Αγγλία

Ο Φαν Ντάικ ήταν… όλα τα λεφτά για τη Λίβερπουλ! (video)

Την απόσβεση της πανάκριβης μεταγραφής του άρχισε κιόλας ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ! Στο ντεμπούτο του ο Ολλανδός λύτρωσε τη Λίβερπουλ και χάρισε νίκη-πρόκριση επί της Έβερτον στο ντέρμπι Κυπέλλου (2-1)

Το τεράστιο ποσό (85 εκατ. ευρώ) που δαπανήθηκε για χάρη του άρχισε με το καλημέρα να… δικαιολογεί ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ!

Στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Ολλανδός έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο, υπογράφοντας νίκη στο ντέρμπι με την Έβερτον (2-1) και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Παρά τις απουσίες των Σαλάχ-Κουτίνιο και το rotation του Γιούργκεν Κλοπ, η ομάδα του κατάφερε να κυριαρχήσει στο «Άνφιλντ».

Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν ένα τραβηγμένο πέναλτι που δόθηκε σε μαρκάρισμα του Χόλγκεϊτ στον Λαλάνα, πήρε το προβάδισμα: Με τον Μίλνερ να εξαργυρώνει το σφύριγμα στο 35’ και να βάζει μπροστά τους «κόκκινους». Προσωρινά όπως αποδείχθηκε.

Γιατί αφότου το ημίχρονο έκλεισε με ένταση (εξαιτίας ενός σπρωξίματος του Χόλγκεϊτ στον Φιρμίνο που έστειλε τον Βραζιλιάνο στην… εξέδρα) η Έβερτον βρήκε την απάντηση στο δεύτερο.

Πρώτα λοιπόν ο Άλαρνταϊς έκανε αλλαγή τον Ρούνεϊ (που έχοντας μια κίτρινη έκανε… ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί) και λίγο αργότερα τα «ζαχαρωτά» έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση, στο τέλος της οποίας ο Σίνγκουρντσον εκτέλεσε άψογα για την ισοφάριση (67’).

Είπαμε όμως. Σήμερα ήταν η μέρα του Φαν Ντάικ! Μπορεί να τον βοήθησε λοιπόν ελαφρώς και ο Πίκφορντ -με την παντελώς άστοχη έξοδο που έκανε στο 84’- ωστόσο σημασία έχει ότι ο Ολλανδός βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πετύχει το γκολ-λύτρωση για τη Λίβερπουλ.

Αυτό που έστειλε τους «κόκκινους» στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας και διεύρυνε ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό σερί τους, που έφτασε τα 17 παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x