Γενικά

Ο Γολγοθάς του Νούρι έξι μήνες μετά την κατάρρευσή του

Η ιστορία Αμπντελάκ Νούρι, που είδε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα να καταστρέφεται και τη ζωή του να αλλάζει άρδην όταν κατέρρευσε σε αγώνα του Άγιαξ, συγκλονίζει.

Στα 20 του ήταν ένα από τα ραγδαία ανερχόμενα αστέρια του Άγιαξ και με όλη τη ζωή μπροστά του, όταν σε ένα φιλικό με τη Βέρντερ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Η καρδιακή αρρυθμία οδήγησε σε εγκεφαλική βλάβη που ήταν μόνιμη και έκτοτε η ζωή του μαροκινής καταγωγής μέσου δεν είναι η ίδια. Ο ίδιος είναι καθηλωμένος, με περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον και ο αδερφός του, Αμπντεραχίμ, μιλά για τα όσα βιώνει η οικογένειά του.

inner

«Όταν μας είπαν πως ο Αμπντελάκ είχε τέτοια εγκεφαλική βλάβη, που δεν θα είναι πλέον σε θέση να περπατήσει, να μιλήσει ή να αναγνωρίσει άλλα πρόσωπα, ο πατέρας μου παραλίγο να λιποθυμήσει, η μητέρα μου δεν το πίστευε και έκλαιγε, ενώ ο αδερφός μου είχε πέσει κάτω», εξομολογείται.

Η διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης δεν είναι καθόλου εύκολη. Πρέπει όμως όλοι να βρουν δύναμη για να στηρίξουν τον αγαπημένο τους «Άπι». «Δεν βοηθά να είσαι λυπημένος ή να κλαις όλη μέρα. Βοηθά το να είσαι θετικός, να προσεύχεσαι για αυτόν. Όταν είμαι δίπλα στο κρεβάτι του και του λέω καλά πράγματα, αυτό βοηθά. Είμαστε δίπλα του 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα. Δεν περνούν από τη σκέψη μας λόγια όπως ‘Γιατί σε αυτόν; Ήταν ακόμη νέος’. Απλώς μας λείπει κι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι», προσθέτει.

inner

«Προ ημερών μας έφεραν μία μεγάλη φωτογραφία του σε έναν αγώνα με τη Φέγενορντ και μου ήταν δύσκολο ακόμη και να την κοιτάξω. Όταν βλέπω βίντεο του Αμπντελάκ δεν αντέχω να το κάνω για πάνω από 10-15 δευτερόλεπτα», αναφέρει.

Η αγάπη του κόσμου και η στήριξη στην οικογένεια είναι η μόνη παρηγοριά της οικογένειας. Όπως δηλώνει, απλός κόσμος, από φίλους του Άγιαξ ή και άλλων ομάδων, μέχρι και μουσουλμάνους, συμπαραστέκονται στο δράμα του «Άπι». Και όλοι ελπίζουν πως μπορεί να γίνει ένα θαύμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x