Stoiximan Super League

1-0 ο ΠΑΟΚ και διακοπή αποφάσισε ο Κομίνης

Ο διαιτητής Κομίνης μέτρησε, τελικά, το γκολ του Βαρέλα στο 90’ και όπως τονίζει στο φύλλο αγώνα διέκοψε τον αγώνα την ώρα της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ 1-0 διέκοψε τελικά το ματς της Τούμπας ο Γιώργος Κομίνης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ρέφερι κατακύρωσε, τελικώς, το γκολ του Βαρέλα στο 90’.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι προχώρησε στη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο. Δύο ώρες αργότερα ζήτησε από τις δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι όμως από την Ένωση τόνιζαν πως δεν ήταν δυνατό να παίξουν ποδόσφαιρο με τις συνθήκες που επικρατούσαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπάλα με όπλα δεν παίζουμε».

Προς το παρόν πάντως δεν έχει γίνει σαφές αν το φύλλο αγώνα αναφέρει κύριο υπαίτιο για την οριστική διακοπή.

Το ματς:



Νεύρα, ένταση και φουλ πάθος και από τις δύο πλευρές είχε το ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο στην Τούμπα. Σε κάθε μονομαχία η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και αυτό δεν βοήθησε στον ρυθμό. Πάντως, η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία στο παιχνίδι της και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 14ο λεπτό όταν ο Αραούχο έστειλε την μπάλα άουτ με γυριστό κάνοντας… τον Λυμπερόπουλο και τους ανθρώπους της Ένωσης στον πάγκο να τραβάνε τα μαλλιά τους. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε αρκετά ζόρικα στις πρώτες πάσες, αφού το πρέσινγκ των κιτρινόμαυρων έφθειρε τους χαφ του Λουτσέσκου που γύριζαν αρκετά πίσω για να φτιάξουν παιχνίδι.

Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να πατήσει γκάζι και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή της ΑΕΚ. Η Ένωση, παρά την πίεση της Τούμπας, συμπεριφέρθηκε σωστά στα μετόπισθεν, έκλεισε άψογα τους διαδρόμους που έψαχναν οι Τζάλμα και Λημνιός και με εξαίρεση ένα σουτ του Κάνιας που κόντραρε (32’) δεν έδωσε δικαιώματα ούτε στις στημένες φάσεις. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανάπτυξης, αφού οι κιτρινόμαυροι πίεσαν ψηλά, όμως δεν κατάφεραν να κλέψουν κάποια μπαλιά και να φτιάξουν κατάσταση αιφνιδιασμού. Μοιραία το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με πολύ… ξύλο και τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται.

Με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να μπει δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» με τον Τζάλμα να εκμεταλλεύεται ένα μπέρδεμα ανάμεσα σε Βράνιες-Μπακάκη έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 52’, όμως ο Λαμπρόπουλος με εξαιρετική προβολή έστειλε την μπάλα κόρνερ. Με τους παίκτες να χάνουν με το πέρασμα των λεπτών δυνάμεις από τις συνεχείς μονομαχίες το παιχνίδι είχε περισσότερους ελεύθερους χώρους. Στο ίδιο λεπτό (63’) με εξαιρετική αλλαγή στο transition απείλησαν και οι δύο ομάδες. Πρώτα η ΑΕΚ, με τον Γκάλο να σερβίρει στον Μπακασέτα που με σουτ-βολέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση και στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ έβγαλε με τον Μακ τον Πρίγιοβιτς σε θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ την εστία του Μπάρκα.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον ΠΑΟΚ εγκλωβισμένο στον χώρο του κέντρου, ενώ ο Μακ δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες από τα άκρα. Οι κιτρινόμαυροι βλέποντας την κούραση στα μετόπισθεν των γηπεδούχων έψαξαν τις αντεπιθέσεις και έχασαν μεγάλη ευκαιρία ξανά με τον Μπακασέτα στο 73’ όταν ο Λάζαρος του έσπασε την μπάλα αλλά με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε δίπλα απ’ την εστία. Με τον Μπίσεσβαρ να προστίθεται στον άξονα για να «φρεσκάρει» την κατάσταση, οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους όμως «θόλωναν» κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Μπάρκα. Το ματς έγινε ροντέο στο 90’! Ο Βαρέλα πήρε κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν πάνω στον βοηθό Ποντίκη που έπειτα από συνεννόηση με τον Κομίνη δεν μέτρησαν το τέρμα για οφσάιντ του εκτεθειμένου Μαουρίσιο, που έκριναν πως έκανε συμμετοχή στη φάση. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έγιναν έξαλλοι, ο Ιβάν Σαββίδης-που οπλοφορούσε- μπούκαρε μαζί με τους άνδρες ασφαλείας του στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι πήρε τους βοηθούς και πήγε στα αποδυτήρια.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (78’ Σάκχοφ), Κάμπος, Λημνιός (55’ Μακ), Πέλκας (75’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο: Ρέι, Ασεβέδο, Μαλεζάς, Κουλούρης, Σάκχοφ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (82’ Μασούντ), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Λιβάγια (65’ Λάζαρος), Γκάλο, Μπακασέτας, Αραούχο
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Λόπες, Λάζαρος, Γιακουμάκης, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Κωνσταντίνος Ποντίκης
Τέταρτος: Δημήτριος Στυλιαράς

Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x