Stoiximan Super League

Ο δεκάλογος μιας τεράστιας νίκης του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα δέκα στοιχεία που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη στη Λάρισα και το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως ακριβώς είχαμε περιγράψει πριν από λίγες μέρες. Ήταν μια μάχη και μάλιστα πολύ δύσκολη για την ομάδα του Πειραιά, αλλά το σημαντικό είναι πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν πως πήγαν προετοιμασμένοι για την δύσκολη αποστολή τους. Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία που έχουν πολύ μεγάλη σημασία, μετά τη νίκη των “ερυθρόλευκων” στον θεσσαλικό κάμπο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

1.Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί νικών φτάνοντας τις εφτά συνεχόμενες, στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι ακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια με Λαμία και Ξάνθη.

2.Οι πειραιώτες κατάφεραν να απαντήσουν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που είχαν κερδίσει τα δικά τους παιχνίδια μια μέρα νωρίτερα. Το σημαντικό μάλιστα για τον Ολυμπιακό είναι πως κέρδισε σε ένα γήπεδο που οι “βυσσινί” δεν είχαν ηττηθεί μέχρι το συγκεκριμένο ματς. Δείχνει και αυτό πολλά για τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα με την Λάρισα.

3.Ο Ολυμπιακός κέρδισε σ' ένα γήπεδο που ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1. Άρα οι πειραιώτες είναι +2 βαθμούς σε ότι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

4.Οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει το τελευταίο διάστημα σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Πέρασαν από Κέρκυρα, Αγρίνιο και τώρα Λάρισα. Η τελευταία επιτυχία μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς υπήρχε πίεση για την ομάδα του λιμανιού, καθώς ο Ολυμπιακός γνώριζε πως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν κερδίσει τα δικά τους ματς μια μέρα νωρίτερα.

5.Θα πρέπει να επισημάνει κάποιος τον πολύ σημαντικό ρόλο του Μάρκο Μάριν στη νίκη των πρωταθλητών στη Λάρισα. Ο Γερμανός άσος των πειραιωτών έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και η συνεισφορά του στην επιτυχία των “ερυθρόλευκων” κρίνεται υπερπολύτιμη. Οφείλει όμως να επισημάνει κάποιος την γενικότερη βοήθεια που έχει δώσει τη φετινή σεζόν ο Μάριν, καθώς ο διεθνής άσος της ομάδας του Πειραιά, έκανε τη διαφορά σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός κινδύνευσε να χάσει βαθμούς. Ο Μάριν έκανε τα πάντα στον αγώνα με την Λάρισα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι φάσεις και για τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας του Πειραιά.

6.Ο Κώστας Φορτούνης ενήργησε υποδειγματικά στις φάσεις του 2-0 και του 3-0. Οι πάσες του ήταν εξαιρετικές και ο διεθνής μέσος των “ερυθρόλευκων” βοήθησε πολύ στην επικράτηση του Ολυμπιακού.

7.Είναι πολύ σημαντικό για τους πρωταθλητές πως οι δύο σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού βρήκαν δίχτυα. Τόσο ο Ανσαριφάρντ όσο και ο Τζούρτζεβιτς έκαναν αυτό που πρέπει να κάνει ο επιθετικός μιας ομάδας. Να τελειώσει την φάση με καθαρό μυαλό.

8.Η παρουσία 2.000 οπαδών του Ολυμπιακού στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχθούν τον Κέβιν Μιραλάς, δείχνει πολλά για τη συνέχεια. Και ο Βέλγος θα προσθέσει ποιότητα αλλά και ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”.

9.Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Όχι μόνο για την πάσα στο γκολ του Μάριν.

10.Ο Όσκαρ Γκαρσία ήταν στη Λάρισα και είδε πολλά. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως πιάνει από Δευτέρα δουλειά στου Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να παραμένει πρώτος στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x