Άλλο ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τις κακές σχέσεις Παρί Σεν Ζερμέν-Νεϊμάρ, αποκαλύπτει η "Equipe". Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα ο Βραζιλιάνος άσος αρνήθηκε να προπονηθεί την ημέρα μετά του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Ντιζόν, για τον οποίο δεν ήταν στην αποστολή, αφού ο Τούχελ είχε δηλώσει ότι ήθελε να τον προφυλάξει.

Ο Νεϊμάρ είχε μείνει εκτός σε συνολικά τέσσερα ματς λόγω τραυματισμού, ενώ ο προπονητής των Παριζιάνων είχε δηλώσει ότι ήταν αμφίβολος και για το πρώτο ματς κόντρα στην Ντόρμουντ (στο οποίο τελικά έπαιξε).

«Δεν μπορώ να εξασφαλίσω ότι ο Νεϊμάρ θα παίξει κόντρα στην Ντόρτμουντ», είχε δηλώσει ο Τούχελ, κάτι που είχε προκαλέσει τη δυσφορία του παίκτη.

Την επομένη του αγώνα με την Ντιζόν οι βασικοί θα έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι κανονική προπόνηση, με τον Νεϊμάρ να αρνείται να γυμναστεί. Αυτό το επεισόδιο έρχεται να ταιριάξει με τις δηλώσεις του Νεϊμάρ μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ (2-1), όπου δήλωσε λυπημένος για το γεγονός ότι δεν έφτασε στο 100%.

«Είναι δύσκολο έχοντας μείνει τέσσερα παιχνίδια χωρίς να παίζω, δυστυχώς δεν ήταν η επιλογή μου, ήταν κάτι της ομάδας, οι γιατροί, αυτοί πήραν αυτή την απόφαση, δεν μου άρεσε» εξήγησε τότε.