Stoiximan Super League

Ο επόμενος «Μανωλάς» του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τον... επόμενο Μανωλά του Ολυμπιακού για τον οποίο έχουν γίνει ήδη αρκετά ταξίδια πολλών σκάουτερ ώστε να τον δουν από κοντά.

Τα ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου αναφορικά με την πρόταση της Γιουνάιτεντ ύψους 55 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, αποδεικνύουν περίτρανα πόσο σωστές ήταν δύο συγκεκριμένες κινήσεις.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η πρώτη έχει να κάνει με την προσωπική επιλογή του Μαρινάκη να πάρει τον παίκτη όταν ο νεαρός στόπερ έμενε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Η δεύτερη αφορά την τακτική που ακολούθησε η Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι όταν αρνήθηκε πρόταση 37 εκ. ευρώ για την πώληση του παίκτη. Λίγους μήνες μετά, τα 37 έγιναν 55 και το όφελος είναι ασφαλώς πολύ μεγάλο για τους “τζιαλορόσι”. Ο Μανωλάς είναι πλέον στη Ρόμα, σε λίγες μέρες μπορεί να είναι στη Γιουνάιτεντ και προφανής στόχος του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι η “ανεύρεση” του επόμενου “Μανωλά”.

Η αναφορά δε γίνεται τυχαία και το όνομα του Παναγιώτη Ρέτσου απασχολεί ήδη αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, από την πρώτη κιόλας σεζόν του 18χρονου αμυντικού στην ομάδα του Πειραιά. Ήδη έχουν γίνει αρκετά ταξίδια πολλών σκάουτερ για τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού και μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι επί της ουσίας ο Ρέτσος δεν έχει παίξει στη φυσική του θέση. Προς αποφυγή παρερμηνειών κανείς δεν ισχυρίζεται πως ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός είναι αυτή τη στιγμή ο νέος “Μανωλάς”.

Είναι όμως σίγουρο ότι πρόκειται για παίκτη που έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε ηγέτη της άμυνας των “ερυθρόλευκων” και ν' ακολουθήσει μια ανάλογη πορεία. Ο Ρέτσος παίζει για πρώτη σεζόν στον Ολυμπιακό και η συνέχεια του ανήκει, αρκεί να κάνει ένα πολύ απλό πράγμα. Να συνεχίσει να δουλεύει προκειμένου ν' αντιμετωπίσει τις αδυναμίες στο παιχνίδι του να βρίσκει “απαντήσεις” στα προβλήματα. Μάλιστα το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου αναμένεται να δούμε τον νεαρό κεντρικό αμυντικό στη φυσική του θέση και όχι τόσο στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής των “ερυθρόλευκων”. Αυτό διότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Αλί Σισοκό και ο Μπέντο θα έχει έτσι και δεύτερο αριστερό μπακ στη διάθεση του.

Ο Ολυμπιακός έχει στο έμψυχο δυναμικό του έναν παίκτη που εύκολα μπορεί να κάνει η διαφορά, ειδικά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όταν θα έχει ήδη στα πόδια του μια “γεμάτη” σεζόν με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”. Το αν ο νεαρός στόπερ θα φτάσει σε επίπεδο Μανωλά εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και τη νοοτροπία του. Γιατί ο σύλλογος είναι δεδομένο πως τον εμπιστεύεται και του δίνει τις ευκαιρίες.

Μπορεί για ορισμένους αυτά ν ακούγονται υπερβολικά, αλλά δύο προπονητές του Ολυμπιακού έπαθαν “πλάκα” με τον συγκεκριμένο παίκτη, από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Στην αρχή ο Βίκτορ κι εν συνεχεία ο Μπέντο, με τον δεύτερο μάλιστα να τον καθιερώνει και στη βασική εντεκάδα των “ερυθρόλευκων”.

Είναι στο χέρι του μικρού να κάνει μεγάλη καριέρα και να γίνει ο επόμενος “Μανωλάς” του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x