Γενικά

Νιόπλιας: «Το θέμα είναι να υπάρχει συνέχεια»

Για τον αγώνα της Εθνικής Κ19 μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Νιόπλιας, τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει συνέχεια, ενώ σχολίασε τις σχέσεις του με Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Στο μέλλον της Εθνικής Κ19 στάθηκε ο Νίκος Νόπλιας μιλώντας στον ΣΠΟΡ Fm 94,6 ενόψει του κρίσιμου ματς κόντρα στην Γαλλία, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Κοζανίτης τεχνικός αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει ένας προπονητής σε «μικρές» εθνικές, τις αλλαγές που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην ηγεσία των ομάδων, αλλά και στο κακό που έκανε η απουσία προκριματικών, αφού η Ελλάδα πέρασε στην τελική φάση ως διοργανώτρια.

Παράλληλα, μίλησε για τις σχέσεις του με τον Ατρόμητο μετά το διαζύγιο, αλλά και για τα όσα ακούστηκαν μετά τις επαφές που είχε με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας στην εκπομπή των Κώστα Μιαούλη και Παύλου Κουστέρη:
Για την εικόνα που έχει για την Κ19: «Δεν έπαιξαν τα παιδιά προκριματικά, οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Λίγο-πολύ τώρα τους βλέπουμε. Επειδή τα παιδιά έπαιζαν στην Κ20 των ομάδων της Σούπερ Λίγκας έχω κάποια εικόνα, αλλά όχι ξεκάθαρη».

Για την χρησιμότητα των προκριματικών: «Είναι πιο εύκολο για τον προπονητή. Παίξαμε τα πρώτα παιχνίδια τον Σεπτέμβρη και τα τελικά έγιναν τον Ιούνιο. Υπήρχε χρόνος να δούμε και να ψάξουμε παίκτες. Τώρα μπαίνουν κατευθείαν στα βαθειά. Η δική μας συνταγή ήταν ότι σκοράραμε πολύ, επειδή είχαμε παίξει πολύ πριν τα τελικά. Τώρα υπάρχει άγχος και πίεση, γιατί πέρασαν κατευθείαν στα τελικά. Οι ομάδες άλλων χωρών ακολουθούνται από προηγούμενες εθνικές. Τώρα μπορεί να εμφανιστούν παιδιά κατευθείαν σε μια Εθνική, οπότε είναι δυσκολότερο. Η ομάδα που ήμουν προπονητής είχε παιδιά που ήταν καιρό μαζί και σκόραραν περισσότερο. Το θέμα είναι πόσοι μπορούν να συνεχίσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι της Εθνικής ανδρών με την Αυστρία υπήρχαν έντεκα παιδιά που είχα προπονήσει στην Ελπίδων ή στην Νέων. Αυτό πρέπει να κοιτάζουμε».

Για την αλλαγή του κλίματος στην Εθνική Κ19 μετά την ήττα με 10-0 από την Ελβετία: «Είναι πολύ δύσκολη ηλικία. Πρέπει να σε σέβονται, να σε εκτιμούν, να είσαι όνομα. Να έχεις κάνει κάτι, ώστε να εκτιμούν. Η ηλικία είναι περίεργη, ατίθαση. Αν κλείσεις σε ένα ξενοδοχείο τα παιδιά για 15 μέρες τρελαίνονται. Η πειθαρχία είναι το Α και το Ω. Πρέπει να είσαι και παιδαγωγός, δάσκαλος, να μαθαίνουν τα παιδιά από σένα. Όταν ξεκίνησα, είχα μόλις σταματήσει την μπάλα. Ήταν πιο εύκολο να τους δείξω κάτι».

Για την απουσία εμπιστοσύνης στους Έλληνας παίκτες: «Θα ήθελα να τους εμπιστεύονται οι ομάδες που είναι κάτω απ’ τη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτές θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος, αλλά δεν το κάνουν. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Δεν μπορούν να βασιστούν σ’ αυτούς ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Οι ομάδες των χαμηλότερων θέσεων πρέπει να παράγουν. Εκεί όμως είναι που χάνονται οι παίκτες».

Για τον λόγο που δεν το κάνουν: «Όλοι πιέζονται, για έναν ακατανόητο λόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει».

Για τον Ατρόμητο: «Πέρασα καλά , πήγαμε καλά και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα, αν δεν τα βρίσκεις επαγγελματικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Παραμένω φίλος με την διοίκηση και τους φίλους της ομάδας. Περιμένω κάποια πρόταση και βλέπουμε».

Για τον ΟΦΗ: «Δεν θέλω να μιλάω συνέχεια γι’ αυτό. Δεν μου είναι εύκολο. Είμαι ψηλά και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν είναι καν επαγγελματικό. Δεν είναι όμως κάτι τραγικό αυτό που συνέβη. Καθένας τα λέει απ’ τη μεριά του, όμως δεν γίνεται να τα βλέπουμε έτσι τα πράγματα. Δεν είμαι 30 χρονών πια. Το αγροτικό μου το έκανα. Πόσο ακόμα να δουλέψεις έτσι; Έπαιξα 16 χρόνια σ’ αυτή την ομάδα, ήμουν κάτι παραπάνω, ήταν η καλύτερη ομάδα που έπαιξα. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι, όμως. Δεν γίνεται να μιλάμε και να νιώθουμε άσχημα. Δεν ξέρεις που μπορείς να πας, το αύριο δεν το ξέρει κανένας. Δεν γίνεται να κρίνουμε. Είναι προσωπικό θέμα. Μερικά πράγματα πρέπει να τα στηρίζουν όλοι, όμως δεν γίνεται σ’ αυτό το ποδόσφαιρο. Κάποιοι δημοσιογράφοι κάνουν λειτούργημα, όμως κάποιοι άλλοι είναι δεμένοι με την ομάδα και τα βλέπουν όλα μονόχρωμα. Πάντα φταίνε οι παίκτες και οι προπονητές. Δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x