Stoiximan Super League

Ο Φορτούνης είναι ξανά εδώ: Καθάρισε 4-3 τον Πανιώνιο!

Ο Ολυμπιακός έφερε «τούμπα» τον Πανιώνιο και μάλιστα, προηγήθηκε με διαφορά δύο γκολ, οι «κυανέρυθροι» επέστρεψαν, αλλά ο Φορτούνης, με πέναλτι στο 87', έδωσε μεγάλο «τρίποντο» στην ομάδα του, 4-3!

Τι ματσάρα ήταν αυτή!

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε ΟΛΑ, αλλά με τον διαιτητή Ευαγγέλου να τα κάνει μαντάρα στο τέλος, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το… αγγλικό 4-3 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, πετυχαίνοντας ένα μεγάλο «τρίποντο», πρώτο από τις 26 Αυγούστου στο πρωτάθλημα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, ο αρχηγός, Κώστας Φορτούνης, ο οποίος φώναξε «παρών», «βάζοντας» τους «ερυθρόλευκους» ξανά στο ματς, μετά την ψυχρολουσία του 1-0 στο 3', και στο 87' έδωσε τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Οικονόμου!

Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει «τούμπα» -με τους Σισέ και Ανσαριφάρντ- την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που είχε προηγηθεί με τον Σπιριντόνοβιτς, ενώ είχαν δοκάρι και απίστευτες ευκαιρίες (κυρίως με τον Πάρντο), για να… ξεφύγουν στο σκορ!

Στο φινάλε, ωστόσο και ενώ, για άλλη μία φορά, έγινε ξεκάθαρο το πρόβλημα στη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού από το 60'-65' και μετά, οι γηπεδούχοι, με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, στο 83' και στο 84', έφεραν την αναμέτρηση στα ίσα, για να «μιλήσει», όμως, τελευταίος ο Φορτούνης…

Όπως προείπαμε, ωστόσο, ο διαιτητής Ευαγγέλου «τα έκανε θάλασσα» στο φινάλε, καθώς δεν υπάρχει παράβαση, τόσο στο πέναλτι του Πανιωνίου για τη μείωση του σκορ σε 3-2 (δεν ανατρέπει τον Σπιριντόνοβιτς ο Προτό) όσο και στο πέναλτι για τη νίκη των φιλοξενούμενων, ενώ, αντίθετα, θα έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα στην προβολή πάνω στο στήθος του Χατζισαφί στο 91'!

Δείτε εδώ τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA, με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς.

Πώς έπαιξε


inner

Το ματς


Και όμως. Όλα ξεκίνησαν… θεόστραβα για τον Ολυμπιακό! Μόλις στο 3ο λεπτό, και έπειτα από το τραγικό γύρισμα του Φιγκέιρας στον Προτό, η μπάλα στρώθηκε στον… διάολο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς, με τον Αυστριακό να ανοίγει το σκορ για τον Πανιώνιο μέσα σε πανδαιμόνιο και τον Τάκη Λεμονή να τραβάει τα μαλλιά του! Στη συνέχεια, δε, οι -σοκαρισμένοι- Πειραιώτες ήταν ξεκάθαρο πως είχαν «θέματα» στην αμυντική τους λειτουργία, κάνοντας εύκολα λάθη και δείχνοντας έλλειψη συγκέντρωσης.

Για να τους… επαναφέρει στην τάξη -θυμίζοντάς τους πως ήταν… Αύγουστος, όταν είχαν νικήσει για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα- ο Παπ Αμπού Σισέ! Ο Σενεγαλέζος, που «έψαξε» το γκολ και νωρίτερα (16'), έλαβε το… συστημένο από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, νίκησε τους πάντες στον αέρα και με φοβερή κεφαλιά, σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, έφερε το ματς στα ίσα (19')!

