Αγγλία

Ο Γιόρκ θέλει Άστον Βίλα με τη στήριξη του Φέργκιουσον

Για την επιθυμία του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα με την στήριξη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μίλησε ο Ντουάιτ Γιορκ στην αγγλική εφημερίδα «Sun».

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε τα «θέλω» όσον αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Άστον Βίλα.

«Έχουν προσπαθήσει να πάρουν προπονητή με εμπειρία, έχουν προσπαθήσει να πάρουν άγνωστους προπονητές και δεν τους έχει «βγει». Έχω ένα συναίσθημα ότι θα πάνε να πάρουν κάποιον με εμπειρία. Πιστεύω πως αυτό μετράει για πολλά πράγματα αλλά μερικές φορές χρειάζεσαι κάποιον που ξέρει από ποδόσφαιρο και μπορεί να φέρει την σπίθα πίσω στο σύλλογο. Έχουν ξεχάσει ότι έχω κερδίσει πρωτάθλημα. Τη μόνη φορά που βγήκα εκτός Πρέμιερ Λιγκ, κέρδισα το πρωτάθλημα με την Σάντερλαντ και κατανοώ πλήρως τι πρέπει να κάνει κάποιος παίκτης στην Τσάμπιονσιπ. Ωστόσο, δεν είμαι μόνο οικείος με τους παίκτες της Άστον Βίλα, με ολόκληρη την κουλτούρα και την ιστορία τους αλλά είμαι οικείος και με το πρωτάθλμα» τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ.

Για το αν έχει προτείνει στους υπεύθυνους της Άστον Βίλα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της τόνισε: «Έχω κάνει αίτηση και αυτό κάνω και τώρα που μιλάω. Ελπίζω να με καλέσουν το λιγότερο για μία συνέντευξη».

Όσον αφορά την στήριξη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ανέφερε: «Έχω κερδίσει υγειή εμπειρία, έχω παίξει υπό τις οδηγίες τεράστιων προπονητών, όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον οποίο μίλησα για την συγκεκριμένη δουλειά και με ενθαρρύνει. Πιστεύει πως μπορώ να το κάνω. Πιστεύω πως μπορώ να το κάνω και για να το κάνω πρέπει να μου δοθεί η ευκαιρία τουλάχιστον μία συνέντευξης».

Να θυμίσουμε πως ο Γιόρκ αγωνίστηκε από το 1989 μέχρι το 1998 στην Άστον Βίλα, πραγματοποιώντας 232 συμμετοχές με 73 γκολ. Ενώ, το 1998 πήρε μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέκτησε την πρώτη του χρονιά το «τρέμπλ».

Επιμέλεια: Σπύρος Νικολαΐδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x