Stoiximan Super League

Ο «δεκάλογος» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Focus στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν έχει κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει επιστρέψει από το Βέλγιο και το μυαλό του είναι στην Παρτίζαν. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το Βέλγιο, ολοκληρώνοντας το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του και οι “ερυθρόλευκοι” σκέφτονται πλέον το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν, πιθανότατα απέναντι στην Παρτίζαν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Έχει λοιπόν ενδιαφέρουν να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία μέσα απ' το ρεπορτάζ, να δούμε κάποιες σκέψεις και πλάνα του Μπέσνικ Χάσι, ενόψει του πρώτου αγώνα των “ερυθρόλευκων” στο Βελιγράδι. Είναι πράματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνουν πως προσεγγίζει το μεγάλο ματς με τους Σέρβους ο προπονητής του Ολυμπιακού.

1. Ο Βούκοβιτς κάνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμος να παίξει. Το θέλει αυτό και ο Χάσι γιατί ο Σέρβος στόπερ γνωρίζει το γήπεδο και τις συνθήκες που θα επικρατούν. Για να είναι μάλιστα 100% έτοιμος κάνει και ατομικές προπονήσεις (με τον προπονητή φυσικής κατάστασης των πειραιωτών, Χρήστο Μουρίκη) κι αυτό δείχνει και τη θέληση του παίκτη ν' αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

2. Ο Μπέσνικ Χάσι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αλμπέρτο Μποτία για το παιχνίδι στο Βελιγράδι. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει πρόβλημα τραυματισμού και δε θα μπορέσει να ενισχύσει τη ομάδα του στην πρώτη “μάχη” με την Παρτίζαν. Είναι σίγουρο πως ο Μποτία θα είναι εκτός αποστολής.

3. Ο Παναγιώτης Ρέτσος κάνει προσπάθεια για να είναι έτοιμος και όλα δείχνουν ότι θα έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Απομένει να δούμε αν θα τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς για να παίξει με την Παρτίζαν θα πρέπει να είναι πανέτοιμος. Όλα είναι “ανοιχτά” για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό.

4. Η πολύ καλή εμφάνιση του Ρομαό σαν στόπερ, στο φιλικό με τη Λόκερεν, έβαλε “ιδέες” στον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Χάσι έλεγε πως δεν αποκλείεται να βάλει τον Τογκολέζο δίπλα στον Βούκοβιτς, διακρίνοντας την ψυχραιμία και τις σωστές τοποθετήσεις του Αφρικανού. Είναι μια σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του Αλβανού τεχνικού και στην πρόβα τζενεράλε της Τετάρτης θα φανεί αν τελικά ο Χάσι θα δώσει “μετάθεση” στον έμπειρο Αφρικανό.

5. Αυτός που έχει κάνει τον Αλβανό τεχνικό να αισθάνεται ήσυχος είναι ο Ομάρ. Ο Νορβηγός μπορεί να δώσει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ειδικά με τις “κούρσες” στην αντίπαλη περιοχή. Το βλέπει αυτό ο Χάσι και περιμένει πολλά από τον δεξιό μπακ των “ερυθρόλευκων”. Ο Ομάρ αναμένεται να είναι απ' τα “κλειδιά” του Ολυμπιακού στο ματς με την Παρτίζαν αλλά και στη συνέχεια της σεζόν.

6. Υπάρχει ένα σημαντικό ενδεχόμενο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ο Χάσι. Δεν το έχει αποφασίσει ακόμα αλλά το σκέφτεται. Μην “ξεγράφει” κάποιος την περίπτωση να δούμε βασικό τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Δεν το έχει πάντως αποφασίσει ακόμα ο Αλβανός τεχνικός.

7. Είχαμε αναφερθεί και πριν από λίγες μέρες στο sport fm.gr για το πόσο σημαντικός θα είναι ο Φορτούνης τη νέα σεζόν και το ίδιο θεωρεί και ο προπονητής των πειραιωτών. Ο Χάσι έχει από κοντά τον Έλληνα μέσο, γνωρίζοντας πόσο επηρεάζει ο Φορτούνης το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος. Τόσο σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι όσο και στο σκοράρισμα. Ο Φορτούνης λοιπόν είναι ο παίκτης απ' τον οποίο περιμένει να κάνει τη διαφορά ο Μπέσνικ Χάσι.

8. Σε ότι αφορά τον Σισέ, ο Χάσι δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν ο νεαρός στόπερ θα παίξει στο Βελιγράδι. Γι' αυτό και περιμένει Ρέτσο, κάνει σκέψεις για Ρομαό και γενικά το “ψάχνει” πολύ. Ο λόγος είναι ότι ο νεαρός αμυντικός δεν έχει εμπειρίες από ευρωπαϊκά ματς και οι συνθήκες που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Παρτίζαν θα είναι δύσκολες.

9. Τα όσα είπε ο Χάσι σε Καρσελά και Μάριν μετά το φιλικό με τη Λόκερεν, δείχνουν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει τους δύο ακραίους να πατούν την αντίπαλη περιοχή. Αυτό δεν έγινε με τη Λόκερεν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και γι' αυτό ο 45χρονος τεχνικός έκανε τις παρατηρήσεις στους παίκτες του.

10. Μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει το ματς στο Βελιγράδι (κι αυτός και με ατομικές προπονήσεις) κάνει και ο Ταχτσίδης. Δύσκολο να είναι έτοιμος σε δέκα μέρες αλλά το παλεύει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x