Stoiximan Super League

Γιόχανσον για τις αλλαγές προπονητών στην ΑΕΚ: «Συμβαίνουν πράγματα πίσω από κλειστές πόρτες»

Παράδοξη θεωρεί, βάσει των δεδομένων που είχε συνηθίσει στην Σουηδία, την συχνή αλλαγή προπονητών στην ΑΕΚ ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Τι είπε για το συμβόλαιό του και το ενδεχόμενο κλήσης του στην εθνική.

Αρκετά παράδοξη, βάσει των όσων είχε συνηθίσει στην πατρίδα του, φαίνεται στον Γιάκομπ Γιόχανσον η πολιτική της διοίκησης της ΑΕΚ στο θέμα της αλλαγής των προπονητών.

Ο Σουηδός μέσος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Aftonbladet» χαρακτήρισε ως ευκαιρία στην καριέρα του την πρόταση και το πρότζεκτ της «Ένωσης» τονίζοντας πως νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε μετά την αποχώρησή του από την Γκέτεμποργκ.

Σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του και το μέλλον, ξεκαθάρισε πως είναι ανοιχτός για νέες προκλήσεις όμως προτεραιότητά του είναι να πετύχει κι άλλα πράγματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Παράλληλα, δήλωσε ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο κλήσης του στην εθνική ενώ αναφέρθηκε στα πράγματα που έχει… βάλει στο παιχνίδι του.

inner

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη:

Για τις επιλογές του πριν αφήσει την Γκέτεμποργκ:
«Ναι, υπήρχαν επίσημες προτάσεις. Κυρίως από την Κίνα, ενώ μίλησα και με ομάδες από Αγγλία και Ισραήλ. Ήρθα εδώ και τόσο η Αθήνα όσο και η ομάδα με εξέπληξαν ευχάριστα. Αρχικά είχα κάποιους ενδοιασμούς αλλά το πλάνο της ομάδας ήταν ευχάριστο αλλά και ευχάριστο. Η βασική μου ιδέα ήταν να μην πάω σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας, όμως η ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρο ότι θα ανέβαινε και πως την επόμενη σεζόν θα ήταν η καλύτερη ομάδα τις νεοφώτιστες».

Για τα γήπεδα που αγωνίστηκε στην Β’Εθνική : «Ήταν ένα κομμάτι της περιπέτειας. Είναι κάτι που θα κρατήσω όταν θα ολοκληρώσω την καριέρα μου. Ήταν… γοητευτικά μέρη. Ποτέ δεν πρόκειται να παραπονεθώ ξανά στο μέλλον για κακούς αγωνιστικούς χώρους στην Σουηδία. Δεν ξέρω καν ποιες λέξεις είναι οι κατάλληλες για να εκφραστώ. Μερικά γήπεδα ήταν πραγματικά απαράδεκτα. Δεν ήταν top class. Σκληρά, ξερά, η μπάλα έκανε μεγάλες αναπηδήσεις κι όλα αυτά με 35 βαθμούς θερμοκρασία. Υπήρχαν μερικά πολύ παλιά γήπεδα, άλλα σε μεγάλο υψόμετρο με πολύ αέρα, ένα ήταν στα ελληνικά νησιά, αλλά με εξαιρετική θέα στην Μεσόγειο!».

Για το αν πανηγυρίστηκε η άνοδος της ΑΕΚ: «Ήταν αναμενόμενο. Σχεδόν δεν κάναμε τίποτα. Ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι θα ανεβαίναμε, συνεπώς κάναμε σχέδια για την επόμενη χρονιά. Δεν θυμάμαι καν σε ποιο ματς οριστικοποιήθηκε. Κάναμε ένα δείπνο, αλλά αυτό ήταν επειδή παίξαμε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Η άνοδος πέρασε σχεδόν απαρατήρητη».

Για τους 5 προπονητές που έχει γνωρίσει στην ΑΕΚ: «Όταν ήρθα εδώ ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ο προπονητής. Μου άρεσε. Ήταν ήρεμος, συγκεντρωμένος, σχολαστικός, με καθαρή ματιά. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα το περασμένο φθινόπωρο, αλλά χάσαμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 4-0 και την επόμενη ημέρα αποχαιρέτισε την ομάδα. Δεν ξέρω αν απολύθηκε ή παραιτήθηκε.

