Ιταλία

Νάπολι, εδώ έχει στάση… Ίντερ!

Στην πρώτη της απώλεια στη φετινή Serie A υποχρέωσε τη Νάπολι η Ίντερ του Λουτσιάνο Σπαλέτι, καθώς με άψογη τακτική μπλόκαρε τους κουρασμένους «παρτενοπέι» και πήρε το βαθμό (0-0) στο «Σαν Πάολο».

Απόδειξη ότι φέτος αποτελούν τις δύο από τις καλύτερες ομάδες της Serie A έδωσαν Νάπολι και Ίντερ στο «Σαν Πάολο», καθώς μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν σχετικά ανώτεροι από τους «νερατζούρι», αλλά ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει προλάβει να δώσει τη δική του ταυτότητα στην ομάδα του Μιλάνου.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η αλληλοεξουδετέρωση και το 0-0, που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της συνέχειας της Serie A, αφού οι «παρτενοπέι» παραμένουν πρώτοι παρά την πρώτη τους απώλεια έπειτα από 9 αγωνιστικές, ενώ η αναγεννημένη Ίντερ είναι στο -2 και στη 2η θέση, ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα της Γιουβέντους στην έδρα της Ουντινέζε.

Με τη φόρα της έδρας, η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά και άρχισε να βάζει την Ίντερ στα καρέ του Χαντάνοβιτς, με τον Σλοβένο να λέει «όχι» στους Μέρτενς και Καγεχόν στο 26’, ενώ από το… πελατολόγιό του πέρασε και ο Ινσίνιε, που στο 34’ έκανε την κεφαλιά, όμως ο πολύπειρος γκολκίπερ είχε και πάλι την απάντηση.

Όταν εξασθένησε η… ορμή των γηπεδούχων, οι «νερατζούρι» άρχισαν να τολμούν και να πλησιάζουν στην περιοχή του Ρέινα, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα, όταν στο 41’ απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο το πλασέ του Μπόρχα Βαλέρο.

Μάλιστα, στο β’ ημίχρονο, η Ίντερ παραλίγο τελικά να ανοίξει το σκορ σε προσπάθεια του Καντρέβα, με τον Αλμπιόλ να σώζει την ομάδα του απομακρύνοντας με το κεφάλι. Αυτή ήταν η τελευταία πραγματικά απειλητική ενέργεια των φιλοξενούμενων, με τη Νάπολι να προσπαθεί από την πλευρά της να σκοράρει.

Ωστόσο, η υπερπροσπάθεια στον αγώνα με τη Σίτι φάνηκε ότι είχε αφήσει τους παίκτες του Σάρι χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις, αφού όσες απειλητικές στιγμές δημιούργησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν με σουτ εκτός περιοχής, με την Ίντερ τελικά να παίρνει έναν σχετικά άνετο βαθμό, αναλογικά με το βαθμό δυσκολίας του ματς.



Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Σαμπντόρια-Κροτόνε 5-0
(3’ Φεράρι, 11’ πέν. Κουαλιαρέλα, 38’ Καπράρι, 71’ Λινέτι, 76’ Κοβνάτσκι)

Νάπολι-Ίντερ 0-0

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Κίεβο – Βερόνα 13:30
Αταλάντα – Μπολόνια 16:00
Μπενεβέντο – Φιορεντίνα 16:00
Μίλαν – Τζένοα 16:00
Σπαλ – Σασουόλο 16:00
Τορίνο – Ρόμα 16:00
Ουντινέζε – Γιουβέντους 19:00
Λάτσιο – Κάλιαρι 21:45

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Τρίτη 24 Οκτωβρίου

Ίντερ – Σαμπντόρια 21:45

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Αταλάντα – Βερόνα 19:30
Μπολόνια – Λάτσιο 21:45
Κάλιαρι – Μπενεβέντο 21:45
Κίεβο – Μίλαν 21:45
Φιορεντίνα – Τορίνο 21:45
Τζένοα – Νάπολι 21:45
Γιουβέντους – Σπαλ 21:45
Ρόμα – Κροτόνε 21:45
Σασουόλο – Ουντινέζε 21:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x