Ελλάδα

«Ο Καραγκούνης μεταφέρει στα παιδιά, αυτό που έκανε τόσα χρόνια»

Με την εμψύχωση του Γιώργου Καραγκούνη που βρίσκεται δίπλα τους, η Εθνική Παίδων συνεχίζει τις θετικές παρουσίες της στους ομίλους του Euro 2015, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

Για τη φοβερή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας Παίδων στη Βουλγαρία για τους ομίλους του Euro 2015, αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Γιώργος Καραγκούνης στα παιδιά μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην ισοπαλία που έφερε η ομάδα στην έναρξη των υποχρεώσεων της κόντρα στη Ρωσία, αλλά και για το αυριανό κόντρα στην Σκωτία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι με αυτοσυγκέντρωση και ελπίδα ότι θα μας πάνε όλα καλά για να πανηγυρίσουμε».

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, στην εκπομπή των Σωτήρη Ταμπάκο και Παναγιώτη Σγαρδέλη:
Για την ισοπαλία στο πρώτο ματς της Ελλάδας για τους ομάδας κόντρα στη Ρωσία: «Όλα πήγαν καλά, τα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα σ’ αυτήν την ηλικία. Είναι όμως άπειροι στη διαχείριση. Προηγηθήκαμε δύο φορές, όμως δεν καταφέραμε στα τελευταία λεπτά να κρατήσουμε τη νίκη. Σε μια αντεπίθεση που βγήκαμε μπροστά για να κάνουμε το 3-1 μας ισοφάρισαν. Τα παιδιά αυτά είναι ταλαντούχα, το μέλλον είναι μπροστά τους και οι ομάδες μπορούν να ελπίζουν. Σύντομα, μετά από δύο χρόνια τουλάχιστον, θα είναι βασικοί παίκτες στις ομάδες τους. Κάποια στιγμή πρέπει να τολμήσουμε στην Ελλάδα να καθιερώσουμε αυτά τα παιδιά».

Για την πίστη για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας: «Αν δεν ήμασταν αισιόδοξοι, δεν θα ήμασταν εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ, τα παιδιά ζουν και αναπνέουν για το τουρνουά. Δίπλα μας είναι και ο Γιώργος ο Καραγκούνης, ο οποίος μας βοηθάει πολύ. Καταλαβαίνετε πόσο καλό είναι αυτό για τα παιδιά. Έχουμε καλή ψυχολογία και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία το αυριανό παιχνίδι. Σ’ αυτές τις ηλικίες βέβαια δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος κάποιες φορές, αλλά νομίζω πως επειδή έχουν τεράστια ποδοσφαιρική αξία θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα νικήσουμε τη Σκωτία».

Για τις φιλοδοξίες των παιδιών: «Τα παιδιά το θέλουν πολύ. Σ’ αυτές τις ηλικίες γίνεται μεγάλη προσπάθεια στις ομάδες και έχουν μαζέψει πολλούς καλούς παίκτες. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα έπρεπε να είναι μαζί μας. Η Ελλάδα είναι γεμάτη ταλέντο. Από το να είσαι ταλαντούχος, όμως, μέχρι την καθιέρωση όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα».

Για το αν είναι έτοιμοι σ’ αυτές τις ηλικίες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με αντίστοιχους παίκτες του εξωτερικού: «Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Στις υποδομές, όμως, είμαστε λίγο μακριά. Ο Έλληνας είναι ταλαντούχος σε όλα, το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Η οργάνωση μας δεν είναι τέτοια, ώστε να δίνει όσα πρέπει για να πετάξει κάποιος ψηλά. Όσα παιδιά ανήκουν στην Σούπερ Λίγκα είναι σε καλό επίπεδο. Χρειάζονται μια μικρή βοήθεια για να καθιερωθούν στις μεγάλες ομάδες».

Για την βοήθεια που προσφέρει ο Γιώργος Καραγκούνης: «Κάνει αυτό που κάνει τόσα χρόνια στις Εθνικές ομάδες. Το μεγάλο του πάθος είναι η Εθνική. Αυτό ζητάμε και εμείς απ’ τα παιδιά. Αν δεν προσπαθήσεις δεν φτάνεις πουθενά. Αυτό τους είπε ο Γιώργος και ότι είμαστε πολύ καλοί και πρέπει να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε».

Για το αν υπάρχουν άλλοι σαν τον Γιώργο Καραγκούνη: «Πριν λίγα χρόνια είχαμε μια μεγάλη επιτυχία με την Εθνική Νέων. Προσπαθούμε να συλλέξουμε τους καλύτερους, τους πιο φορμαρισμένους. Πρέπει να μας βοηθάνε και οι ομάδες. Δεν γίνεται οι δευτεραθλητές Ευρώπης να μη χρησιμοποιούνται απ’ τις ομάδες τους. Δεν έχουν πάρει αυτό που πρέπει. Πιστεύω στον Έλληνα ποδοσφαιριστή γιατί έχουμε ταλέντο και ψυχή. Άλλοι δεν το έχουν».

Για το δίκτυο που λειτουργούν οι Εθνικές ομάδες: «Από τις μικρές ηλικίες, τις μικτές ομάδες κάθε περιοχής αναγνωρίζονται οι καλύτεροι και διαμορφώνουν την U15. Ήδη αυτές τις μέρες έγινε μια προεπιλογή, για να έχει μια συνέχεια η Εθνική Παίδων. Βεβαίως λειτουργεί το δίκτυο και γίνεται καλή δουλειά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x