Γερμανία

Ντόρτμουντ με παρόν και μέλλον! (video)

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τους πιτσιρικάδες Μορ, Ντεμπελέ και σκόρερ των δύο εκ των τριών τερμάτων τους έμπειρους Ομπαμεγιάνγκ και Πίστσεκ, η τρομερή Ντόρτμουντ επικράτησε 3-1 της Φράιμπουργκ.

Παίζοντας για μεγάλο διάστημα στον αγώνα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, η Ντόρτμουντ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει (3-1) της Φράιμπουργκ και να πιάσει την Μπάγερν, που παίζει αύριο, στην κορυφή. Ακόμη μια τρομερή εμφάνιση από την ομαδάρα του Τόμας Τούχελ που δείχνει ότι έχει παρόν (Ομπαμεγιάνγκ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος) και μέλλον (Μορ, Ντεμπελέ, Γκερέιρο).

Η Φράιμπουργκ μπήκε στο ματς με… περίσσιο θράσος και έφθασε πολύ κοντά στο γκολ στο 5ο λεπτό. Ο Γκρίφο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ, βγήκε απέναντι από τον Μπούρκι αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα, με τον πορτιέρε της Μπορούσια να μπλοκάρει τη μπάλα. Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους που πήραν τα ηνία του αγώνα, άσκησαν απίστευτη πίεση στους φιλοξενούμενους και δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Με τους 19χρονους Μορ και Ντεμπελέ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής να οργιάζουν και τους έμπειρους Πίστσεκ, Παπασταθόπουλο, Κάστρο και Ομπαμεγιάνγκ να… συμπληρώνουν, η Ντόρτμουντ έβγαζε τρομερή ενέργεια και έμοιαζε θέμα χρόνου να σκοράρει. Το έκανε, μάλιστα, στο καλύτερο χρονικό σημείο (45’). Ο Ντεμπελέ γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά παράλληλα με την εστία και ο Ομπαμεγιάνγκ που βρισκόταν στην κατάλληλη θέση δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, με το πέμπτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Όσο καλά τελείωσε το ημίχρονο η Μπορούσια, τόσο καλύτερα ξεκίνησε το δεύτερο. Συγκεκριμένα, ο Κάστρο γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, η άμυνα της Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να διώξει και ο προωθημένος Πίστσεκ έστειλε εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Το παραπάνω σκορ έδινε την άνεση στη Ντόρτμουντ να κάνει διαχείριση δυνάμεων και εν τέλει το πλήρωσε. Στο 60ο λεπτό, ο Χάμπερερ έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τον Φιλίπ σε θέση τετ-α-τετ και με εξαιρετικό τελείωμα έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά στο ματς.

Το γκολ που σκόραραν οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να πεισμώνει τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν κάποια άλλη φάση. Μάλιστα, πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κάστρο βρήκε τον Γκερέιρο στην περιοχή και αυτός με άψογο πλασέ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του (3-1) και πέτυχε παράλληλα το 20ο γκολ της Ντόρτμουντ στα τελευταία τέσσερα ματς.


All Goals HD Borussia Dortmund 3-1 Freiburg... από Euro-1

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική

Παρασκευή, 23/9
Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 3-1
(45’ Ομπαμεγιάνγκ, 52’ Πίστσεκ, 90’+1’ Γκερέιρο / 60’ Φιλίπ)

Σάββατο, 24/9 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Ίνγκολσταντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα
Άουγκσμπουργκ-Ντάρμσταντ
Μάιντς-Λεβερκούζεν
Αμβούργο-Μπάγερν
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή, 25/9
Χόφενχαϊμ-Σάλκε (16:30)
Κολωνία-Λειψία (18:30)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή, 30/9
Λειψία-Άουγκσμπουργκ (21:30)

Σάββατο, 1/10 (16:30)
Μπάγερν-Κολωνία
Χέρτα-Αμβούργο
Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ
Ντάρμσταντ-Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή, 2/10
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (18:30)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x