Champions League

Ο Μέσι της... ράβει το 6ο αστέρι!

Την έχει πάρει στις πλάτες του και την πάει... καρφί για κούπα! Ο Μέσι «εμφανίστηκε» την ώρα που η Λίβερπουλ πίεζε στο φουλ, σκόραρε δις και η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για τον τελικό (3-0).

Όταν... ζόρισε το πράγμα, ο Μέσι ήταν εκεί! Την στιγμή που η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι, πίεζε αρκετά και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ο Λιονέλ Μέσι... εμφανίστηκε και με δύο γκολ διαμόρφωσε το 3-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα που πλέον ετοιμάζεται για τελικό!

Ο Σουάρες είχε ανοίξει τον δρόμο στο πρώτο μέρος με προβολή μετά από άψογη μπαλιά του Τζόρντι Άλμπα (26’), με τον Μέσι να μπαίνει με την... μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 75’ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ επτά λεπτά αργότερα με ΜΥΘΙΚΗ εκτέλεση φάουλ!

Κάπως έτσι, ο Μέσι έδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι πως θέλει σαν... τρελός να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και η Μπαρτσελόνα στον θρόνο. Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ δείχνει πως θα μείνει με «άδεια» χέρια παρότι ήταν φουλ ανταγωνιστική, είχε ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς ανώτερη από την ομάδα του Βαλβέρδε... Κάπου εκεί, βέβαια, εμφανίστηκε ο Αργεντινός παικταράς και καθάρισε την μπουγάδα!

Στις 7 Μαΐου η ρεβάνς στο «Άνφιλντ», με την Μπαρτσελόνα να είναι με το... ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League και να οδεύει προς το έκτο της τρόπαιο. Ψάχνει ένα «θαύμα» η Λίβερπουλ, που πρέπει να ανατρέψει διαφορά τριών τερμάτων και κόντρα στην «κυνική» ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο!

Το ματς



Με σκοπό να πιέσει ψηλά με όλους τους παίκτες μπήκε στο παιχνίδι η Λίβερπουλ, που είχε πολύ κοντά τις γραμμές της και προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να... αγχώνονται ιδιαίτερα, προφανώς περίμεναν κάτι τέτοιο και δεν ρίσκαραν, ψάχνοντας με μακρινές μπαλιές από πίσω την επιθετική τους τριάδα. Αφού το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε αναίμακτα για την Μπαρτσελόνα, σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει και πλησίασε στο γκολ στο 13ο λεπτό αλλά ο Ρόμπερτσον με τρομερό τάκλιν δεν επέτρεψε στον Μέσι να σκοράρει. Δύο λεπτά μετά ο Κουτίνιο βρήκε το χώρο και σούταρε από τα όρια της περιοχής, όμως ο Άλισον είχε καλή τοποθέτηση.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε το πλάνο του να δουλεύει πολύ καλά αλλά... χάλασε καθώς ο Κεϊτά αποχώρησε με τραυματισμό και στη θέση του μπήκε ο Χέντερσον στο 24’. Και δύο λεπτά μετά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Άλμπα να σερβίρει με μαγική μπαλιά στον Σουάρες, έτοιμο γκολ για το 1-0. Αυτό, πάντως, δεν πτόησε την Λίβερπουλ που συνέχισε πιστή στο πλάνο της και ήταν ελαφρώς ανώτερη. Λίγο έλειψε δε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά ο Μανέ στο 35ο λεπτό έκανε κακό πλασέ πάνω στον βηματισμό του μετά την εξαιρετική μπαλιά του Χέντερσον.

Μια από τα ίδια και στην επανάληψη. Η Λίβερπουλ συνέχιζε να κοιτάει στα μάτια την Μπαρτσελόνα, πίεζε στο φουλ και έδειχνε ικανή να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σαλάχ μοίρασε για τον Βαϊνάλντουμ, αυτός έστρωσε στον Μίλνερ αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Βρετανός, έδιωξε σε κόρνερ ο Τερ Στέγκεν με υπερένταση (47’), ενώ ο Γερμανός πορτιέρε είχε εξαιρετική αντίδραση και στο σουτ του Σαλάχ. Λίγα λεπτά μετά, στο 59ο λεπτό η Λίβερπουλ έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Μίλνερ από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να... σημαδέψει τον Τερ Στέγκεν και να μην στείλει την μπάλα σε κάποια γωνία.

Κάπου εκεί, η Μπαρτσελόνα άρχισε να... παγώνει τον ρυθμό και να «κοιμίζει» την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν ξανά κυνική, είχε καταφέρει να μην δεχθεί γκολ και να βγει αλώβητη από την πίεση των «reds». Και κάπου εκεί, εμφανίστηκε ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός παικταράς μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα στο 75ο λεπτό, παίρνοντας το ριμπάουντ από το δοκάρι του Σουάρες σε μια φάση που η τύχη ήθελε τους «μπλαουγκράνα» και επτά λεπτά αργότερα, έκανε ξανά τα... μαγικά του! Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τελευταίο παίκτη του τείχους (σσ. Γκόμες) και την έστειλε στο δεξί «Γ» του Άλισον, ο οποίος παρότι τεντώθηκε όσο μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να το... βγάλει.

Το 3-0 ήταν γεγονός, όλο το «Καμπ Νόου» και η ποδοσφαιρική κοινότητα υποκλεινόταν στο μεγαλείο του Μέσι αλλά η Λίβερπουλ συνέχιζε να ψάχνει ένα εκτός έδρας γκολ που θα της αύξανε τις ελάχιστες πιθανότητες. Ήταν το 84ο λεπτό όταν ο νεοεισελθόντας Φιρμίνο έκανε το πλασέ αλλά ο Μπουσκέτς έδιωξε πάνω στην γραμμή και ο Σαλάχ από τα όρια της μικρής περιοχής... πέτυχε το δεξί δοκάρι. Εν τέλει, το ματς ολοκληρώθηκε με μια τρομερή χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων στην κόντρα με τον Ντεμπελέ να κάνει... τσαφ και να δίνει το δικαίωμα στον Άλισον να κρατήσει το σκορ ως είχε.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (90' Αλενιά), Βιδάλ, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60' Σεμέντο), Σουάρες (90' Ντεμπελέ), Μέσι

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (85' Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (79' Φιρμίνο), Κεϊτά (24' Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x