Stoiximan Super League

Ο Ηρακλής τα έχανε, ο Ρέντζας τα... έβαζε

Με ένα γκολ (10') και ένα αυτογκόλ (43') του Ρέντζα, Ηρακλής και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 στη μάχη του «Καυτανζογλείου», με τον «Γηραιό» να χάνει τρομερές ευκαιρίες για τη νίκη στο β' ημίχρονο.

Ο «θάνατός σου, η ζωή μου» ήταν για τον Ηρακλή το ματς κόντρα στην ΑΕΛ, ωστόσο έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ακόμα μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη μάχη της παραμονής, μετά και τη νίκη του επί της Βέροιας, αφού έμεινε στο 1-1 με τους Θεσσαλούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ρέντζας, αφού ο δεξιός μπακ των Θεσσαλών ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τρομερή προσωπική ενέργεια και έξυπνο πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον μόλις στο 10', αλλά στο 43' σε μια προσπάθειά του να ανακόψει την επίθεση του «Γηραιού» έστειλε με... λόμπα την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, ισοφαρίζοντας άθελά του για τους γηπεδούχους.

Το β' ημίχρονο, ειδικά μετά την είσοδο του τραυματία Περόνε, που άντεξε να αγωνιστεί μόνο για 30', αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για τον Ηρακλή, που δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες από αυτές που δεν... χάνονται, ωστόσο ο Στάμου στο 71' και ο Πασάς στο 86', πέταξαν στα... σκουπίδια τις ελπίδες του «Γηραιού» για ένα τρίποντο-χρυσάφι.

inner

Το ματς

Πέραν των προβλημάτων που δεδομένα έχει στο ρόστερ του ο Ηρακλής, έχει κι αυτά που παρουσιάζονται την τελευταία στιγμή, καθώς πριν από την έναρξη του αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, ο Εμάνουελ Περόνε ένιωσε ενοχλήσεις και δεν ήταν δυνατόν να βοηθήσει (τουλάχιστον από την αρχή), με τον «Γηραιό» να χάνει το πιο αξιόπιστο επιθετικό του «όπλο».

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στη Βέροια, μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα με τους Θεσσαλούς και έδειχνε ικανή να ανοίξει το σκορ, μέσω στημένων φάσεων γύρω από την περιοχή του Θεοδωρόπουλου, ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ πήρε... κεφάλι.

inner

Μόλις στο 10', ο Ρέντζας διεκδίκησε από τον Σαραμαντά μια χαμένη θεωρητικά μπαλιά και του πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από πολύ πλάγια θέση και με πλασέ ξεγέλασε τον Χουάντερσον που περίμενε σέντρα, κάνοντας το 0-1.

Σε εκείνο το σημείο σταμάτησε και η επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, αφού προτίμησε να δώσει γήπεδο στον Ηρακλή, γυρίζοντας πίσω τις γραμμές του, θέλοντας να χτυπήσει σε αντεπίθεση. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους «βυσσινί» στα καρέ τους, ψάχνοντας το γκολ με συνεχόμενες σέντρες και πλαγιοκοπήσεις, αλλά οι αμυνόμενοι των φιλοξενούμενων ήταν σταθεροί σε κάθε τους παρέμβαση.

Τελικά, το γκολ που φαινόταν ότι θα έρθει για τον «Γηραιό», επιβεβαιώθηκε με τον πλέον απρόσμενο τρόπο στο 43', με σκόρερ και πάλι τον Ρέντζα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Συγκεκριμένα, έγινε η μπαλιά από τον Γροντή στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Ρέντζας, «κρέμασε» τον Θεοδωρόπουλο.

inner

Στο β' μέρος το παιχνίδι απέκτησε μια... άγρια ομορφιά, αφού ο Ηρακλής έβγαινε με ορμή και πολλές φορές άναρχα στην επίθεση, αφήνοντας πολλά κενά στην αμυντική του διάταξη, γεγονός που αυτομάτως καθιστούσε πολύ επικίνδυνη την ΑΕΛ στην κόντρα.

Ωστόσο, λόγω των πολλών μεταγραφών και των νέων προσώπων στην ενδεκάδα των «βυσσινί», οι Θεσσαλοί ήταν φανερά ανομοιογενείς και δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με σοβαρές προϋποθέσεις, παρά το γεγονός ότι το πεδίο ήταν... πρόσφορο. Από την άλλη μεριά ο Ηρακλής, κυρίως με ψυχή και τσαμπουκά, προσπαθούσε να γίνει απειλητικός και στο 71' έχασε μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται.

Ο Θεοδωρόπουλος σε μία από τις αρκετές λανθασμένες εκτιμήσεις του στο ματς, έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Στάμου, που από τα δύο μέτρα και με κενή εστία, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια των Θεσσαλών. Στο ίδιο τέμπο, ο Ηρακλής συνέχισε να επιτίθεται και με την είσοδο του ανέτοιμου Περόνε, που έσφιξε τα δόντια για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, έγινε ακόμα πιο απειλητικός.

Ωστόσο, τη μεγάλη ευκαιρία για την τελική επικράτηση έχασε ο Πασάς στο 86', όταν ο Λεοζίνιο βρήκε με κάθετη τον κατά συνθήκη επιθετικό των γηπεδούχων (που ήταν και οριακά σε θέση οφσάιντ), αλλά το πλασέ του ήταν κακό, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

inner



Ηρακλής (4-3-3): Χουάντερσον - Κούρος (69' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς - Ιντζόγλου, Γροντής (87' Κυνηγόπουλος), Δώνης - Πασάς, Μοντέιρο (60' Περόνε), Λεοζίνιο

ΑΕΛ (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος - Ρέντζας, Φάρκας, Τικίτο, Μονιάκης - Αναστασόπουλος (84' Φατιόν), Μασαλέσα - Ικάουνιεκς (46' Γκαγιέχο), Ναζλίδης, Ντέλετιτς - Τσακοπίνο (57' Αβραάμ)

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος
Α' βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης
Β' βοηθός: Δημήτριος Τάτσης
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x