«Τρελάθηκε», μάλιστα και αφού διέσχισε ΟΛΟ το γήπεδο, πήγε και αγκάλιασε τον προπονητή του -ο οποίος φαίνεται πως τον πιστεύει πολύ. Πριν προλάβουν, μάλιστα, να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί (και να ξεπεράσει το σοκ ο Πανιώνιος), οι «ερυθρόλευκοι» κόντεψαν να… ξεράνουν εντελώς τη Νέα Σμύρνη, αφού, δευτερόλεπτα μετά το τέρμα του Σισέ (20'), ο Σεμπά έβγαλε τη σέντρα για τον Πάρντο, ο Κολομβιανός έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ, που απέκρουσε ίσα ίσα!

Εικόνα live 21961684/40382.jpg
Επτά λεπτά αργότερα, πάντως και ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας για την ανατροπή, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια «ανάσα» από νέα ψυχρολουσία, αλλά ο Σισέ έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Οικονόμου! Αναμφίβολα, πολύ μεγάλος πρωταγωνιστή ο Αφρικανός, όπως τέτοιος έγινε, λίγο αργότερα, και ο Ανσαριφάρντ…

Στο 37’ και ενώ, δύο λεπτά νωρίτερα, ο Οικονόμου κόντεψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή, ήταν η ώρα του Ιρανού να δικαιώσει τον Λεμονή -και να εκθέσει τον Μπέσνικ Χάσι. Μετά την καταπληκτική πάσα του Οφόε, λοιπόν, ο 27χρονος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, δίχως, μάλιστα, να πανηγυρίσει το γκολ του, σεβόμενος τα χρόνια του στη Νέα Σμύρνη! Ακριβώς την ίδια αντίδραση, δε, είχε και στο 45', όταν βρήκε και δεύτερη φορά στόχο, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Κότνικ στο σουτ του Πάρντο και «γράφοντας» το 1-3, σε ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο!

inner
Σε ακόμη καλύτερο, ωστόσο, εξελίχθηκε το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β' μέρος, θέλοντας να «καθαρίσει» τη νίκη, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πανιωνίου, ο οποίος άρχισε σιγά-σιγά να το πιστεύει. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, μάλιστα, οι Πειραιώτες εμφάνισαν και πάλι σημάδια κόπωσης και οπισθοχώρησαν, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο.

Στο 61', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Λάμπρου σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Προτό είπε «όχι» (λανθασμένα έδειξαν άουτ διαιτητής και βοηθός), ενώ μεγάλη απόκρουση έκανε ο Βέλγος γκολκίπερ και στο 74', στο σουτ του Σπιριντόνοβιτς, που… χόρεψε από δεξιά τον Κούτρη. Ουδείς ωστόσο, περίμενε τέτοιο τελευταίο δεκάλεπτο! Έστω και αν χρειάστηκε να συνδράμει ο Ευαγγέλου, που τα έκανε, πραγματικά, μαντάρα.

Στο 82', λοιπόν, είδε ανατροπή του Σπιριντόνοβιτς από τον Προτό (και τα δύο χέρια του 34χρονου τερματοφύλακα είναι στο γρασίδι, δεν βρίσκει τον Αυστριακό), με τον Μασούντ να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να κάνει θρίλερ το ματς! Ένα λεπτό αργότερα, δε, ήρθε το απόλυτο σοκ για τον Ολυμπιακό, με τον Ντουρμισάι να φεύγει από κανονική θέση και να «γράφει» μέσα σε πανζουρλισμό στη Νέα Σμύρνη το 3-3! Αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει… Στο 86' και πάλι ο Ευαγγέλου υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι, αυτήν τη φορά υπέρ του Ολυμπιακού, για παράβαση του Οικονόμου πάνω στον Φορτούνη, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ανέλαβε την εκτέλεση και χάρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης.

inner

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων


Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Σιώπης, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Οτζίτζα (64' Ταχτσίδης), Ρομαό, Σεμπά, Φορτούνης (88' Μποτία), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x