Stoiximan Super League

Νικοπολίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Δύσκολη η αποστολή, αλλά θα πετύχει ο Βαλβέρδε»

Την άποψη πως ο Έρνεστο Βαλβέρδε ταιριάζει στην Μπαρτσελόνα και αισιόδοξος πως θα η παρουσία του στην Καταλονία θα είναι επιτυχημένη, εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον ΣΠΟΡ FM 94.6.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» των Βασίλη Βέργη και Βάιου Τσούτσικα φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων σχολίασε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, λέγοντας πως ο Βάσκος τεχνικός είναι γνώστης της φιλοσοφίας του συλλόγου της Καταλονίας και πως έχει όλα τα φόντα να πετύχει.

Παράλληλα, σχετικά με το νέο τεχνικό του Ολυμπιακού τόνισε πως ένας Ισπανός προπονητής θα ταίριαζε στο DNA της ομάδας του Πειραιά ενώ θα γινόταν αποδεκτός και από τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Όλος ο κόσμος θα ήθελε να πάρει τον τίτλο η Γιουβέντους για να το σηκώσει ο Μπουφόν. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η Ρεάλ. Είναι η ομάδα που δεν χάνει τελικούς και θα είναι δύσκολο να την κερδίσει η Γιουβέντους. Έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει τον Ζιντάν στον πάγκο και από την άλλη υπάρχει ένα σύνολο που έχει όλη τη σημασία της ομάδας. Θα έδινα κάποιες περισσότερες πιθανότητες στη Γιουβέντους. Είναι ομάδα, ξέρει να αμύνεται σωστά, βγαίνει στην κόντρα πολύ καλά και μπορεί να σκοράρει κόντρα σε μια ευάλωτη άμυνα, όπως της Ρεάλ. Αν δούμε το τελευταίο δίμηνο, η Ρεάλ δέχεται εύκολα γκολ. Η Ρεάλ μου δείχνει ότι είναι ευάλωτοι στο transition. Θα έδινα κάτι παραπάνω στη Γιουβέντους, αν και θεωρώ ότι όλα αυτά είναι στα χαρτιά. Ένα περίεργο παιχνίδι θα είναι, σαν αυτά που κρίνουν οι προσωπικότητες. Θεωρώ ότι δεν θα είναι ένα παιχνίδι σκοπιμότητας».

Για τον προπονητή στον Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μιλήσει διαφορετικά με προπονητή αν είχε περάσει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πράγματα τώρα είναι πιο δύσκολα, αφού μετράνε πλέον και τα θέλω του προπονητή και αν θέλει να μπεις τη διαδικασία των προκριματικών. Θυμάμαι την πρώτη χρονιά που αποτύχαμε με τον Βαλβέρδε τότε με την Ανόρθωση. Χρειάστηκε χρόνος για να πιστέψουμε σε αυτόν... Είναι μια δοκιμασία και όταν ξεκινήσεις με μια τέτοια δύσκολη κατάσταση έχεις κάποια θέματα. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι παίρνει τα τελευταία χρόνια προπονητές που κάνουν μεγάλη καριέρα. Ο Ζαρντίμ, ο Σίλβα, ο Μίτσελ και φυσικά ο Βαλβέρδε που πήγε σε ένα τεράστιο κλαμπ. Ένας Ισπανός πάντως θα άρεσε και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι Πορτογάλοι είναι πιο αμυντικοί προπονητές, ενώ στον κόσμο αρέσει το ποδόσφαιρο το δημιουργικό που παίζουν οι Ισπανοί. Ένας Ισπανός θα ταίριαζε καλύτερα στον Ολυμπιακό».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Πραγματικά δύο ανθρώπους πίστευα από εκείνους που γνώρισα. Τον Ερνέστο και τον Τουρέ. Από τότε που τους γνώρισα και τους δύο ήξερα ότι θα κάνουν μια μεγάλη καριέρα. Ο Ερνέστο έχει καθολική αποδοχή για όλους τους φιλάθλους, για το ποδόσφαιρο που έπαιξε, για το ήθος του και τον σεβασμό που είχε. Η Ελλάδα δεν είναι αποκλειστικά «νεκροταφείο» προπονητών και ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πάρεις φεύγοντας από την Ελλάδα. Ο Ερνέστο είναι ένα κομμάτι του Ολυμπιακού και το αισθάνεται αυτό. Αγαπάει την Ελλάδα και το λέει συνεχώς. Φυσικά είναι ένα παιδί που έχει ζήσει την Μπαρτσελόνα και αυτό έπαιξε ρόλο. Το πιο δύσκολο θα είναι να διαχειριστεί τον Μέσι, τον Σουάρες και τον Νεϊμάρ. Πάντως ταιριάζει στην Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολη η αποστολή αλλά, πιστεύω θα πετύχει ο Ερνέστο».

Για τον γιο του, Γιάννη Νικοπολίδη: «Το που θα φτάσει θα το δείξει η πορεία του. Ακόμα ωριμάζει... Αυτό που του λέω και το λέω σε όλους τους νεαρούς είναι ότι πρέπει να τα κάνεις βήμα – βήμα. Ο Γιάννης είναι μαθητής και έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα... Φεύγει το πρωί και γυρνάει το βράδυ. Κανείς δεν ξέρει αν θα κάνει την τεράστια καριέρα, αλλά για μένα το σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα προσπαθεί, δίνει τα πάντα και ελπίζω να κάνει αυτό που ονειρεύεται. Θέλω να τον καμαρώσω και να τον δω να κάνει ό,τι θέλει αυτός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x