Ισπανία

Νέος κίνδυνος για την Μπαρτσελόνα λόγω Financial Fair Play!

Θέμα λίγων μηνών αποτελεί πλέον η λήξη της τιμωρίας της Μπαρτσελόνα από τη FIFA, ωστόσο τα προβλήματα των «μπλαουγκράνα» δεν φαίνεται να ολοκληρώνονται τόσο εύκολα και άμεσα.

Με μεγάλη προσμονή αναμένουν στην Μπαρτσελόνα τη λήξη της απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβληθεί από τη FIFA, ωστόσο σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της «AS» τα προβλήματα για τους «μπλαουγκράνα» δεν ολοκληρώνονται στις 4 Ιανουαρίου, όταν θα παύσει και επίσημα η τιμωρία.

Αυτή τη φορά ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τη FIFA, αλλά από το Financial Fair Play, καθώς το οικονομικό όριο (ή αλλιώς το salary cap) που αντιστοιχεί στην Μπαρτσελόνα φτάνει τα 421 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το συνολικό κόστος των συμβολαίων της ομάδας αγγίζει τα 419 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, στην όλη υπόθεση υπάρχει και δεύτερο ζήτημα, καθώς το χρέος από τις μεταγραφές των Βιδάλ και Αρντά Τουράν θα αυξηθεί με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η αναλογία των ακαθάριστων λειτουργικών κερδών προ φόρων - χρέους είναι στο 3,2, αν και κανονικά δεν πρέπει να ξεπερνά το 2,5.

Βάσει αυτών, το πιο πιθανό σενάριο για την Μπαρτσελόνα είναι να προχωρήσει σε πώληση ποδοσφαιριστών της, ώστε να μειωθεί το εξοδολόγιο των συμβολαίων και τα φαβορί για να αποχωρήσουν είναι οι Αντριάνο και Ντάγκλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x