Stoiximan Super League

Ο Λεμονής «φτιάχνει» τον Τζούρτζεβιτς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την προσπάθεια του Τάκη Λεμονή να «ανεβάσει» τον Τζούρτζεβιτς ενόψει της συνέχειας.

Παρατηρώντας κάποιος τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε δημόσια και ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”, Τάκης Λεμονής, καταλαβαίνει πως ο προπονητής των Πειραιωτών θα εστιάσει στο συγκεκριμένο θέμα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως ακόμα και στις λίγες φάσεις που δημιούργησαν οι “ερυθρόλευκοι” στα τελευταία ματς, υπήρξε αδυναμία από τον σέντερ φορ (με εξαίρεση τον Εμενίκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα στο Κύπελλο) να τελειώσει τη φάση. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, ο οποίος κινήθηκε σε “ρηχά νερά” και στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ένας παίκτης που σκόραρε ασταμάτητα την περσινή σεζόν και για τον οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε σχεδόν 3 εκ. ευρώ στην Παρτίζαν για να τον αποκτήσει. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο “στοίχημα” για τους πρωταθλητές Ελλάδος κι αυτό είναι που θέλει να κερδίσει ο Λεμονής. Ο νεαρός Σέρβος στράικερ καταλαβαίνει καλύτερα απ' τον καθένα πως οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις του δεν είναι αυτές που θα περίμεναν οι “ερυθρόλευκοι” κι αυτό έχει “φορτώσει” με μεγάλο άγχος τον 23χρονο επιθετικό.

Ο Τζούρτζεβιτς δίνει καθημερινά το 100% στου Ρέντη αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια των “ερυθρόλευκων”, με αποτέλεσμα να μην έχει και την καλύτερη ψυχολογία. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί πάντως είναι ότι ο Λεμονής δεν έχει παράπονο από την προσπάθεια που καταβάλλει ο 23χρονος σέντερ φορ στις προπονήσεις. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και τον χρησιμοποίησε βασικό στο ματς με τον Ατρόμητο.

Ο έμπειρος κόουτς του Ολυμπιακού θεωρεί ότι ο Τζούρτζεβιτς είναι γκολτζής και θα το δείξει στη συνέχεια των υποχρεώσεων των πρωταθλητών Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως ο προπονητής του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) προσπαθεί καθημερινά ν' ανεβάσει την ψυχολογία του νεαρού επιθετικού.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον νεαρό σέντερ φορ των πρωταθλητών Ελλάδος είναι το γκολ, αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να βελτιωθεί η ψυχολογική κατάσταση του παίκτη. Ακόμα και στο μοναδικό γκολ που έχει πετύχει ο Σέρβος, το πέναλτι με τον Αστέρα, έδειξε πως ήταν πολύ πιεσμένος καθώς ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων βρήκε τη μπάλα στην εκτέλεση του Ούρος, αλλά αυτή κατέληξε τελικά στα δίχτυα.

“Θα έρθουν και τα γκολ, συνέχισε τη δουλειά και όλα θα γίνουν” είναι το μήνυμα του Λεμονή στον νεαρό επιθετικό, με τον 57χρονο προπονητή των “ερυθρόλευκων” να έχει από κοντά τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός έκανε μια επένδυση στο πρόσωπο του 23χρονου σέντερ φορ, δαπανώντας σχεδόν 3 εκ. ευρώ και στο μεγάλο λιμάνι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον νεαρό στράικερ.

Ο Τζούρτζεβιτς πέτυχε πέρυσι 28 γκολ με τη Παρτίζαν ενώ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είχε προλάβει να σκοράρει εφτά φορές, πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Αυτόν τον γκολτζή θέλουν να δουν άμεσα οι “ερυθρόλευκοι” και ο Τάκης Λεμονής κάνει ότι περνά απ' το χέρι του προκειμένου να “φτιάξει” ψυχολογικά τον παίκτη του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σ' Ελλάδα και Ευρώπη.

*Επειδή πολλά ακούγονται γύρω από το μέλλον του Ζιλέ, είναι ξεκάθαρο πως ο Λεμονής δε δείχνει να τον εμπιστεύεται. Και μάλλον δε θα έλεγε όχι σε παραχώρηση του τον Γενάρη.

*Ο Μάρτινς δεν πήγε καλά στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Λεμονής έχει σ' εκτίμηση τον Πορτογάλο και θα του δώσει κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια.

*Πριν από λίγες μέρες ο Σκίμπε είχε μια τηλεφωνική κουβέντα με τον Καπίνο. Μετά τα είπαν και στη συγκέντρωση της Εθνικής.

*Ο Λεμονής σκέφτεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μποτία στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Ισπανός πρέπει να μπει και στα παιχνίδια για να πάρει ρυθμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x