Europa League

Ο Αγιαξ έδωσε την πρόκριση στη… Θέλτα

Η Σταντάρ ήθελε τη νίκη κόντρα στον Αγιαξ, όμως ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον «Αίαντα», αποτέλεσμα που έδωσε στη Θέλτα την πρόκριση στους «32» του Europa League στον έβδομο όμιλο την έκτη αγωνιστική.

Σταντάρ και Αγιαξ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Λιέγη, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του έβδομου ομίλου του Europa League, αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στους «32» στη Θέλτα, μετά το 2-0 στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, αφού οι Βέλγοι ήθελαν μόνο τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση κόντρα σε έναν αδιάφορο αντίπαλο.

Ο Ελ Γκάζι άνοιξε το σκορ στο 27’ και ισοφάρισε στο 85’ ο Ραμάν.

Η Σταντάρ ήθελε περισσότερο τη νίκη και ξεκίνησε πιο δυνατά, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για να προηγηθεί του «Αίαντα». Στη συνέχεια, οι δευτεραθλητές Ολλανδίας άρχισαν να απειλούν την εστία του Χούμπερ και δημιούργησαν ευκαιρίες. Έτσι, στο 27’ η μακρινή μπαλιά του Ντε Μπέεκ από την άμυνα βρήκε τον Ελ Γκάζι λίγο έξω από την περιοχή να «προχωρά» και με εντυπωσιακό βολέ να «καρφώνει» τον Χούμπερ, κάνοντας το 0-1. Στη συνέχεια, έπεσε ο ρυθμός, αφού οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να επιτεθούν και οι Ολλανδοί αρκούνταν στις αντεπιθέσεις.

Η Σταντάρ ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και πίεσε την εστία του Μπόερ, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες στα ολλανδικά καρέ. Σιγά σιγά, ο Αγιαξ ισορρόπησε και στο 60’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κασιέρα να «καθαρίσει» το ματς και να «θάψει» τα όνειρα της Σταντάρ για την πρόκριση στους «32». Οι Βέλγοι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς αποτέλεσμα και, έτσι, ο Αγιαξ άρχισε να βγαίνει μπροστά και να χάνει κάποιες ευκαιρίες.

Τελικά, στο 85’ ο Γκορέ έβγαλε τη σέντρα και ο Ραμάν με κεφαλιά ισοφάρισε και έβαλε την ομάδα του παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ελ Γκάζι έχασε ευκαιρία να κάνει το 1-2 και ο Ορλάντο Σα δεν πρόλαβε την μπάλα στις καθυστερήσεις και η Σταντάρ αποκλείστηκε.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Παναθηναϊκός-Θέλτα 0-2

Σταντάρ Λιέγης-Αγιαξ 1-1


Βαθμολογία:
Αγιαξ 14
Θέλτα 9
Σταντάρ 7
Παναθηναϊκός 1


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x