Champions League

Ο δήμιος της Πόρτο! (video)

Ένα γκολ του Σλιμανί, ο οποίος σκοράρει πάντα απέναντι στην Πόρτο, έδωσε τη νίκη 1-0 στη Λέστερ απέναντι στους Πορτογάλους στον 7ο όμιλο.

Όπου τη βρίσκει ο Σλιμανί την σκοτώνει... Πέντε γκολ μετρούσε μέσα στο 2016 απέναντι στην Πόρτο, και σήμερα πέτυχε το έκτο. Ένα γκολ που ήταν και εκείνο που έδωσε τη νίκη 1-0 στη Λέστερ απέναντι στους Πορτογάλους, και αποτελεί το πρώτο εντός έδρας τέρμα της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λέστερ με το «τρίποντο» αυτό φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς έχει θέσει βάσεις για να πάρει την πρόκριση.

Το ματς

Η Πόρτο ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Αντρε Σίλβα κινήθηκε γρήγορα, γρηγορότερα από την αμυντική γραμμή της Λέστερ αλλά στο σουτ που επιχείρησε είδε την μπάλα στα σταματά στα χέρια του Σμάιχελ.

Από το σημείο αυτό οι «αλεπούδες» ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισα να φτάνουν στην εστία της Πόρτο και να απειλούν τον Κασίγιας. Χρειάστηκε να φτάσει στο 25ο λεπτό για να μαζέψει ο Ισπανός τερματοφύλακας την μπάλα από το βάθος της εστίας του. Ο Μαχρέζ, ο οποίος έδειχνε αρκετά ορεξάτος στο χρονικό σημείο αυτό, έκανε τη σέντρα και ο Σλιμανί ο οποίος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Αυτό ήταν το πρώτο εντός έδρας τέρμα για την Λέστερ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Σλιμανί να μένει στην ιστορία...




Η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει. Είχε μια καλή στιγμή στο ματς στο 34ο λεπτό με τον Λαγιούν να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι της Λέστερ.

Στο β’ ημίχρονο η Λέστερ συνέχισε να έχει την κατοχή και να αναζητά το δεύτερο τέρμα. Ο κορυφαίος παίκτης της στον αγωνιστικό χώρο στο σημερινό ματς, ο Μαχρέζ έφτασε κοντά στο γκολ στο 58ο λεπτό όταν έκανε το τεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κασίγιας όμως να αποκρούει.

Οι αλλαγές του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είχαν ως αποτέλεσμα να ξυπνήσουν την Πόρτο. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν μέτρα το γήπεδο, η Λέστερ της έδωσε και χώρο με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του 45λέπτου να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να προσπαθεί να ισοφαρίσει. Ευκαιρίες δημιούργησε αλλά δεν το κατάφερε ούτε και στη φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Κορόνα έκανε το σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε σε σώμα αμυντικού χτύπησε στο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα
Λέστερ – Πόρτο 1-0
(25’ Σλιμανί)

Κοπεγχάγη – Μπριζ 4-0
(53’ αυτ. Ντενσβίλ, 64’ Ντιλέινι, 69’ Σανταντερ, 90+2 Γιόργκενσεν)

Η βαθμολογία
Λέστερ 6 (4-0)
Κοπεγχάγη 4 (4-1)
Πόρτο 1 (1-2)
Μπριζ 0 (0-6)

Η επόμενη αγωνιστική
Λέστερ – Κοπεγχάγη
Μπριζ – Πόρτο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x