Stoiximan Super League

Ο διπλός «στόχος» του Ολυμπιακού

Ο Χρ. Ευαγγελάτος γράφει για το ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο και την ανάγκη να πάρουν το τρίποντο οι Πειραιώτες αλλά και για τις σκέψεις του Τάκη Λεμονή για τη χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” αναζητούν μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στο μεγάλο λιμάνι δε θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών απέναντι στους “κυανέρυθρους” και ο Λεμονής προετοιμάζει τους παίκτες του για μια μεγάλη “μάχη”. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους κι ένας εξ αυτών έχει να κάνει με την πίεση που θ' ασκήσουν οι πρωταθλητές στην ΑΕΚ, αν κερδίσουν τον Πανιώνιο. Σ' αυτή την περίπτωση οι Πειραιώτες θα μειώσουν την απόσταση απ' την “Ένωση” στους δύο βαθμούς (με ένα παιχνίδι περισσότερο) και μια μέρα αργότερα οι “κιτρινόμαυροι” θα δώσουν ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Ξάνθη. Αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει μ' επιτυχία το εμπόδιο του Πανιωνίου, τότε θα περιμένει τυχόν “στραβοπάτημα” της ΑΕΚ σε μια δύσκολη έδρα. Θυμίζουμε πως στην Ξάνθη άφησε δύο βαθμούς ο Ολυμπιακός και η ομάδα της Θράκης δείχνει πως είναι υπολογίσιμη δύναμη τη φετινή περίοδο.

Αυτό βέβαια που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι φυσικά το δικό του παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη και οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για έναν αντίπαλο που συγκαταλέγεται στις πιο φορμαρισμένες ομάδες της λίγκας. Μια ομάδα που είναι από τις πιο σταθερές τα τρία τελευταία χρόνια και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να δώσουν το 100% από το πρώτο λεπτό. Κι όταν ο προπονητής των πρωταθλητών ζητά συνεχώς από τους παίκτες του ένα καλό ξεκίνημα στο ματς ξέρει καλά γιατί το λέει. Ο Ολυμπιακός “χαράμισε” τα πρώτα ημίχρονα στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο στο “Καραϊσκάκη” ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως και στον αγώνα με την Ξάνθη θα μπορούσε να έχει “καθαρίσει” από το πρώτο μέρος (έχοντας πέντε καλές φάσεις για γκολ κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε). Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού να βρει ένα γρήγορο γκολ, αυτό είναι το στοιχείο που θα δώσει την (ψυχολογική και αγωνιστική) ώθηση που ψάχνουν οι πρωταθλητές και γι' αυτό φωνάζει ο Λεμονής στου Ρέντη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει διπλό στόχο στη Νέα Σμύρνη, απ' τη μία να κάνει μια νέα αρχή κι απ' την άλλη να μεταφέρει την πίεση στον “δικέφαλο”.

Το σκέφτεται για Φορτούνη

Όπως σας είχαμε αναφέρει και στο χθεσινό ρεπορτάζ, ο Λεμονής μίλησε με τον Φορτούνη για να δει αν ο διεθνής μέσος αισθάνεται κουρασμένος από τα δύο ματς της Εθνικής. Το καλό νέο για τους “ερυθρόλευκους” είναι ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του και ο Λεμονής το σκέφτεται. Θα περιμένει και την αυριανή προπόνηση (τελευταία πριν το ματς) πριν πάρει την οριστική του απόφαση, για το αν θα είναι ο Φορτούνης στο βασικό σχήμα των πειραιωτών. Αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Εμενίκε, είναι σίγουρο πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δε θέλει να πιέσει τον Νιγηριανό, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος. Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να παίξει και η επιθυμία του ν' αγωνιστεί είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τον Λεμονή. Ο κόουτς των πρωταθλητών πάντως δε θέλει να πάρει κάποιο ρίσκο γιατί ακολουθούν και τα ματς με Μπαρτσελόνα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

*Η συμμετοχή του Μποτία στο βασικό σχήμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Νικολάου να παίζει δίπλα στον Ισπανό.

*Αυτή τη φορά φαίνεται πως οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος. Άντε με το καλό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x