Πορτογαλία

Ο Μήτρογλου «ξεδόντιασε τα «λιοντάρια»

Χάρη σε γκολ του Κώστα Μήτρογλου, η Μπενφίκα νίκησε με 1-0 τη Σπόρτινγκ στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» στο ντέρμπι Λισαβόνας της 25ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή.

Η Μπενφίκα νίκησε 1-0 με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου τη Σπόρτινγκ στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο μεγάλο ντέρμπι της Λισαβόνας για την 25η αγωνιστική της Superliga και βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας με +2 και έγινε το πρώτο φαβορί πλέον για την κατάκτηση του τίτλου, την ώρα που η "αιώνια" αντίπαλος της πρωτεύουσας είχε αποκτήσει μια διαφορά που φαινόταν μη αναστρέψιμη από τους «αετούς και πως δύσκολα θα έχανε τα πρωτεία για πρώτη φορά μετά το 2000.

Έτσι, οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια πήραν το σημαντικότερο και τελευταίο φετινό ντέρμπι ανάμεσα τους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου της ιβηρικής χώρας, επικρατώντας για πρώτη φορά στην έδρα της μισητής συμπολίτισσας για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, ενώ αντίθετα τα «λιοντάρια» δεν νίκησαν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική Παράλληλα, ο «Μητρογκόλ» έφτασε τα δέκα γκολ σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα και τα 14 συνολικά στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και απείλησαν την εστία του Εντερσον, όμως στο 20’ ο Σάμαρης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μήτρογλου που μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ. Στη συνέχεια, ο Τζέφερσον είχε οριζόντιο δοκάρι με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 40’.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους πίεσαν ασφυκτικά, έχασαν ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστική την σε κενή εστία του Μπράιαν Ρουίζ στο 72’ και η απογοήτευσή τους έφερε και την αποβολή του Αντριέν Σίλβα στο 88’, με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει μέχρι τέλους.

Μέχρι το 67' αγωνίστηκε ο Μήτρογλου και σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Σάμαρης.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα (77’ Σκελότο), Κόατες, Εβερτον, Τζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (77’ Ζέλσον Μάρτινς), Ζοάο Μάριο, Μπράιαν Ρουίζ, Μπρούνο Σέζαρ (59’ Γκουτιέρεζ), Σλιμανί

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Αντρέ Αλμέιδα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (73’ Φέισα), Σάμαρης, Γκαϊτάν, Ζόνας (78’ Σάλβιο), Μήτρογλου (67’ Ραούλ Χιμένεζ)



Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 4/3

Πάσος Φερέιρα - Μαρίτιμο 2-2
(50' και 54' Ντιόγκο Ζότα / 57' Ζοάο Ντιόγκο, 70' Ντιέγκο Σόουζα)

Σάββατο 5/3

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 0-1
(20' Μήτρογλου)

Κυριακή 6/3

Τοντέλα - Αρούκα (18:00)

Ουνιάο Μαδέιρα - Μπελενένσες

Σετούμπαλ - Μορεϊρένσε

Μποαβίστα - Νασιονάλ

Ακαντέμικα - Γκιμαράες (20:15)

Μπράγκα - Πόρτο (22:30)

Δευτέρα 8/3

Ρίο Άβε - Εστορίλ (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x