Ιταλία

Ο Ετό αποκάλυψε το τελευταίο πράγμα που δεν ξέραμε για τον τελικό του 2010!

Μια άγνωστη -για τον περισσότερο κόσμο- ιστορία σε σχεση με τον τελικό του 2010, αποκάλυψε ο Σαμουέλ Ετό ,ο οποίος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του Sky Italia.

Την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο να μιλήσει στους παίκτες την Ίντερ πριν τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Μπάγερν το 2010, αποκάλυψε ο Σαμουέλ Ετό.

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», εκεί όπου η Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην χρονιά του τρεμπλ για τους «νερατζούρι».

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι ο Μουρίνιο μετά την ομιλία του προς τους παίκτες λίγο πριν το μεγάλο τελικό, έδωσε την σκυτάλη στον Καμερουνέζο.

«Τώρα ο Σάμουελ θα μας πει πως θα κερδίσουμε απόψε», ήταν η πάσα του Ζοζέ.

«Ο Μουρίνιο έκανε κάτι που πολύ λίγοι θα έκαναν, και τον ευχαριστώ πραγματικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην παίκτης της Ιντερ και κάτοχος 3 Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι και έγινε. Ο Ετό πήρε το λόγο για να ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του και να τους δώσει κίνητρο για να κερδίσουν αυτό τον τόσο σημαντικό αγώνα.

«Σε ένα τελικό θα κερδίσεις αν πατήσεις στο χορτάρι για να κερδίσεις και όχι αν πας απλά για να παίξεις. Όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε πόσο πολύ υποφέραμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ, κερδίζοντας Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, για να παίξουμε σε ένα τελικό για την Ίντερ, κάτι το οποίο είχε να συμβεί 40 χρόνια. Το κοινό μας έχει αυτό το όνειρο και έχει περιμένει πολύ.

Στην συνέχεια τους είπα πως έχω παίξει πολλούς τελικούς αλλά αυτός ήταν ο πιο ξεχωριστός. Έπρεπε να κάνουμε κάτι για τους φιλάθλους, για τον κόσμο της Ίντερ, που το αξίζει . Ή θα κερδίζουμε το Τσάμπιονς Λιγκ ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας για αυτό. Οφείλουμε να πεθάνουμε στο γήπεδο για να γυρίσουμε σπίτι με το τρόπαιο ή αλλιώς θα πεθάνουμε που δεν επιστρέψαμε στο Μιλάνο με αυτό. Και ευτυχώς όλα πήγαν καλά
», τόνισε και αποκάλυψε μια ακόμα συγκλονιστική λεπτομέρεια:

«Μετά την ομιλία μου γύρισα το κεφάλι μου και είδα τον Ζούλιο Σέζαρ να κλαίει».

Για την ιστορία η Ίντερ εκείνο το βράδυ(22 Μαΐου 2010) κέρδισε 2-0 την Μπάγερν Μονάχου με δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο και κατέκτησε τον τίτλο μετά από το 1964, έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που κατακτά τρεμπλ.

inner

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x