Euro 2024

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Βοσνία, «καθάρισαν» τα αδέρφια Αζάρ για το Βέλγιο

Με νίκες κόντρα σε Εσθονία (2-1) και Κύπρο (4-0) ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Βοσνία και Βέλγιο.

Με θετικό… τρόπο έκλεισαν την παρουσία τους στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας Βέλγιο και Βοσνία. Οι Βέλγοι με πρωταγωνιστές τους αδερφούς Αζάρ έφτασαν εύκολα στην επικράτηση επί της Κύπρου με 4-0. Οι Βόσνιοι από την άλλη έπαιξαν για το… γόητρο επικρατώντας εκτός έδρας της Εσθονίας με 2-1, σε μία νίκη που δεν είχε βαθμολογικό αντίκρισμα.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Βέλγιο - Κύπρος 4-0
(Αζάρ Ε. 12΄, 62΄πεν. , Αζάρ Τ. 52΄, Λουκάκου 78΄)

Εσθονία - Βοσνία 1-2
(Αντόνοφ 75΄/ Χαΐροβιτς 48΄,84΄)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Βέλγιο 28 (43-6)
Ελλάδα 19 (17-6)
------------------------------------
Βοσνία 17 (24-13)
Εσθονία 11 (13-19)
Κύπρος 10 (9-18)
Γιβραλτάρ 0 (3-47)

Βέλγιο - Κύπρος


Τις τρομερές επιθετικές που το διακρίνουν εμφάνισε για ακόμα ένα παιχνίδι το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν εύκολα της Κύπρου με 4-0 και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 9 νίκες και 1 ισοπαλία (αυτή κόντρα στην Εθνική μας).

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… οικογενειακή υπόθεση αφού τα αδέρφια Αζάρ ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας τους. Ο Έντεν Αζάρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 12΄ (1-0). Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα. Στο 7ο λεπτό του δεύτερου μέρους ο έτερος Αζάρ, ο Τόργκαν ο οποίος αγωνίζεται στην Γκλάντμπαχ, έκανε το 2-0. Ωστόσο ο Έντεν Αζάρ θέλοντας να… απαντήσει στον αδερφό του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων στα τρία τέρματα. Ο Ρομέλου Λουκάκου, δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο 78΄.



Εσθονία – Βοσνία



Με ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση η Βοσνία. Η ομάδα του Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς, αγωνιζόμενη χωρίς ελπίδες πρόκρισης και παρά το γεγονός πως από τη στιγμή που Ελλάδα επικρατούσε του Γιβραλτάρ δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον από το παιχνίδι, νίκησε την Εσθονία στο Ταλίν με 2-1 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή το Ιζέτ Χαΐροβιτς.

Ο ποδοσφαιριστής της Βέρντερ Βρέμης ήταν αυτός που σημείωσε και τα δύο τέρματα των Βόσνιων στο 48΄και 84΄ αντίστοιχα. Ενδιάμεσα ο Αντόνοφ είχε φέρει προσωρινά το παιχνίδι στα ίσια με γκολ στο 75΄.



Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x