Ιταλία

Ντοναρούμα: «Ανανεώνω και αύριο θα είμαι αρχηγός της Μίλαν»

Την πρόθεσή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Μίλαν εξέφρασε ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, που ονειρεύεται να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα αποκάλυψε με δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, την πρόθεσή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της «καρδιάς του» όπως χαρακτήρισε την Μίλαν, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει στο προσεχές μέλλον το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου του 1999 «portiere» μίλησε για τον ίδιο, την ανανέωση του συμβολαίου του, την φιλοδοξία του να γίνει αρχηγός της Μίλαν αλλά και το προσεχές ντέρμπι με τη Γιουβέντους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και «Τζίτζι» Μπουφόν.

Στα 17 είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Μίλαν, έχοντας κάνει ήδη μία εξαιρετική σεζόν κάτω από τα δοκάρια των «ροσονέρι», ενώ ο τεράστιος Τζιανλουίτζι Μπουφόν τον έχει χρίσει διάδοχό του στην εθνική Ιταλίας. Ο λόγος για τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ο οποίος στην αρχή της συνέντευξή του στη «La Stampa» αναφέρθηκε στα πρώτα μαγικά χρόνια της καριέρας του και την ξαφνική εκτόξευση: «Είναι αλήθεια πως ήταν μία χρονιά με πολλές συγκινήσεις, προσπαθώ όμως να κρατάω τα πόδια μου στο έδαφος και θεωρώ πως δεν έχει πάρει το μυαλό μου αέρα. Στη Μίλαν υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και οι εμπειρότεροι στέκονται δίπλα μας και μας παρέχουν μεγάλη στήριξη και αν εξαιρέσεις το σχολείο στο οποίο τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα πλέον και τη σχέση μου, τα πάντα κυλούν όπως πριν».

Για το αν έχει αλλάξει: «Είμαι πάντα ο πιο τρελός της παρέας. Στο πούλμαν για λόγους ηρεμίας κάθομαι πάντα μπροστά. Βάζω ναπολιτάνικη μουσική και δημιουργείται πανικός. Οι Λοκατέλι και Πλιτσάρι με τους οποίους ήμασταν συμπαίκτες και στις ακαδημίες και με ξέρουν καλύτερα, με κοιτάζουν κατεβάζουν το βλέμμα και βάζουν τα ακουστικά στα αυτιά για να μην ακούνε! Στο γήπεδο είμαι πάντα ήσυχος αλλά για πρώτη φορά στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν ένιωσα μία μικρή πίεση».

Για τη Γιουβέντους: «Θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο. Θα υπάρχει ένα γεμάτο γήπεδο που ελπίζω να μας βοηθήσει. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, προς το παρόν όμως δεν κοιτάμε την βαθμολογία. Θα ρίξουμε την πρώτη ματιά τα Χριστούγεννα».

Για το αν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είναι ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος: «Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ναι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι εφευρίσκει πάντα κάτι. Ο Μπουφόν; Ακόμα και μετά το παιχνίδι με την Ισπανία και το λάθος που έκανε, υπήρχε ακόμα μόνο να μάθεις από αυτόν. Είναι πραγματικά τεράστιος».

Για την πορεία της Μίλαν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ταπεινοί. Να συνεχίσουμε έτσι και στην πορεία θα διαπιστώσουμε που μπορούμε να φτάσουμε. Με τον Μοντέλα έχουμε έναν ενθουσιασμό και έχουμε συνειδητοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε. Υπάρχει το σωστό ομαδικό πνεύμα».

Για την ανανέωση: «Την ανανέωση την χειρίζεται ο αντζέντης μου Μίνο Ραϊόλα και θεωρώ πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αγωνίζομαι στην ομάδα της καρδιάς μου και δεν θα μπορούσα να πάω πουθενά καλύτερα»

Για το μέλλον και αν φαντάζεται να φτάνει στην ηλικία του Μπουφόν: «Στόχος μου εξακολουθεί να είναι σε δέκα χρόνια να είμαι ακόμα στη Μίλαν και να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που το αξίζουν αλλά είναι κάτι που μελλοντικά θέλω πολύ να συμβεί».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x