στα χέρια τους πλέον έχουν την υπόθεση πρόκριση οι «καφετέρος», οι οποίοι με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Σενεγάλης προκρίνονται στη φάση νοκ-άουτ. Πρόωρο τέλος στο Μουντιάλ για την Πολωνία, με το παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία να αποκτά πλέον τυπικό χαρακτήρα.

inner

Πως έπαιξαν:



inner

Με διάταξη 3-4-3 και τον Σέζνι κάτω από την εστία παρατάχθηκε στην αναμέτρηση η Πολωνία. Οι Πίστσεκ, Μπέντναρεκ και Πάζνταν συνέθεταν την τριάδα της άμυνας. Στο δεξί άκρο ήταν ο Μπερεζίνσκι, με τον Ρίμπους στο αριστερό. Γκοράλσι και Χριχόβιακ ήταν το δίδυμο στα χαφ. Ζιελίνσκι και Κοβνάτσκι βρίσκονταν στο πλευρό του Λεβαντόφσκι.

Από την άλλη ο Χοσέ Πέκερμαν επέλεξε το καθιερωμένο 4-5-1. Ο Οσπίνα βρισκόταν στα γκολπόστ, έχοντας μπροστά τους Αρίας, Σάντσες, Μίνα και Μόχικα από δεξιά προς τα αριστερά. Αγκιλάρ και Μπάριος ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Κουαδράδο να είναι στο δεξί άκρο και τον Χάμες που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα στο αριστερό. Ο Κιντέρο κινούνταν στη πλάτη του μοναδικού προωθημένου Φαλκάο.



Το ματς



Αρκετά συντηρητικά ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, κάτι αναμενόμενο βέβαια δεδομένης της κρισιμότητας του παιχνιδιού, με το πρώτο τέταρτο να μην περιλαμβάνει κάποια αξιόλογη στιγμή.

Τα λεπτά περνούσαν με τη μεγάλη φάση να απουσιάζει και τις δύο ομάδες να δείχνουν διατεθειμένες να διαφυλάξουν πρώτα από όλα τα μετόπισθεν και στη συνέχεια να κυνηγήσουν το γκολ. Πέραν της αναγκαστικής αλλαγής του Αγκιλάρ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 30’ από τον Ουρίμπε το πρώτο μισάωρο δεν επεφύλασσε κάποια καλή στιγμή και όλα έδειχναν πως Πολωνία και Κολομβία θα οδηγηθούν στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα.

Ωστόσο ο Μίνα είχε διαφορετική άποψη. Ο υψηλόσωμος αμυντικός της Μπαρτσελόνα πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, πήδηξε στο… θεό και με καρφωτή κεφαλιά μετά την φαλτσαριστή σέντρα του Χάμες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι και έδωσε το προβάδισμα (1-0) στους «καφετέρος», σκορ το οποίο διατηρήθηκε ως τη λήξη του πρώτου μέρους.

inner

Παρά το γεγονός πως η Πολωνία ήταν εκείνη που… καιγόταν, η Κολομβία ήταν αυτή που επέστρεψε καλύτερα από τα αποδυτήρια και έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ. Οι Κολομβιανοί εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην πολωνική άμυνα, έβρισκαν τους χώρους που χρειάζονταν με τον Κουαδράδο να αποτελεί μόνιμη απειλή από τα δεξιά.

Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα έδειξε για πρώτη φορά… σφυγμό στο παιχνίδι στο 58’. Ο Πάζνταν έκανε τη μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Κολομβιανών, ο Λεβαντόφσκι έκανε ιδανικό κοντρόλ ωστόσο το τελείωμα του δεν ήταν αυτό που έπρεπε με τον Οσπίνα να βγαίνει και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ό,τι δεν έκανε ωστόσο ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου ήρθε να το κάνει λίγο αργότερα ο Φαλκάο. Ο 32χρονος είπε… ευχαριστώ στην εξαιρετική κάθετη του Κιντέρο και με… υψηλής κλάσης τελείωμα με το εξωτερικό, εκτέλεσε τον Σέζνι και επί της ουσίας καθάρισε το ματς (2-0).

inner

Ο… εφιάλτης ωστόσο για την Πολωνία δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί. Κι αυτό γιατί έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 75’ ο ταχύτατος Κουαδράδο βγήκε στην αντεπίθεση μετά την παράλληλη πάσα του Χάμες και με ψύχραιμο τελείωμα έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στην πολωνική εστία, δίνοντας στη νίκη της ομάδας του διαστάσεις θριάμβου.

Το ματς είχε πλέον μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, με τους Πολωνούς να ψάχνουν επί της ουσίας το γκολ της τιμής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν αφού κάθε τους προσπάθεια σταματούσε στον εξαιρετικό Οσπίνα.

Το τελικό σφύριγμα σφράγισε τη μεγάλη νίκη των Κολομβιανών και μαζί τον αποκλεισμό των Πολωνών από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

inner

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Πολωνία (Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Πάζνταν (80’ Γκλικ), Μπέντναρεκ, Ρίμπους, Μπερεζίνσκι (72’ Τεοντόρτσικ), Γκοράλσκι, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Κοβνάτσκι (57’ Γκροσίτσκι), Λεβαντόφσκι

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μοχίκα, Σάντσες, Μπάριος, Αγκιλάρ (30’ Ουρίμπε), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Κιντέρο (73’ Λέρμα), Φαλκάο (78’ Μπάκα)

Διαιτητής: Μάρβιν Τορεντέρα

Γήπεδο: Kazan Arena

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x