Αγγλία

Ο Mr Liverpool που από ηλεκτρολόγος έγινε θρύλος!

Κάθε ποδοσφαιρικό κλαμπ έχει τους δικούς του πιστούς στρατιώτες. Άτομα που συμπορεύονται και ταυτίζονται με το σύλλογο, κάνοντας στην άκρη το «εγώ» τους και την ομάδα κομμάτι της ζωής τους.

Ο Ρόνι Μοράν υπήρξε ένας ανιδιοτελής εργάτης της Λίβερπουλ για 30 ολόκληρα χρόνια. Φεύγοντας από τη ζωή πριν λίγους μήνες, καμαρώνει τους «κόκκινους» από το γήπεδο των αγγέλων και το england365 «ξεδιπλώνει» την ιστορία του, όσο εκείνος αδημονεί για την πρόκρισή τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αριστερός μπακ που εξελίχθηκε σε... δεξί χέρι

Γεννημένος το 1934 στην πόλη του μεγάλου λιμανιού του Μέρσεϊσαϊντ, η επιλογή για την ομάδα που θα υποστηρίξει ήταν μονόδρομος. Όσο εκτελούσε χρέη ηλεκτρολόγου για να βγάζει τα προς το ζην, θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα το 1952, όταν και κατόρθωσε να «ανέβει» στην πρώτη ομάδα.

Οι «κόκκινοι» τότε ήταν σε μια περίοδο ξηρασίας, από άποψη τίτλων, με τον Μοράν να διαθέτει όσα είχε ανάγκη ο σύλλογος. Μεράκι, πάθος ως πιτσιρικάς και δίψα για διάκριση με την ομάδα της καρδιάς του, στοιχεία ικανά να τον εδραιώσουν, μέχρι και να του «χαρίσουν» το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η Λίβερπουλ τότε αγωνιζόταν στην Β/ κατηγορία τη τωρινή Τσάμπιονσιπ, με τον Ρόνι να έχει εξελιχθεί σε «εργαλείο» ως αριστερό μπακ, ικανός να αντεπεξέλθει σε όλη την πλευρά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x