Μετά ήρθε προσωρινά ο προπονητής της U21 Στέλιος Μανωλάς και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έμεινε σχεδόν σε όλη τη σεζόν αλλά έφυγε την άνοιξη. Στη συνέχεια ήρθε ξανά ο Μανωλάς και στη συνέχεια ήρθε ο Τιμούρ Κετσπάγια, που παρέμεινε μόλις για τέσσερις μήνες αφού απολύθηκε από τον νέο τεχνικό διευθυντή Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Τον νέο μας προπονητή, Ζοσέ Μοράις, τον γνώριζε ο Μαϊστόροβιτς ενώ ήταν και δεξί χέρι του Ζοσέ Μουρίνιο.

Για το εάν ήταν σωστή απόφαση η πρόσληψη του Μοράις: «Καταλαβαίνω γιατί στον σύλλογο είχαν παράπονα. Δεν παίζαμε τόσο καλά όσο θα μπορούσαμε».

Για το τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης όταν αλλάζει ο προπονητής: «Ως παίκτης καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αρκετή πολιτική από πίσω. Πράγματα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν έχει να κάνει μόνο με αποτελέσματα, αλλά και με το ποιος παίζει και το ποιος πιστεύεις ότι θα έπρεπε να παίζει. Το σύστημα δεν μοιάζει με την σουηδική δημοκρατία. Είναι απλώς… μπίζνες. Ως παίκτης δεν μπορώ να επηρεάσω καταστάσεις, παρά μόνο να τις αποδεχθώ. Κάνω την δουλειά μου και σέβομαι τον προπονητή που έχουμε τώρα».


Για την ζωή του στην Αθήνα μαζί με την σύζυγό του Άσα και την κόρη του Άλις: «Όταν δεν υπάρχουν προπονήσεις και αγώνες προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με την οικογένεια μου. Νιώθουμε καλά εδώ και έχουμε αρκετές επισκέψεις από την Σουηδία. Έχω κάνει κάποια μαθήματα ελληνικών και μελετάω προγραμματισμό, στατιστική και ιστορία σε ανοιχτό πανεπιστήμιο, αλλά προς το παρόν κάνω μία διακοπή».

Για το συμβόλαιο του που λήγει σε 1,5 έτος και το μέλλον του: «Είμαι ανοιχτός στα πάντα, σε ότι έχει να κάνει με καλό ποδόσφαιρο και καλή κοινωνική ζωή. Αλλά όχι από εδώ. Ο βασικός μου στόχος είναι να πετύχω κάτι με την ΑΕΚ. Είναι λυπηρό που φέτος δεν καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League».

Για την πιθανή κλήση του στην Εθνική Σουηδίας:
«Είναι υπέροχο που μου δίνουν σημασία από την Εθνική. Είναι ένα σημάδι ότι τα πάω καλά. Έχω γίνει πιο άνετος με την μπάλα στα πόδια. Δεν δίνω την μπάλα απλά στον πλαϊνό μου συμπαίκτη που είναι πιο κοντά από μένα. Συμμετέχω πολύ περισσότερο στο παιχνίδι και την επιθετική δημιουργία και προωθώ την μπάλα πολύ περισσότερο προς τα μπροστά. Αλλά η δύναμη μου παραμένει ότι είμαι ακούραστος και αμύνομαι καλά.»

Για την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ: «Είναι ξεκάθαρο ότι το πλάνο της ΑΕΚ έπαιξε ένα ρόλο. Το είδα σαν ευκαιρία. Τότε η ΑΕΚ δεν είχε ακόμα το υλικό για να θεωρείται τοπ ομάδα στην Ελλάδα. Πήρα την ευκαιρία να κάνω ένα ήπιο ξεκίνημα, να φτιάξω σιγά - σιγά ένα καλό όνομα και να είμαι βασικός. Ήταν καλύτερο από το να έρθω σε μία ομάδα που θα είχε ήδη ολοκληρωμένο πρότζεκτ και θα ήταν τοπ κλαμπ στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή το σχέδιο μου πάει πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που κατέληξα εδώ στην Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο επαναπατρισμού: «Δεν βλέπω να επιστρέφω στην Σουηδία τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Δεν το βλέπω σαν εκδίκηση στους οπαδούς της Γκέτεμποργκ. Οι οπαδοί έχουν πάντα κάποια άποψη για τους παίκτες και οι ομάδες είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Υπάρχει πάθος, ένταση ή απογοήτευση. Κι εδώ είναι το ίδιο, σχεδόν εις διπλούν. Εγώ πάντως είμαι χαρούμενος από τον τρόπο που έχουν έρθει τα πράγματα μέχρι στιγμής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x