Stoiximan Super League

Νοκ άουτ με τρεις… μπαλωθιές του ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός!

Εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Παναθηναϊκού, ο ανώτερος ΟΦΗ σκόραρε για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ -με ισάριθμους σκόρερ- νικώντας δίκαια 3-1. Δοκάρι οι «πράσινοι» με τον Δώνη, ενώ ισοφάρισαν προσωρινά.

Ο ένας, είχε εννιά γκολ μέχρι τώρα στην Σούπερ Λίγκα και σκόραρε τρία σήμερα, έχοντας μάλιστα και ισάριθμούς σκόρερ. Ο άλλος, δεν είχε δεχτεί ποτέ πάνω από δύο τέρματα. Όλα αυτά, μέχρι τώρα και, κάπως έτσι, ο ΟΦΗ επικράτησε απόλυτα δίκαια του Παναθηναϊκού με 3-1.

Το παιχνίδι που διεξήχθη για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» τα είχε… όλα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Δεληγιαννίδη στο 5’, για να δουν το δοκάρι τους να σταματάει τον Δώνη στο 16ο λεπτό.

Ο Κάτσε έκανε το 1-1 στο 36’, όμως ο Πλατέλλας με τη βοήθεια και της τύχης τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, τέσσερα λεπτά μετά. Για να έρθει ο Κοροβέσης, εκμεταλλευόμενος νέο λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και να διαμορφώσει με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ έδειξε πως το ήθελε περισσότερο, εκμεταλλεύθηκε τα… παιδικά λάθη στην απέναντι πλευρά και με συστατικό την αφόρητη πίεση, έφτασε στη μεγάλη επιτυχία. Την ίδια ώρα, οι παίκτες του ΠΑΟ πήγαιναν μόνιμα δεύτεροι στη μπάλα, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στο 3-5-2 του προπονητή τους και μοιραία γνώρισαν τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα τους, μετά την Τούμπα.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με τις φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, να σημειώνονται τρία τέρματα και γενικώς να γίνεται ένα από τα καλύτερα φετινά 45λεπτα στο πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με… έκπληξη. Ήτοι, με 3-5-2, τον Χατζηγιοβάνη δεξί μπακ χαφ και δίδυμο στην επίθεση τους Μακέντα και Μπουζούκη, αλλά ήταν ο ΟΦΗ εκείνος ευτύχησε να βρει ένα γκολ πολύ νωρίς…

Με τον Δεληγιαννίδη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, να βρίσκεται αφύλακτος -μετά την εκτέλεση κόρνερ και την κεφαλιά του Βουό- μέσα στην περιοχή και με σκαστό σουτ να νικάει τον Διούδη, μόλις στο 5ο λεπτό!

inner

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία, έμπαιναν πρώτοι σε όλες τις φάσεις και με το δυναμικό τους παιχνίδι, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησαν ψηλά, εν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Πάντως, το «τριφύλλι» είχε τρεις καλές φάσεις μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών...

Αρχικά με την κεφαλιά του Μακέντα στο 11', ακολούθως με το διαγώνιο σουτ του Μπουζούκη στο 13’ και τέλος με την προσπάθεια του Δώνη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Στρέζου στο 16ο λεπτό.

inner

Μετά από 27 λεπτά παιχνιδιού, ο Γιώργος Δώνης άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού σε 4-3-3, με τον Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει έξω αριστερά. Κάτι που βοήθησε να βελτιωθεί αρκετά η εικόνα της ομάδας του, που πήρε και την κατοχή της μπάλας, ενώ η… επιβράβευση ήρθε στο 36’. Με τον Ινσούα να σεντράρει από τα αριστερά και τον Κάτσε να έρχεται ως τρέιλερ στην περιοχή και με κεφαλιά ψαράκι να ισοφαρίζει σε 1-1!

inner

Ωστόσο, ο ΟΦΗ «χτύπησε» ξανά, τέσσερα λεπτά μετά. Με τον Πλατέλλα να εκμεταλλεύεται τη λάθος απομάκρυνση και να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, τη μπάλα να κοντράρει και στον Μαυρομάτη και να καταλήγει στα δίχτυα του Διούδη, που άργησε να πέσει. Κάνοντας το 2-1, στη δεύτερη «καθαρή» φάση για την ομάδα του και τελευταία αξιόλογη στο πρώτο μισό του αγώνα.

inner

Στην επανάληψη, το ματς πήγε στην τακτική, με τους Κρητικούς να συνεχίζουν να δυσκολεύουν την ανάπτυξη του αντιπάλου τους και να κερδίζουν σχεδόν κάθε μονομαχία, πιέζοντας και πάλι ασφυκτικά.

Μάλιστα, αφού πρώτα… προειδοποίησαν τον Διούδη, με το μονοκόμματο σουτ του Κοροβέση έξω από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του πρώτου, στο 59’, κατάφεραν στο αμέσως επόμενο λεπτό να εδραιώσουν τις πιθανότητες νίκης τους…

Όταν ο Σασί πέρασε την πάσα για τον Πλατέλλα, τον Μαυρομμάτη να μην μπορεί να απομακρύνει και τον Κοροβέση να σουτάρει την ώρα που ο Διούδης είχε ήδη πέσει στην άλλη γωνία, αφού η μπάλα βρήκε πάνω στον Μαυρομμάτη και κατέληξε στα δίχτυα του, για το 3-1!

inner

Με την ταυτόχρονη είσοδο των Χατζηθεοδωρίδη και Καμπετσή, ο Δώνης επανέφερε το 3-5-2 στον Παναθηναϊκό, με τον δεύτερο να παίζει πλέον δίπλα στον Μακέντα, τον Χατζηγιοβάνη να επιστρέφει στα δεξιά και τον πρώτο να έχει τον ρόλο του αριστερού μπακ χαφ.

Όμως, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αδυνατεί να βρει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, έχοντας μόνο κάποιες σπασμωδικές ενέργειες, όπως την εκτέλεση φάουλ του Κάτσε στο 71’, ή το σουτ του Πούγγουρα στο 75’.

Παράλληλα, η είσοδος του Παπαστεριανού «κλείδωσε» οριστικά την υπεροχή του ΟΦΗ στην μεσαία γραμμή, μαζί με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση στις δύο εστίες.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (4-2-3-1): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (92’ Μιχόγεβιτς), Νάστος, Κυριακίδης, Πλατέλλας (85’ Κουτσιανικούλης), Σασί (72’ Παπαστεριανός), Βουό.

Παναθηναϊκός (3-5-2): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83’ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Κάτσε, Κουρμπέλης, Δώνης (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Ινσούα (63’ Καμπετσής), Μακέντα, Μπουζούκης.

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:



Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x