Αγγλία

Νέβιλ: «Στόουνς, ο νέος Πικέ»

Ιδιαιτέρως κολακευτικά ήταν τα σχόλια του Γκάρι Νέβιλ για τον αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Τζον Στόουνς, τον οποίο χαρακτήρισε το «νέο Πικέ»

Ο Γκάρι Νέβιλ μίλησε για το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι, το νεαρό κεντρικό αμυντικό Τζον Στόουνς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τους «πολίτες» στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος απέναντι στη Σάντερλαντ.

Ο πρώην τεχνικός της Βαλένθια έκανε ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για τον 22χρονο στόπερ, στην εκπομπή του Sky Sports, όπου εργάζεται ως σχολιαστής.

«Είμαι ενθουσιασμένος που πήγε στη Σίτι και τον Γκουαρντιόλα, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνον τη δεδομένη χρονική περίοδο και με αυτό τον προπονητή. Τους τελευταίους έξι μήνες ο Στόουνς δέχτηκε αρκετή κριτική, τι να μην κάνει, πώς να μην παίζει, αντί να πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι είναι έτοιμος να αναλάβει πολλές ευθύνες στην άμυνα», ήταν τα λόγια του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Μου θυμίζει πριν έξι, επτά ή οκτώ χρόνια, έναν παίκτη που ανέλαβε ο Γκουαρντιόλα. Ήταν ο νεαρός τότε, Ζεράρ Πικέ. Μπορείς να δεις πολλά κοινά στοιχεία στον Πικέ και τον Στόουνς, έναν παίκτη που βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του βήματα. Ο Πικέ εξελίχθηκε σε “τέρας”. Έγινε δυνατότερος, ψηλότερος και πιο έμπειρος. Τον ενθάρρυναν να παίξει και να είναι ο εαυτός του», συνέχισε ο Νέβιλ.

«Έτσι έγιναν τα πράγματα με τον Πικέ και προφανώς έπαιζε και σε μία φανταστική ομάδα, τη Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν ίδιο τύπο παίκτη αλλά και ομάδας στη Σίτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x