Champions League

Ντόρτμουντ, μόνο εσύ!

Την πρόκριση στην επόμενη φάση σφράγισε η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ Λισ. και έγινε η μοναδική ομάδα από το δεύτερο σετ παιχνιδιών που βρίσκεται ήδη στους «16».

Ντόρτμουντ, μόνο εσύ! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με γκολ του Ράμος και έγινε η μοναδική ομάδα από το δεύτερο σετ παιχνιδιών που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους «16» του Champions League!

Το ματς είχε εξ αρχής τρομερό ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δύο ομάδες έχαναν ευκαιρίες για να πετύχουν ένα ή και περισσότερα τέρματα. Μόλις στο 4’ η Ντόρτμουντ ζήτησε -δικαίως- πέναλτι σε ανατροπή του Πούλισιτς μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε κακώς «παίζετε». Η λανθασμένη απόφαση του Ντάνι Μακέλι φαίνεται πως… νευρίασε τους γηπεδούχους και οκτώ λεπτά αργότερα ο Ράμος με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Γκίντερ άνοιξε το σκορ.

Στο 27’ η Σπόρτινγκ απείλησε με τον Γκέλσον Μάρτινς αλλά αυτός έπιασε κακό σουτ από πλεονεκτική θέση και έδωσε την ευκαιρία στον Μπούρκι να μπλοκάρει τη μπάλα και επτά λεπτά μετά η Ντόρτμουντ λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά το σουτ του Πούλισιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δε, η Μπορούσια σπατάλησε ακόμη μια ευκαιρία με τον Ράφαελ Γκερέιρο να μην μπορεί να σκοράρει μέσα από την περιοχή.

Στην επανάληψη το ματς είχε εξίσου καλό ρυθμό αλλά και μόλις μία πολύ καλή στιγμή για κάθε ομάδα. Μάλιστα, αυτές δημιουργήθηκαν μέσα σε δύο λεπτά, με την Ντόρτμουντ να απειλεί στο 76’ με το μακρινό σουτ του Σίρλε να διώχνει δύσκολα ο Πατρίσιο και την Σπόρτινγκ να απαντάει στο αμέσως επόμενο λεπτό αλλά η κεφαλιά του Ρουίζ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με τη Ντόρτμουντ να παίρνει το τρίποντο και να εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους «16» του Champions League!



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Λέγκια-Ρεάλ 3-3
(40' Οτζίτζια, 58' Ράντοβιτς, 83' Μούλιν-1' Μπέιλ, 35' Μπενζεμά, 85' Κόβατσιτς)

Ντόρτμουντ-Σπόρτινγκ 1-0
(13' Ράμος)

Βαθμολογία:
Ντόρτμουντ 10 (11-3)
Ρεάλ 8 (12-7)
Σπόρτινγκ 3 (4-5)
Λέγκια 1 (4-16)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (22/10)
Ντόρτμουντ-Λέγκια
Σπόρτινγκ-Ρεάλ Μαδρίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x