Κύπελλο Ελλάδας

Ο Φορτούνης των ονείρων τους

Ο Φορτούνης ήταν κόντρα στον Ατρόμητο ο μεγάλος ηγέτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός κι έκανε τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να φωνάξουν «μπράβο ρε Κωστάρα». Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Λίγες μέρες πριν από το ματς στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έφερε “τούμπα” ένα δύσκολο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Κι έφερε “τούμπα” ένα ματς που ο ο πρώτος βοηθός Κωσταράς (με το μεγάλο λάθος στο γκολ του Ατρόμητου) φαίνεται ότι ζήλεψε αυτά που μπορεί να πετύχει ο Κωστάρας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ποια η διαφορά εδώ που τα λέμε, ένας... τόνος. Γιατί ναι, ο Φορτούνης ήταν χθες ο μεγάλος ηγέτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός κι έκανε τους φίλους των “ερυθρόλευκων” να φωνάξουν “μπράβο ρε Κωστάρα”. Ήταν μια εμφάνιση που έκανε τους φίλους του Ολυμπιακού να θυμηθούν τον παίκτη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Τον παίκτη που κόντεψαν να λησμονήσουν τη φετινή σεζόν και ο οποίος πήρε χθες τους πρωταθλητές στην “πλάτη” του. Η ηγετική εμφάνιση του Φορτούνη έγινε σε ματς (αλλά και σε περίοδο) που ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη τον διεθνή μεσοεπιθετικό, καθώς ακολουθούν πολύ μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα του Πειραιά.

Αυτόν τον Φορτούνη έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπεσίκτας και ο διεθνής επιτελικός μέσος των “ερυθρόλευκων” καλείται να βγει μπροστά για την ομάδα του. Αυτός είναι ο παίκτης (ειδικά μετά την πώληση του Μιλιβόγεβιτς) από τον οποίο περιμένουν να δουν οι “ερυθρόλευκοι ηγετικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό ακριβώς έκανε χθες στο Περιστέρι ο Φορτούνης αλλά έχει σίγουρα τις δυνατότητες να το κάνει και σε ακόμα δυσκολότερα ματς, όπως είναι για παράδειγμα αυτά εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κόντρα στην Μπεσίκτας για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Φορτούνης μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα του Ολυμπιακού, στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και φυσικά στο σκοράρισμα.

Ειδικά σε ότι αφορά το γκολ, είναι πασιφανές ότι οι πειραιώτες πρέπει να “βρουν” τα γκολ του Ιντέγε και στη φάση που ο Φορτούνης πέτυχε το δεύτερο γκολ των “ερυθρόλευκων” φάνηκε ότι είναι σε θέση να πετύχει κρίσιμα, μεγάλα γκολ.

Δεν πρέπει επίσης να περάσει απαρατήρητο ότι ο Φορτούνης έκανε καλό παιχνίδι (κυρίως βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο) και στην Άγκυρα, στη ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού κουμαντάρισε καλά την ομάδα του στο δεύτερο μέρος απέναντι στους Τούρκους και είχε τρεις – τέσσερις εξαιρετικές πάσες σε φάσεις μισό γκολ. Το θέμα είναι βέβαια να καταλάβει καλά ο Φορτούνης πόσο ανάγκη τον έχει ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο και η αλήθεια είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται πάση θυσία τον καλό Φορτούνη.

Αυτό σημαίνει ότι ο mr 7 του Ολυμπιακού πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο στις προπονήσεις, πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των “ερυθρόλευκων” και κυρίως να καταλάβει ότι αδίκησε τον εαυτό του σε μεγάλο μέρος της σεζόν. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού είναι ο πιο ποιοτικός Έλληνας παίκτης όταν “ξεδιπλώνει” το ταλέντο του. Αυτή τη στιγμή όμως καλείται να πετύχει αυτά που πρόσφερε την περσινή σεζόν στην ομάδα του, δηλαδή το εύκολο γκολ. Αν ο Φορτούνης έχει φυλάξει για το φινάλε άλλα “κόλπα” τότε θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια που κάνει για την επίτευξη των στόχων του. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πολλά μεγάλα ματς μπροστά τους και ο νεαρός μέσος ξέρει καλά ότι όλα τα “φώτα είναι στραμμένα πάνω του”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x