Αγγλία

Ντερμπάρα στο Μάντσεστερ!

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο υποδέχεται τη Σίτι του Γκουαρντιόλα σε ένα σπουδαίο ντέρμπι.

Όχι ότι δεν είχε πάντα το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, όμως το φετινό ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι ξεχωριστό. Η Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο κοντράρεται με τη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα στο ματς που ξεχωρίζει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο.

Οι δύο συμπολίτισσες έχουν αρχίσει το ίδιο εντυπωσιακά τη νέα τους εποχή μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά κάποιο σερί (ίσως και τα δύο) θα διακοπεί απόψε. Ο Πορτογάλος προπονητής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Καταλανό ομόλογό του που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κουν Αγουέρο. Ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια των «πολιτών» θα κάνει ο Κλαούντιο Μπράβο, ενώ ίσως την παρθενική τους εμφάνιση να κάνουν και οι Σανέ και Γκουντογκάν.

Η προϊστορία είναι υπέρ των «διαβόλων» που μετρούν 71 νίκες και 49 ήττες (51 ματς ισόπαλα) σε επίσημες διοργανώσεις απέναντι στη Σίτι, που πάντως έχει κερδίσει στις τρεις από τις πέντε τελευταίες της επισκέψεις στο «Ολντ Τράφορντ» για το πρωτάθλημα. Ο Γκουαρντιόλα έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις του με τον Μουρίνιο μετρώντας επτά νίκες έναντι τριών του «Εκλεκτού», ενώ έξι ματς δεν είχαν νικητή.

Πιθανές συνθέσεις:

Μαν. Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαγί, Μπλιντ, Βαλένσια, Σο, Φελαϊνί, Πογκμπά, Μάτα, Ρούνεϊ, Μαρσιάλ, Ιμπραΐμοβιτς.

Μαν. Σίτι (Γκουαρντιόλα): Μπράβο, Στόουνς, Κολάροφ, Κλισί, Σανιά, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Νολίτο.

Μεγάλο ματς γίνεται απόψε ΚΑΙ στο «Άνφιλντ», όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Λέστερ. Τσαν και Κλάβαν δεν υπολογίζονται από τον Γιούργκεν Κλοπ για τους «κόκκινους», ενώ από τους πρωταθλητές ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μεντί.

Η Άρσεναλ φιλοξενεί τη Σαουθάμπτον χωρίς τους τραυματίες Ράμσεϊ, Μερτεζάκερ και Γκαμπριέλ, αλλά με πιθανό ντεμπούτο για τους νεοαποκτηθέντες Μουστάφι και Πέρες. Η Τότεναμ έχει δύσκολη έξοδο στην έδρα της Στόουκ χωρίς Ρόουζ και Ντεμπελέ, ενώ την Κυριακή η Τσέλσι στοχεύει στο 4/4 στο «Λίμπερτι Στάντιουμ» απέναντι στη Σουόνσι, με τους Νταβίντ Λουίς και Μάρκος Αλόνσο διαθέσιμους μεν, αλλά δύσκολο να αρχίσουν στο βασικό σχήμα των «μπλε».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/09
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (14:30)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Άρσεναλ-Σαουθάμπτον (17:00)
Μπέρνλι-Χαλ (17:00)
Μίντλεσμπρο-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Στόουκ-Τότεναμ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ (17:00)
Λίβερπουλ-Λέστερ (19:30)

Κυριακή 11/09
Σουόνσι-Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 12/09
Σάντερλαντ-Έβερτον (22:00)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Παρασκευή 16/09
Τσέλσι-Λίβερπουλ (22:00)

Σάββατο 17/09
Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ (17:00)
Χαλ Σίτι-Άρσεναλ (17:00)
Λέστερ-Μπέρνλι (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Έβερτον-Μίντλεσμπρο (19:30)

Κυριακή 18/09
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ Σίτι (16:15)
Σαουθάμπτον-Σουόνσι (16:15)
Τότεναμ-Σάντερλαντ (18:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x