Ελλάδα

Νέα πρόκληση από την ΕΠΟ!

Με μία «μεταβατική διάταξη» στον κώδικα αρχαιρεσιών η Ομοσπονδία επιχειρεί να πάρει την ευθύνη διοργάνωσης των εκλογών από την αρμόδια εκλογική επιτροπή και να την αναθέσει στην εκτελεστική επιτροπή.

Τους δικούς τους κανόνες με κάθε τρόπο φαίνεται πως επιθυμούν να επιβάλουν στην ΕΠΟ εν όψει των εκλογών της Ομοσπονδίας τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όπως γράφει σήμερα ο Σάββας Λιβάνιος στην εφημερίδα Live Sport, χθες εστάλη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Κώδικας Αρχαιρεσιών, ο οποίος θα τεθεί προς έγκριση στο αυριανό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Στο άρθρο 18 με τίτλο «Μεταβατική διάταξη», αναφέρεται: «Ειδικά και μόνο για την πρώτη εκλογή του προέδρου και των μελών της Εκλογικής Επιτροπής όλα τα θέματα οργάνωσης και διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ρυθμίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σύμφωνα να τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αυτή την διάταξη η παραπαίουσα διοίκηση της Ομοσπονδίας επιδιώκει να αναλάβει το Δ.Σ. τα διαδικαστικά των αρχαιρεσιών, αν και αυτά είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκλογικής Επιτροπής, όπως έχει αποφανθεί ήδη το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x