Αγγλία

Ντόπιοι... προς εξαφάνιση στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ

Μόλις πέντε ενδέχεται να είναι οι ποδοσφαιριστές αυτοί που μπορούν να ισχυριστούν πως είναι «γέννημα – θρέμμα» Λίβερπουλ, στο προσεχές ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ!

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη θέση ισχύος που κατέχει στην τετράδα της βαθμολογίας, με την Έβερτον να διεκδικεί ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Σε αυτά τα παιχνίδια που πλέον συμμετέχουν ποδοσφαιριστές απ' όλο τον κόσμο, το ντόπιο στοιχείο βρίσκεται προς... εξάλειψη, όμως δεν παύει να διατηρείται, ακόμα κι αν πρόκειται στην πλειοψηφία του για... νέο αίμα.

Ο Λέιτον Μπέινς είναι μονάχα εκείνος που γεννημένος στο Κέρμπι, έχει αρκετές εμπειρίες από το συγκεκριμένο ντέρμπι και τις μάχες των «κόκκινων» με τα «ζαχαρωτά», όμως, μετράει μόλις δύο νίκες σε 18 παιχνίδια με τη Λίβερπουλ... Την πρώτη του συμμετοχή στο ντέρμπι, την έκανε τον Οκτώβρη του 2007, στο «Γκούντισον Παρκ» με αλλαγή, σε ήττα (2-1) της ομάδας του.

Από πλευράς των... μπλε της πόλης, υπάρχουν επίσης οι Ρος Μπάρκλεϊ και Τομ Ντέιβις. Ο πρώτος, ανήκει στα τμήματα υποδομής της Έβερτον από την ηλικία των 11 ετών και μάλλον μπορεί να θεωρεί βέβαιη την παρουσία του στο παιχνίδι του Σαββάτου, σε μια σεζόν, πάντως, που έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα για εκείνον.

Ο Ντέιβις, είναι από τα λεγόμενα... hot prospects του αγγλικού ποδοσφαίρου. Συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό με τις ευκαιρίες που πήρε από τον Ρόναλντ Κούμαν, αν και το ντεμπούτο του το είχε πραγματοποιήσει επί Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο. Καλύτερη εμφάνισή του για φέτος στη νίκη με σκορ 4-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, όπου βρήκε κι εκείνος το δρόμο για τα δίχτυα και αναδείχθηκε Man of the Match!

Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, οι Μπεν Γούντμπερν και Αλεξάντερ Άρνολντ αποτελούν τα... ντόπια «προϊόντα» του Λίβερπουλ. Ο 17χρονος διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουαλίας, αν και γεννημένος στο Τσέστερ, ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Λίβερπουλ από την ηλικία των 8 ετών, έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο από την έναρξη της σεζόν και έφτασε μέχρι και στην αποστολή της ανδρικής ομάδας των «δράκων» στο πρόσφατο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 απέναντι στην Ιρλανδία. Τον περασμένο Νοέμβρη, έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ...

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Άρνολντ έμενε πολύ κοντά στο Μέλγουντ και βρέθηκε εκεί ως μέλος της Λίβερπουλ στην ηλικία των 6 ετών, έχοντας μάλιστα απορρίψει την προοπτική της Έβερτον! Στα 18 του, έπαιξε βασικός στο παιχνίδι του Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε πραγματοποιήσει ντεμπούτο σε ματς απέναντι στη Μίντλεσμπρο, ενώ, είχε κερδίσει τις καλύτερες κριτικές με τις συμμετοχές του στα ματς με τις Τότεναμ και Λιντς στο Λιγκ Καπ.

πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x