Stoiximan Super League

Ο Μποτία κι ένα μεγάλο «αν»...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τους παίκτες που θα πρέπει να αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η εικόνα που παρουσίασε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού (Ντα Κόστα και Βιάνα) στον αγώνα των “ερυθρόλευκων” με τη Λάρισα, ήταν αποκαρδιωτική. Ακόμα και ο Πάουλο Μπέντο δεν μπορούσε να πιστέψει τα λάθη που έκαναν ο Μαροκινός και ο Βραζιλιάνος στόπερ και γενικότερα την κάκιστη συνεργασία που είχαν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Γιατί δεν είναι μόνο τα ατομικά λάθη που έκαναν οι δυο στόπερ των πειραιωτών αλλά ο τρόπος που κινούνταν στο γήπεδο, που έδειχνε πως ο Μαροκινός και ο Βραζιλιάνος, δυσκολεύονταν να βρουν “κώδικα” επικοινωνίας.

Οι πειραιώτες θα υποδεχθούν το βράδυ της Πέμπτης τον ΑΠΟΕΛ στο “Καραϊσκάκη” και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Πάουλο Μπέντο δεν μπορεί να επιμείνει στο δίδυμο που έπαιξε στη Λάρισα. Όλοι στου Ρέντη θεωρούν ότι είναι δεδομένη η επιστροφή του Μποτία στη βασική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού και πως η παρουσία του Ισπανού στο αρχικό σχήμα, θα είναι μια από τις αρκετές αλλαγές που ετοιμάζει ο Πορτογάλος προπονητής.

Το μεγάλο ερώτημα πάντως για τον Μπέντο είναι ποιος εκ των Ντα Κόστα – Βιάνα θα μείνει εκτός εντεκάδας, από τη στιγμή που αμφότεροι ήταν κάκιστοι στο ματς με τη Λάρισα. Το “σενάριο” που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι δίπλα στον Μποτία να παίξει τελικά ο Ντα Κόστα. Επίσης, κρίνοντας από την εικόνα των δύο στόπερ του Ολυμπιακού στη Λάρισα, θα πρέπει ο Μπέντο να δώσει σύντομα μια ευκαιρία και στον Σιόβα, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν έχει ενοχλήσεις.

Αυτό πάντως που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι πως αν (γι' αυτό και ο τίτλος) ο Αλεξί Ρομαό ήταν σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο Μπέντο δε θα είχε δίλημμα για τον παρτενέρ του Μποτία στην αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στην κυπριακή ομάδα. Ο Ρομαό έχει παίξει σε πολλά ματς στο κέντρο της άμυνας στη Μαρσέιγ (αλλά και στην Εθνική ομάδα του Τόγκο) και ο 47χρονος τεχνικός του έχει εμπιστοσύνη. Ωστόσο είναι εμφανές πως ο 32χρονος πολύπειρος μέσος δεν είναι ακόμα στο 100% και ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ θα ήταν ένα ρίσκο από την πλευρά του Μπέντο.

Το πρόβλημα λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι ότι αυτή τη στιγμή ο προπονητής του δεν μπορεί να στηριχθεί στον διεθνή μεσοαμυντικό. Αν ο Ρομαό ήταν σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης τότε θα ήταν σίγουρα στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα πρόκειται για παίκτη που θα πρόσφερε σημαντική βοήθεια στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x