Stoiximan Super League

Πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα, που είναι... ζωντανός!

Πρώτο «τρίποντο» του Απόλλωνα Σμύρνης στο φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Τεννέ να επικρατεί 1-0 εντός έδρας της Ξάνθης με τέρμα του Μπεντινέλι στο 59’.

Έχει σφυγμό τελικά ο Απόλλων Σμύρνης, που πανηγυρίζει το πρώτο του «τρίποντο» στην εν εξελίξει Σούπερ Λιγκ καθώς νίκησε 1-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη και ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της, η ομάδα του Τεννέ έφτασε σε μια νίκη-οξυγόνο και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το μοναδικό γκολ ο Μπεντινέλι στο 59’.

Απρόσμενα κακή η εικόνα των Ακριτών, που απείλησαν ελάχιστα και συμπλήρωσαν 5 διαδοχικούς αγώνες δίχως νίκη (0-1-4).

Τα highlights


Το ματς

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων «στριμώχνοντας» την Ξάνθη. Εντούτοις, η ομάδα του Τεννέ δεν μπόρεσε να βρει «καθαρή» ευκαιρία στο πρώτο 25λεπτο, πέραν της προσπάθειας του Ελ-Χέλβε μέσα από την περιοχή, η οποία κατέληξε πλάγιο άουτ.

Από ‘κει και πέρα, η «ελαφρά ταξιαρχία» απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με σουτ των Μπεντινέλι (26’), Ντεφεντερίκο (29’) να καταλήγουν δίπλα από το δοκάρι. Η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 36’, με το σουτ του Ντουρίτσκοβιτς να φεύγει άουτ.

inner

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, η ομάδα του Ράσταβατς ισορρόπησε κάπως, όμως και πάλι δεν μπορούσε να βρει μεγάλες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα σε ένα μέτριο ποιοτικά 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές. Εντούτοις, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή στιγμή τους στο δεύτερο μέρος (59’), με τον Μπεντινέλι να παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή της Ξάνθης και με ωραία ατομική προσπάθεια να μπαίνει σε αυτή για να πλασάρει υποδειγματικά τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

inner

Μετά το γκολ του Μπεντινέλι, ο Απόλλων «παραχώρησε» την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ακρίτες και κλείστηκε στο καβούκι του θέλοντας να διαφυλάξει το προβάδισμά του. Κάτι που κατάφερε με σχετική άνεση.

Το τελευταίο ημίωρο σημαδεύτηκε από πολλές διακοπές και ελαφρά υπεροχή της Ξάνθης, η οποία όμως δεν βρήκε χώρους και κλασικές φάσεις για την εστία του Χουάντερσον. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων και είχαν δύο υποψίες ευκαιριών με σουτ του Μπεντινέλι (82’) και του Σικαμπάλα (83’).

inner

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ομάδα του Τεννέ άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων και διατήρησε το 1-0, που σηματοδότησε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χουάντερσον – Κοντοές (40’ Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα – Κονέ, Γκίνο (77’ Ναδάλες), Ακόστα – Ντεφεντερίκο (50’ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Ελ-Χέλβε

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά – Κοβάτσεβιτς, Καντά – Σαρπόνγκ (76’ Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46’ Κάστρο) - Γέντρισεκ

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x