Αγγλία

Ντροπή για τη Λίβερπουλ!

Ευτυχώς που η Λίβερπουλ έβαλε με τη Στόουκ μαύρες φανέλες. Όχι για να πενθήσει τη φυγή του Τζέραρντ. Αλλά για να μη λερώσει τις κόκκινες με τον ιστορικό λεκέ του 5-0 στο ημίχρονο και του 6-1 στο τέλος

Στο τελευταίο ματς του Στίβεν Τζέραρντ με τη φανέλα της ήταν λογικό να ‘ναι θλιμμένη. Να μην έχει το μυαλό της στο ματς.

Δυστυχώς όμως για τη Λίβερπουλ, το παιχνίδι με τη Στόουκ θα περάσει και γι’ άλλους λόγους στην ιστορία. Ντροπιαστικούς…

Γιατί το να φάει τρία γκολ σ’ ένα ημίχρονο δεν είχε συμβεί αυτό τον αιώνα (!), αλλά το έπαθε προ μηνός απ' την Άρσεναλ. Ο απίστευτος διασυρμός της ωστόσο από τους «πότερς» (πριν καν πάει στ’ αποδυτήρια) έσπασε κι άλλα αρνητικά ρεκόρ.

Διότι τέσσερα τέρματα στο πρώτο 45λεπτο οι «κόκκινοι» δεν είχαν δεχθεί ποτέ στην Premier League. Για να βρει κανείς ημίχρονο όπου είχαν προλάβει να εισπράξουν πέντε, πρέπει να γυρίσει στο μακρινό 1976 (όταν έχαναν τότε με 5-1 από την Άστον Βίλα).

Τελευταία φορά που έχαναν με διαφορά πέντε γκολ στο ημίχρονο ήταν πριν 84 χρόνια, όταν το 1957 τους συνέτριβε η Κάρντιφ στο πλαίσιο της δεύτερης κατηγορίας.

Όσο για την προηγούμενη φορά που η Λίβερπουλ έφευγε απ' το γήπεδο με τόσο βαριά ήττα στην πλάτη χάνεται στο 1963, με την Τότεναμ να είναι εκείνη που την είχε φιλοδωρήσει τότε με το ευρύ 7-2.



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x