Super League 2

«Ο Δήμος Φιλαδέλφειας σχεδιάζει δικό του γήπεδο για την ΑΕΚ»

Πρόθεση να φτιάξει ο ίδιος γήπεδο στην ΑΕΚ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά τα 2/3 από την Περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια θα γίνει «δώρο» στην Ένωση- φέρεται να έχει ο Δήμος Φιλαδέλφειας.

Πρωτοβουλία για να φτιάξει ο ίδιος γήπεδο και να το παραχωρήσει στην ΑΕΚ φέρεται να έχει αναλάβει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην οποία έχουν φιλοξενηθεί επανειλημμένως οι απόψεις του Άρη Βασιλόπουλου, ο Δήμαρχος έχει προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες για τον σχεδιασμό ενός γηπέδου με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές απ’ αυτές της «Αγιά-Σοφιάς».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πρόθεση της Δημοτικής αρχής να κατασκευάσει ένα γήπεδο με κόστος 30 εκατ. ευρώ, το οποίο (θεωρεί ότι) θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας και στη συνέχεια θα το κάνει «δώρο» στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Εκείνο που έχει όμως περισσότερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται ότι θα γίνει η χρηματοδότησή του. Κι αυτό διότι 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα προέλθουν από τον Δήμο -σε μια περίοδο όπου τα σκουπίδια απ’ το άλσος δεν απομακρύνονται λόγω κόστους και υπάρχει αδυναμία να καλυφθούν εκκρεμότητες ακόμα και με την ΕΥΔΑΠ.

Όσο για τα υπόλοιπα 20 εκατ., φέρονται ότι θα προέλθουν από την επιχορήγηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν εγείρει ερωτήματα του τύπου «πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα», όπως πρόσφατα είχε δηλώσει ο Άρης Βασιλόπουλος.


Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Αν ρωτήσει κανείς τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον Άρη Βασιλόπουλο, τι έχει στο μυαλό του για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα απαντήσει με ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι, το θέλουμε»!

Μόνο που δεν εννοεί γήπεδο όπως το έχουν σχεδιάσει ο Μελισσανίδης και η ΠΑΕ, αλλά κάτι διαφορετικό, που θα το κατασκευάσει ο ίδιος ο δήμος πάνω σε δικές του προδιαγραφές και μετά θα το κάνει «δώρο» στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ! Μάλιστα έχει ήδη αναθέσει σε μηχανικούς να φτιάξουν σχέδια και μακέτες τις οποίες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έτσι και καταφέρει κάποια στιγμή να βάλει μπροστά το σχέδιό του.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να ψάξουν τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορεί να κατασκευαστεί μια τέτοια εγκατάσταση, υπολογίζουν ότι θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 65 που έχει προϋπολογίσει για το δικό της η ομάδα.
Από αυτά, τα 10 θα τα βάλει ο δήμος και τα υπόλοιπα 20, υπολογίζουν να τα πάρουν από την Περιφέρεια Αττικής.

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος για τον οποίο η Ρένα Δούρου ενέκρινε μεν το ποσό που είχε βγάλει ο προκάτοχός της, ο Σγουρός, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη τα δώσει στον Μελισσανίδη και στην εταιρεία του «Δικέφαλος Α.Ε.».

Προφανώς, λοιπόν, ένα τέτοιο σχέδιο είχε στο μυαλό του ο διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης όταν έλεγε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τις προάλλες την περίφημη ατάκα… «δεν θα πάρετε δεκάρα τσακιστή», που τόσες αντιδράσεις προκάλεσε, στο στιλ… «και ποιος είναι αυτός που το λέει;».

Ένα θέμα, βέβαια, είναι τι είδους γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί με αυτά τα 30 εκατομμύρια, αν βρεθούν, κι αν θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες κυρίως της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Κατ αρχάς, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την «Αγια-Σοφιά» και τις «αυτοκρατορικές» προδιαγραφές που έβαλε από την αρχή ο «Τίγρης» παρουσιάζοντας τις δικές του μακέτες. Εδώ θα μιλάμε για ένα «φτωχό» γήπεδο ή, καλύτερα, στάδιο, το οποίο εκτός από τα στοιχειώδη πιθανότατα θα διαθέτει και κουλουάρ που θα καλύπτουν τις ανάγκες των αθλητών του στίβου. Μην ξεχνάμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τον δήμο θεωρείται η στέγαση όλων των τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον ίδιο χώρο.

Σ' αυτό το σημείο προφανέστατα ο δήμαρχος θα συναντήσει νέες και πολλές αντιδράσεις από το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου που ονειρεύεται ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο που να μπορεί να μετατρέπεται σε «καυτή έδρα», όπως έχει ο Ολυμπιακός το «Καραϊσκάκη» σε κάθε παιχνίδι.

Ένα δεύτερο σημείο τριβής θα είναι προφανώς η χωρητικότητα. Το σχέδιο Μελισσανίδη προβλέπει 33 χιλιάδες καθίσματα. Πάντως, απ' όσο λένε, αν και εφόσον κατασκευαστεί θα είναι προδιαγραφών Champions League. Από την άλλη, και επειδή και η ερασιτεχνική ΑΕΚ ελέγχεται από τον Μελισσανίδη, είναι ένα θέμα το πώς θα αντιδράσει και αν θελήσει να δεχτεί το «δώρο» του δημάρχου στο δικό της οικόπεδο.

Όλα αυτά ασφαλέστατα θα συζητηθούν στο τραπέζι γύρω από το οποίο υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στα χέρια του ένα non paper του Βασιλόπουλου, το οποίο συμβουλεύτηκε λίγο πριν συναντήσει προχθές τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, χωρίς να τους το αποκαλύψει.

Πάντως και σε περίπτωση που γίνει μετεκλογικά αυτή η μεγάλη συνάντηση και συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων, πιθανότατα ο καθένας θα κουβαλήσει τη γραμμή του, οπότε δύσκολα θα βρεθεί λύση, ειδικά αν ματαιωθεί το σχέδιο για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x