Ισπανία

Ο Έμερι έδειξε στον Σιμεόνε τον δρόμο για την νίκη

Τον δρόμο για την νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δείχνει ο Ουνάι Έμερι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο προπονητής της Παρί «ξεγύμνωσε» την επιθετική γραμμή των Καταλανών και έδειξε τις αδυναμίες τους.

Στην ήττα της Μπαρτσελόνα με 4-0 στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ουνάι Έμερι έβγαλε στην επιφάνεια τις αδυναμίες της ομάδας του Λουίς Ενρίκε. «Έδωσε» έτσι, στον Ντιέγκο Σιμεόνε την «φόρμουλα» για να νικήσει τους Καταλανούς στο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο τέως προπονητής της Σεβίλλης, με τις τακτικές του, έκλεισε τους επιθετικούς των Μπλαουγκράνα και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις και γκολ. Η επιθετική τριάδα, Μέσσι, Σουάρεζ και Νευμάρ έχουν σκοράρει το 69% των γκολ της Μπαρτσελόνα και όταν δεν σκοράρουν αυτοί η Μπαρτσελόνα δύσκολα νικάει.

Πόσο μάλλον όταν δεν σκοράρουν και οι χαφ της. Οι Ινιέστα, Γκόμες και Μπουσκέτς, η τριάδα της μεσαίας γραμμής της Μπαρτσελόνα, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ και οι τρεις μαζί την φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Έμερι «έκλεισαν» πολύ καλά τον Μέσι, ο οποίος σε ολόκληρο 90λεπτο δεν μπήκε καθόλου στην περιοχή του Τραπ με την μπάλα στα πόδια. Έτσι δεν άφησαν τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να γίνει απειλητικός.

Από την άλλη, η απόδοση του Σέρτζιο Μπουσκέτς, κάθε χρόνο όλο και φθήνει. Ο αμυντικός μέσος των Καταλανών έχει μέσο όρο 72.7% ακρίβεια στις πάσες φέτος, από το 93.3% της σεζόν 2012-13.

Τελευταίο πρόβλημα για τον Ενρίκε, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η άμυνα. Οι Μπλαουγκράνα δέχονται 0,83 γκολ ανά ματς, ενώ την πρώτη χρονιά του Ισπανού τεχνικού στην ομάδα της Καταλονίας δέχονταν μόλις 0,55 γκολ ανά αγώνα.

Ο Ουνάι Έμερι εξέθεσε την Μπαρτσελόνα και τώρα όλα τα προβλήματα της είναι φανερά στον Ντιέγκο Σιμεόνε. Το μόνο που μένει, είναι να δούμε αν ο τεχνικός της Ατλέτικο θα τα εκμεταλλευτεί υπέρ του και αν γίνει ακόμη ένας διασυρμός της Μπαρτσελόνα.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x