Stoiximan Super League

Ο «Βίγια» γεμίζει γήπεδα και σκορπά ενθουσιασμό

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από την Ολλανδία για τον Αργεντινό παιχταρά που μπορεί να χτίσει τον δικό του μύθο στον Παναθηναϊκό και δίνει ελαφρυντικά για το 2-2 με την Άαχεν.

Το πόσο καλός παίκτης είναι το γνωρίζαμε από… εποχές Παναιτωλικού. Εκεί τον είδε και ο Στραματσόνι, εκεί του «γυάλισε» κι έτσι είχε ζητήσει την απόκτησή του τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Αργεντινός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία εντυπωσιακά. Και στο πρώτο φιλικό κόντρα στην Άαχεν ήταν σκέτη απόλαυση.

Αποστολή στην Ολλανδία Βασίλης Μοιρώτσος

Έκανε το δύσκολο να φαίνεται απλό. Ντρίπλαρε όποτε και όπως ήθελε. Περνούσε κάθετες πάσες με χαρακτηριστική ευκολία, έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού και σημείωσε το δεύτερο. Δύσκολο να ξεσηκωθεί ο κόσμος σε φιλικό προετοιμασίας, μα την Παρασκευή όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο έβγαζαν επιφωνήματα ενθουσιασμού κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα ο βιρτουόζος Αργεντινός. Έλληνες, Ολλανδοί και Γερμανοί που είδαν από κοντά το ματς ενθουσιάστηκαν με αυτόν τον παικταρά, που γνωρίζει τη μπάλα όσο λίγοι.

Σε κάνει να φαντάζεσαι πως θα είναι όταν θα τροφοδοτεί Μπεργκ, Ιμπάρμπο και Λέτο. Σου βγάζει αναμνήσεις μεγάλων παικτών του παρελθόντος που φόρεσαν τη φανέλα με το «τριφύλλι». Ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες από την Αργεντινή που έκαναν τη διαφορά και αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Ο «Βίγια» δείχνει ικανός να συνεχίσει την παράδοση και να χτίσει τον δικό του μύθο.

Εκείνος, μαζί με τον Ζέκα και τον Ευαγγέλου ήταν ό,τι καλύτερο θα έχουμε να θυμόμαστε από ένα φιλικό σαν το χθεσινό. Που δεν πήγε όσο καλά θα περιμέναμε, αλλά με μόλις πέντε προπονήσεις κι αυτές… σκάρτες, χωρίς πολλούς από τους βασικούς παίκτες του και με τα πόδια βαριά ακόμα, δεν περιμέναμε να δούμε ομάδα που να πετάει. Σίγουρα υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να προβληματιστούμε. Όπως τα δύο γκολ σε διάστημα 20 λεπτών της Άαχεν και μάλιστα σε κόντρα επίθεση. Το τρανζίσιον δεν δούλεψε καλά και η ομάδα την «πάτησε» όταν ήταν στην επίθεση και είχε κατοχή.
΄
Ο Στραματσόνι δείχνει ήρεμος και σίγουρος για τη δουλειά του και για την ομάδα. Χθες δεν είχε διαθέσιμους επιθετικούς, ούτε και τους βασικούς του αμυντικούς σε ετοιμότητα. Άλλη ομάδα θα είναι ο Παναθηναϊκός με Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Μολέδο, Χουλτ. Άλλη και με Λάζαρο, Γουακάσο αν εκείνοι έρθουν τελικά στον Παναθηναϊκό. Με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα και μετά το φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε θα αρχίσουν να βγαίνουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την ομάδα που χτίζεται, αφού προς το παρόν λείπουν βασικά γρανάζια και δεν έχει αποφασιστεί καλά – καλά ποιο σχήμα είναι το καλύτερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x