Champions League

Νεϊμάρ, σκουπίστε, τελειώσατε…

Ούτε για ένα ημίχρονο δεν ασχολήθηκε με την Παρί η Μπαρτσελόνα! Με άνεση (και σκόρερ τον Νεϊμάρ) οι «μπλαουγκράνα» καθάρισαν 2-0 κι έκαναν… συντήρηση δυνάμεων σε προημιτελικό Champions League.

Με άνεση που αναγκάζει ακόμα και τους «εχθρούς» να παραδεχθούν ότι είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση της κούπας πέρασε στα ημιτελικά του Champions League η Μπαρτσελόνα.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν για περισσότερα από 35 λεπτά, οι Καταλανοί ντούμπλαραν τις νίκες τους επί της Παρί Σεν Ζερμέν (2-0) κι έπειτα χαλάρωσαν γιατί έχουν και… δυσκολότερα παιχνίδια μπροστά τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νεϊμάρ, «κολάτσισε» τα γκολ που του σέρβιραν Ινιέστα-Άλβες και υπέγραψε την άνετη πρόκριση των «μπλαουγκράνα» στην επόμενη φάση.


Το ματς

Θα περίμενε κανείς, με την «προίκα» του 3-1 από το Παρίσι, η Μπαρτσελόνα να ‘ναι πιο χαλαρή σήμερα. Να μην πάει φουριόζα για να «σχολάσει το γάμο». Εκείνη όμως φέρθηκε σαν το γαμπρό την πρώτη νύχτα: Δεν έβλεπε την ώρα να σκοράρει. Πριν καν σκεφτεί ότι θα διεκδικήσει τις (όποιες) ελπίδες της, η Παρί είχε χάσει την μπάλα. Για την ακρίβεια, την έκρυψε ο Ινιέστα, πριν τη σερβίρει στον Νεϊμάρ για ένα γκολ που θα ‘ταν αμαρτία να μη βάλει ο Βραζιλιάνος.

Είπαμε όμως, οι «μπλαουγκράνα» δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν… συντήρηση απόψε. Δεν επαναπαύτηκαν στο ότι οι Γάλλοι μετά βίας ξεμύτιζαν από την περιοχή τους. Έτσι, συνέχισαν να την πολιορκούν. Τι σημασία είχε λοιπόν που ο Σιρίγκου έκανε ό,τι μπορούσε, όπως σε διπλή ευκαιρία των Άλβες και Νεϊμάρ; Ήταν μια δική τους βραζιλιάνικη συνεργασία αργότερα (με σέντρα «λουκούμι» και κεφαλιά-γλύκα) που μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος.

Τόσο τυπική που απ’ το ξεκίνημα κιόλας ο Λουίς Ενρίκε άρχισε το rotation. Άλλωστε η άνεση της ομάδας του, επέτρεπε να λειτουργήσει και χωρίς τους Ινιέστα-Μπουσκέτς (που αποσύρθηκαν για να ξεκουραστούν ενόψει και της μάχης του τίτλου στην Primera Division). Μπορεί να σταμάτησε λοιπόν να παράγει ευκαιρίες με την ίδια ευκολία, αλλά (εξαιρουμένου ενός επικίνδυνου σουτ του Βεράτι) διατηρούσε το ίδιο εύκολα το μηδέν στην άμυνα.

Χρειάστηκε, εξάλλου, μια απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε μακρινό σουτ του Ιμπραΐμοβιτς για να υπενθυμιστεί ότι στο γήπεδο βρισκόταν και ο Σουηδός. Κι αφού οι ξεψυχισμένες προσπάθειες των συμπαικτών του δεν μπόρεσαν ν’ αποφέρουν ούτε το «γκολ της τιμής», δεν είχε σημασία που ο Μέσι σπατάλησε τις ευκαιρίες να βάλει κι αυτός τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Διότι αρκούσε το 2-0 που γράφτηκε εκεί για να σφραγιστεί μια απ’ τις πιο άνετες προκρίσεις της Μπαρτσελόνα σε ημιτελικά Champions League.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (55’ Σέρχι Ρομπέρτο), Ινιέστα (46’ Τσάβι), Σουάρες (75’ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπράβο, Μπάρτρα, Αντριάνο, Ραφίνια

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Καμπάιγ (66’ Λούκας), Ματουιντί, Βεράτι, Παστόρε, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντουσέ, Καμαρά, Ντιν, Ραμπιό, Μπαεμπέκ, Λαβέτσι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόεν (Νορβηγία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x