Stoiximan Super League

Ο Λεβαδειακός πιστεύει στην… παραμονή!

Εκμεταλλευόμενος τα δώρα του… αγνώριστου -λόγω και των αλλαγών- Πανιώνιου, ο Λεβαδειακός πήρε διπλό (1-3) στη Νέα Σμύρνη και τερμάτισε προτελευταίος, ελπίζοντας σε σωτηρία μέσω της αδειοδότησης.

Ελπίζει για… παραμονή ο Λεβαδειακός!

Οι Βοιωτοί επικράτησαν 3-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου που είχε το μυαλό του στη φιέστα για τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα, που δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού θα πάρει μέρος στα play offs. Έτσι, οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην προτελευταία θέση με 26 βαθμούς, που υπό προϋποθέσεις, είναι πιθανό να τους δώσει παραμονή. Όχι ότι είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί.

Ο Ταπόκο άνοιξε το σκορ στο 6’ με «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή και αμέσως μετά ο Καραμπουέ έφερε την κατάσταση στα ίσα. Ο Μεντί έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 25’ και η νίκη (πρώτη φετινή εκτός έδρας) της κλείδωσε με το τέρμα του Πέτρου Γιακουμάκη στο 87’ ύστερα πολύ κακή επέμβαση του Μπαντή.

Βράβευσε τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Μανώλη Σιώπη η ΠΑΕ Πανιώνιος πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

inner

Το ματς

Δίχως τακτική, όπως συνηθίζεται στις αναμετρήσεις τους και απαλλαγμένες από το άγχος (αν και υπήρχε κίνητρο), εμφανίστηκαν από την αρχή οι δυο ομάδες, με τον Πανιώνιο να έχει μάλιστα και αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του. Ο Πανιώνιος μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην αναμέτρηση και ο Ταπόκο που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος (στο δεύτερο δεν έπαιξε πολύ, λόγω προβλήματος), ξεσήκωσε την εξέδρα με «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή.

Αντί να πάρουν ώθηση οι γηπεδούχοι από αυτό το τέρμα… υπνωτίστηκαν και υπέστησαν καθίζηση. Αυτό φάνηκε και στη φάση της ισοφάρισης που ήρθε σε λιγότερο από ένα λεπτό, όπου οι «κυανέρυθροι» πιάστηκαν… κοιμώμενοι και ύστερα από μια σειρά λαθών που έκαναν, ο επιμένων Σουμπίνιο κέρδισε τις κόντρες και έστρωσε στον Καραμπουέ που με με γλυκό συρτό σουτ νίκησε τον Μπαντή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Οι Βοιωτοί πήραν ώθηση και ψυχολογία από εκεί και μετά και αφού δεν είδαν τον Πανιώνιο να τους ζορίζει, πήραν περισσότερο θάρος και ανταμείφθηκαν στο 25’, όταν ο Σουμπίνιο, που είχε και πάλι συμμετοχή σε γκολ, βρήκε με εκτέλεση φάουλ τον Μεντί που κέρδισε αρχικά κατά κράτος στον αέρα την αντίπαλη άμυνα και παράλληλα τον Μπαντή που δεν είχε καλή αντίδραση και καλή θέση.

inner

Ο Λεβαδειακός διατήρησε με σχετική ευκολία το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, καθώς δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τον Πανιώνιο που «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο μετά το 1-0, έχοντας πολύ κακή εικόνα. Αρκετά βελτιωμένος παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι φιλοξενούμενοι, που είχαν ως στόχο κατά βάση να μην παραβιαστεί η εστία τους και όχι τόσο να κυνηγήσουν κάποιο τέρμα για να κλειδώσουν τη νίκη, ποντάροντας πολύ στην κόντρα επίθεση, ένιωσαν αρκετή παραπάνω πίεση σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ωστόσο, ο Μαχμούτοβιτς που ήταν πολύ δραστήριος, πήρε (και πάλι) πολύ κακό βαθμό στην τελική προσπάθεια. Όπως στο 48’ και στο 58’ που έστειλε την μπάλα εκτός από καλή θέση, αλλά και στο 68’ που δεν κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με τον Ναμάσκο πεσμένο στο έδαφος και ουσιαστικά εξουδετερωμένο, στέλνοντας την μπάλα πάνω του.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος, ναι μεν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού της αναμέτρησης, αλλά στέρεψε σε ιδέες και ουσιαστικά δεν δημιούργησε κάποια καλή ευκαιρία. Ο Λεβαδειακός έγραψε τον επίλογο λίγο πριν το φινάλε, όπου Μπαντής έκανε «δώρο» της μπάλα στον Γιακουμάκη ύστερα από το σουτ του Σουμπίνιο και ο Έλληνας επιθετικός έκανε το 3-1.

inner



Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Αντωνιάδης, Μασούρας, Γκιοατά, Μούκταρης, Σιώπης, Σαββίδης, Μπεν, Ταπόκο (57' Μπάλλας), Καθάριος (60' Λάμπρου), Μαχμούτοβιτς (73' Γεσίλ)

Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Φούντας, Βουκελάτος, Σταυρόπουλος

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Βούρος, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (70' Καλτσάς), Καραχάλιος, Σουμπίνιο, Σίλβα (84' Γιουσούφ), Καράμπουε, Βασιλείου (68' Γιακουμάκης)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Μάγκας, Σένκα, Ουόν

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας., Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Παναγιώτης Κασσαβέτης 4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ρατσιάτος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x